Las Vegas igen

Då är vi tillbaka i Las Vegas där vår resa började och där den också slutar. Känns ofattbart att 1,5 vecka kan gå så fort!

Igår var en ganska ospännande dag för, som jag skrev tidigare, var det en långkörare genom öknen. Som dessutom var samma öken som vi körde genom i början av resan så vi såg inget nytt. Det som kunde ha gjort resan lite spännande på ett mindre positivt sätt var att bilen lät konstigt redan från start och den varvade rejält när man gasade. När vi hade 70 miles kvar till Vegas började en varningslampa lysa på panelen att något var för varmt, men vi såg ingen rök och kände ingen konstig lukt så vi körde vidare ändå. Vad skulle vi gjöra när vi var på en motorväg genom öknen utan en avfart i sikte. Plötsligt gick det inte att gasa hur mycket Lasse än tryckte ner pedalen så då var vi tvugna att slå på varningsblinkersen och köra in till vägkanten. Där stod vi en stund och hoppades på att bilen skulle kunna svalna lite, i den stekande ökensolen. Tillslut gick det åtminstone att köra framåt så vi höll en något lägre hastighet för att hålla varvtalet nere och tog oss hela vägen till Las Vegas. Killen på uthyrningen sa att det var vanligt för en bil i den storleken vi hade hyrt att det blev överhettad när man körde så långt genom öknen så det var inget konstigt.

Vi tog en taxi till hotellet, nu bor vi på Bellagio som är i en annan klass än de ställen vi har bott på senaste dagarna. I lobbyn är taket täckt av stora blommor i glas och vaser med höga rosor och liljor står i långa rader längs disken. Vi fick ett rum på 14:e våningen med utsikt mot baksidan, vilket inte gjorde så mycket eftersom vi ändå inte skulle vara på rummet. Vi vilade en stund efter den långa körningen och sen skulle vi göra oss klara för att gå ut och käka när Lasse plötsligt får en blixtrande huvudvärk. Han blev helt utslagen en stund så vi fick lägga oss på sängen en stund till och vila. Vi tolkade det som ett symtom på för lite mat och vätska så vi tog oss tillslut ut på "The Strip" för att hitta lite mat. Värmen här liknar inget annat jag har varit med om, inte ens den varmaste dagen i Egypten slår den här värmen. Något som förmodligen inte är så bra om du har extrem huvudvärk för när vi hade ätit så kom den tillbaka. Lite synd eftersom det var vår sista kväll tillsammans den här resan men staden finns ju kvar och då har vi sparat lite att titta på till nästa gång vi kommer hit. Gör vi det behöver vi nog två dagar här för trots att själva kärnan av Las Vegas med alla hotell och kasinon inte är så stort så är varje hotell så unikt att det är värt ett besök. Bland annat fontänerna här på Bellagio som skjuter vatten flera meter upp i luften blandat med färgat ljus så det blir som ett fyrverkeri av vatten. Tack vare att Lasse trampade i en äcklig blöt fläck i vårt första rum har vi nu utsikt över fontänerna från vårt fönster.

Nu ligger jag ensam i sängen för idag ska Lasse jobba, han är på ett Virgin Galactic konvent här på hotellet som håller på hela dagen. Allting runt det här konventet är väldigt exclusive så inga utomstående får vara med. Ikväll är det en stor fest med många betydelsefulla männsikor som är bra att knyta kontakten med så därför kommer jag och Lasse inte flyga hem tillsammans. Detta för att om man flyger från Las Vegas så är det en väntetid på ca 13 timmar i New York vilket gör att om jag skulle stanna kvar här till imorgonkväll när han flyger hem så skulle jag landa i Sverige 3 timmar innan jag ska vara på nya jobbet vilket inte kändes helt okej. Därför flyger jag ikväll istället så jag landar på söndagmorgon och har en dag på mig att bli fräsch efter resan innan jag börjar jobba.

Får se vad jag ska hitta på idag, det känns väldigt lockande att ta med mig min bok och bara ligga vid poolen hela dagen tills det är dags att åka. Ska väga min väska också och se om jag behöver packa om något till handbagaget för att undvika övervikt när jag checkar in det på flyget. Det här blir förmodligen min sista uppdatering innan jag är hemma igen men med tanke på hur fort tiden har gått här så kommer det väl kännas som fem minuter sen jag skrev det här då, för mig i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0