Två kebaber...

Det var Lasses beskrivning på hur vi har sovit inatt och förklaringen till att ingen av oss har sovit bra. Att sova som en kebab innebär att man snurrar runt, runt hela natten. Båda två har en förkylning eller liknande på gång så det var nog orsaken att vi var kebaber inatt. Jag vill inte bli sjuk men jag blir hellre riktigt sjuk på en gång så jag kan bli frisk igen. Senaste tiden har jag med jämna mellanrum trott att jag ska bli sjuk men det vänder precis innan det bryter ut helt sen håller det på sådär som en jojo. Jag känner mig okej när jag är hemma sen går jag till jobbet och svettas och får hjärtklappning bara av att gå runt med nattabletterna. Men nu kan det få vara lite jojo den här veckan så jag inte är sängliggande på lördag när vi ska ha fest.

Blev väckt av telefonen idag igen så jag fick inte sova så länge som jag hade hoppats men det var lite tur samtidigt för när jag kom ut i köket för att koka te så såg jag en liten besökare utanför fönstret.



Åh, jag kan inte motstå några djur men små katter är extra svårt att inte plocka in och gosa med. Nu låter jag säkert som en "crazy catladie" men jag lät katten vara på utsidan. Efter en stund när jag hade stått där och tittat på vad den skulle hitta på så blev den lite nyfiken på mig också.



Skurt uppskattade inte besöket så han stod och morrade på insidan av fönstret tills "inkräktaren" gick sin väg. Nu funderar jag på att tappa upp ett bad och lägga mig där med några tidningar en stund i ett försök att ånga ut bakterierna ur kroppen.

Klappa takten alla Bagarbarn!

Det är bullfest, bullfest hela dan :) Fick ett ryck när jag åkte hem och köpte saffran, jäst och mjöl så nu ligger det gigantiska saffransbullar i köket. Funderar på om det beror på att jag använde vetemjölspecial eller om just det här receptet ger större bullar. När jag bakade kanelbullar för ett tag sedan blev de skrattretande små, kunde nästan kana omkring i bullformen, men de här är som sagt enorma!


De ser kanske inte så stora ut på bilden men hade ni sett kanelbullarna så hade ni förståt...

Idag har inte riktigt varit min dag...Bara att gå upp klockan sex när man är van att jobba natt var väldigt ansträngande. Sedan gick det visserligen bra när jag var på jobbet men när jag hade slutat kände jag plötsligt att det började göra ont när jag sväljer. Åkte till slussen, gick till Lasse och lämnade hans SL kort som jag hade lånat. Sen gick jag tillbaka till Slussen och åkte hem, när jag kommer fram till porten inser jag att jag inte har några nycklar med mig, jag kommer alltså inte in i lägenheten. Det var bara att vända om och åka tillbaka in till stan för att hämta Lasses nycklar. Han mötte mig vid Slussen så vi kunde äta mat tillsammans och så skulle jag inte behöva gå bort till kontoret en gång till, det var bara det att han i sin tur glömde kvar nycklarna på kontoret så jag fick traska fram och tillbaka dit en gång till...

Från och med att jag kom hem så har allting flytit på bra så dagen har fortfarande potential att i det stora hela bli en riktigt bra dag. Bara Lasse kommer hem så vi kan ha lite fika-mys!

Just det! Jag skulle ju tala om vad det var i paketet som kom igår:


Om man är lungsjuksköterska måste man ju ha ett eget stetoskop, som dessutom matchar skor och pennhållare :)

Upp & ner

Jag gick upp för 2,5 timmar sedan och snart är det dags att krypa ner i sängen igen. Men först väntar kinesisk buffé med trevligt sällskap :) Det blir lite konstigt i kroppen när man har varit vaken hela natten och sen bara sovit ca 4 timmar men jag börjar kl 8 imorgon så det är ganska viktigt att jag kan somna tidigt ikväll. Tror inte det kommer bli något problem för jag skulle nog kunna gå och lägga mig redan nu känner jag. Det ska bli riktigt härligt att träffa Lasse ikväll också! Han har bara varit borta i tre dagar men det känns av konstig anledning som tre veckor... Kanske för att jag var bortrest förra helgen och sen jobbade natt alla nätter utom en innan han åkte så vi har inte hunnit umgås så mycket. Men nu är vi hemma tillsammans ikväll och imorgon så då kan det bli ändring på det! Hörde precis en rejäl duns från hallen så jag undrar vad brevbäraren just levererade...Besvikelsen blev stor för det var bara en räkning och en katalog, men! Jag har fått en avi från posten och jag har två saker jag väntar på som jag har beställt. Lite spännande eftersom jag inte vet vilken av dem det är :) Har visserligen mina aningar då det ena paketet ska komma från England och det andra från Sverige så det är antagligen det från Sverige men man vet aldrig... Nu ska jag göra mig lite representabel så de släpper in mig på restaurangen senare. Uppdatering på paketet kommer senare!

Jobba, jobba...

Jaha, nu sitter man här på Sjukhusbacken och vaktar patienterna. Två timmar av arbetspasset har förflutit ganska lugnt och stilla får se om det fortsätter så, jag hoppas det i alla fall. Fick en riktig pulshöjning av Skurt tidigare ikväll. Han var ute och jag skulle gå och handla så då mötte jag honom påväg till affären. Vi gosade lite och sen släppte jag ner honom så jag skulle kunna gå in, han följde efter mig men sen kom det en kvinna och som den tjejtjusare han är så kastade han sig på rygg och ålade omkring för att fånga hennes uppmärksamhet. När hon sedan gick vidare kom det en annan kvinna som han började följa efter, hon verkade vara påväg till tåget men gick ändå och lockade med sig honom. Hon tyckte säkert att det var gulligt, jag tyckte det var mindre kul. Sen insåg väl Skurt att han hade tappat bort mig för då började han jama riktigt högt och förtvivlat som han gör när något är fel. Eftersom han var på väg åt fel håll uppe på en "bro" som leder över torget bort mot tåget i Fisksätra så var jag tvungen att genskjuta honom så han inte skulle springa bort till vägen och tågspåret. Jag har inga barn men i den stunden när han var däruppe på bron och lät helt förtvivlad och jag inte visste om han tänkte hoppa, det är ganska högt, eller var han var på väg då kändes det inte bara i hjärtat utan i hela kroppen. Så jag sprang och tänkte inte ens på att folk säkert tyckte jag var konstig när jag först sprang mot tåget och sedan vände upp och sprang tillbaka. När vi till slut återförendades så fann han sig ganska bra i att sitta i min famn en längre stund, något som annars är otänkbart när vi är ute. Så skulle vi då gå tillbaka, då kom fasa nummer två: Skurt kliver ut och börjar gå på utsidan av staketet på bron. Fast jag vet att katter är väldigt smidiga och att han förmodligen kan gå på mycket smalare ställen så blev jag ändå nervös. Men Skurt verkade inte så brydd av situationen för han var ute några timmar till efter det och kom inte in fören straxt innan jag skulle åka till jobbet. Nu ska jag gå och hålla ställningarna här i 8 timmar till sen hem till min underbara säng!

Ännu en ny dag

Den började visserligen för ganska många timmar sedan men nu börjar den för mig. Vaknade av att Skurt stökade runt i sovrummet, något som han hittills aldrig har gjort när jag jobbat natt. Idag kol han på ett nytt sätt att påkalla uppmärksamhet, han låg på sängbordet och ömsom klappade mig med tassen ömsom bet och ömsom slickade mig på min bara armbåge som hamnat utanför täcket. Till slut orkade jag inte ligga kvar längre så han fick lite mat och nu han ute och jagar kråkor och jag är tillbaka i sängen. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag innan nattjobbet. Ska fortsätta plocka upp allt som ligger framme här hemma, skulle även vilja åka till Ikea och köpa lite snygga pärmar, tidskriftssamlare och arkivlådor till kontoret så vi kan börja styra upp därinne när Lasse kommer hem igen. Bara en dag kvar sen landar de i Sverige, längtar redan för det är så tråkigt att vara ensam hemma... Nej, nu ska jag gå upp och se om det finns något att äta!

Jobba snart...

Kan inte säga att jag känner mig särskilt sugen just nu när jag sitter under filten här i soffan och är ganska nöjd med tillvaron. På så sätt är det tur att Lasse är bortrest för hade han varit hemma så hade det känts riktigt trist att åka till jobbet. Därför ska jag inte lägga såhär mycket nätter i sträck igen, för jag åker till jobbet när han kommer hem och han åker till jobbet när jag kommer hem... Pysslade lite nyss med grejer som jag köpte nästa helg så nu längtar jag lite efter advent så vi kan köpa en julgran och kunna inviga dessa pyssliga, glittriga ting :)


Nya gardinerna på plats!

Nu är nya gardinerna som jag köpte förra helgen på plats. De behövde, som de flesta nya gardiner, sys upp några decimeter så det gjorde jag klart idag. Har även ställt dit de nya, matchande ljuslyktorna men de får jag vänta med att tända eftersom jag ska jobba inatt. Får premiära med det på måndag när Lasse är hemma igen :)


Det är svårt att inte själv komma med på bild när det är mörkt ute och ljust inne...

Oops I did it again...

Nu blev det ett ganska långt uppehåll igen, eller en hel vecka i alla fall. Men det har varit så mycket varje dag sen jag kom hem från Ullared, jobbade måndag och tisdagnatt, onsdagen var ganska seg så då hade jag kunnat uppdatera men då låg jag mest på soffan och slappade. Sen har jag jobbat lite extra på Upplevelsepresent eftersom hela arbetsgruppen där spenderar helgen i Budapest och ingen av vikarierna var tillgängliga. Jag var där för introduktion i torsdags och jobbade ca 6 timmar men det hade säkert behövts 6 timmar till för att verkligen få full koll på det jag skulle göra. Men sen var jag där igår och jobbade mellan 10-15 och det gick faktiskt över förväntan, från min sida i alla fall. Avslutade fredagen med bowling och middag med några från Sös, insåg när vi satt där vid bordet att av alla sex så är jag den enda som inte har eller kommer sluta inom en snar framtid och då började jag fundera. Borde det vara smart att lämna skeppet medan det fortfarande flyter eller ska jag hålla ut och stanna för att se om det kan bli bättre? Har ju fått ett erbjudande som till en början kändes väldigt intressant och roligt men ju mer jag tänker på det ju mer tveksam blir jag. Vill jag jobba som chef varannan vecka för bara 500kr mer i månaden och sen varannan vecka som ssk inklusive helgen? Det innebär mer ansvar än nu, fler helgpass än nu och med en nästan obetydlig löneförhöjning i proportion till det...Men vad vill jag då? Vill jag jobba på en annan avdelning? Vill jag jobba på en mottagning eller vårdcentral? Eller vill jag göra något helt annat som inte har med vården att göra? Jag tycker ju om att sitta vid datorn och att hålla på med organiserings och planeringsarbete, är lite småsugen på att läsa en ekonomiassistentutbildning. Men vad är som säger att det är roligare? Usch, jag orkar inte ens tänka på det mer idag!

Nu tänkte jag offentliggöra en del av bilderna vi tog under förra helgens resa, det var helt hysteriskt på varuhuset men det blev en hel del skratt. Det blev också en hel del som följde med hem och saldot sjönk kanska drastiskt på en dag...Här är de bilderna så får vi se om det kommer ett urval på det jag faktiskt köpte lite senare.


Lagom trötta kl 6 på morgonen...




Brahehus




Det blev en hel del fika...


Lovisas och min gemensamma vagn dag 1


och dag 2...


Familjens totala konsumtion...

Färdig!

Nu sitter jag utanför kassan och väntar på att resten av familjen ska bli klara. Kommer nästan inte ihåg hälften av allt jag köpt så det ska bli spännande att komma hem och packa upp allting :) Är helt slut både i kroppen och i huvudet, så mycket människor, så mycket saker... Lär komma hem sent ikväll så det får bli uppdatering med bilder imorgon.

Start dag 2

Nu har vi lämnat stugan för att börja om på det stora varuhuset... Det är helt hysteriskt därinne så det kommer förmodligen ingen mer uppdatering fören jag är hemma igen. Nu ska jag vässa armbågarna och trimma kundvagnen!

Nu åker vi!

Klockan är 6.05 och vi lämnar nu Gusum påväg mot Ullared. Det känns inte normalt att frivilligt gå upp såhär tidigt så det är ju tur att ingen av oss är speciellt normal, tänkte lägga upp ett bildbevis här men det verkar inte gå från mobilen så det får väl bli en samlad kavalkad efter resan. Jag uppdaterar mer senare när hjärnan har kommit ur marsmallowstadiet som den just nu befinner sig i...

Uppladdning

Nu är det snart dags att krypa ner i sängen så jag orkar gå upp klockan fem(!) imorgonbitti. Då är det nämligen dags för Ullared! Känns som det var jättelänge sen vi bestämde att vi skulle åka dit och nu är vi redan här...var försvinner dagarna?

De här veckorna sover jag ju bort dem när jag jobbar så mycket natt men senaste veckorna känns som det bara har varit måndagar och fredagar däremellan har det bara varit gråzon...Tog lite extra sovmorgon idag och sov till klockan 13 istället för 12 som jag egentligen hade tänkt, kanske hade sovit längre om inte mamma ringt och väckt mig men det var nog bra eftersom det tog ganska lång tid att komma hem. Vi trodde att vi skulle hinna före alla köer men vi hamnade mitt i smeten så det gick i allt mellan 20-60km/h hela vägen till Södertälje, lite segt...

Har precis ätit pitabröd med kycklingsallad och sitter nu här med ett glas smultronvin, det är Lovisas nya favorit men jag tyckte det var sådär så jag spädde ut det med fruktsoda och då blev det gott. Har en egen flaska med mig i väskan men den kanske vi kan festa på imorgonkväll när vi sitter i stugan utan varken radio eller tv. Då är det tur att man har en iPhone, haha! Ska väl ringa och se om Lasse har kommit hem igen eftersom han lämnade av mig i Norrköping förut och risken finns att köerna hade börjat byggas på åt det hållet när han närmade sig Sthlm igen. Får se om det blir lite Snyggve bilder från bilen imorgonbitti, lär ju vara skapligt trött när vi åker kl sex. Kanske till och med skickar ut ett meddelande i etern inifrån varuhuset så ni ser att vi lever ;)

God natt!


Framme!

Nu har jag efter ett antal kilometer i bilkö äntligen kommit fram till Gusum :) Blev nästan ett twitter inlägg av det här men v ska iväg till badhuset och basta lite nu så jag hinner inte mer.

Fortsatt horisontalläge

Har nu spenderat 2 timmar i soffan, tittade på gårdagens Grey´s Anatomy på playkanalen. Måste komma ihåg att programmera videon nästa vecka om jag jobbar så jag slipper betala 19kr varje gång, det är visserligen värt det men jag skulle ju kunna köpa två 10-lotter och kanske vinna 100 000 istället och det skulle förmodligen vara lite roligare...

Ska väl sakta med säkert förvandla mig till människa igen och undersöka mitt öga som jag misstänker har utvecklat en vagel. Eller det kanske är vageln som har utvecklats på egen hand, hur som helst så är det ganska ömt men ändå bättre redan nu än vad det var inatt. Nog om detta nu ska jag bädda sängen och sedan utvärdera om jag är tillräckligt sugen på Ben & Jerry´s för att gå bort till ICA och handla...

Kroppen sover men huvudet är vaket...

Lite så känns det just nu, vaknade med ett ryck efter ca 4,5h sömn och utan att veta varför så blev jag klarvaken på en gång. Känner i kroppen att den skulle vilja sova några timmar till men jag blir så rastlös av att ligga kvar i sängen när jag är helt vaken. Så nu sitter jag här i soffan och "vilar" istället, fick för mig att det var bra att jag inte sov så mycket idag eftersom det är sista natten inatt och jag vill vakna ganska tidigt imorgon för att komma iväg till Gusum.

Ser verkligen fram emot att åka till Ullared, inte bara för att det innebär ohämmad och billig shopping i nästan två hela dagar utan även för själva upplevelsen. Sex kvinnor i tre olika generationer som ska, förhoppningsvis, komma överens och umgås i ett kaos av tusentals andra människor det ska bli spännande :)

Ska ta lite frukost nu för magen börjar kurra här, ska ropa och se om min lilla Skurtis vill komma in också. Lilla och lilla för den delen han väger hela 5kg nu! Inte så liten längre...Däremot ska jag bjuda er på något litet, fluffigt och gulligt som jag hittade på YouTube, varshågoood:


Tick tack...

Sitter på jobbet och väntar på att klockan ska slå sju så jag kan få rapportera över till dagpersonalen, sätta mig i bilen för att lyssna på morgonpasset i P3 hela vägen hem till min efterlängtade säng. Det har varit en väldigt smärtfri natt ändå, känner mig egentligen inte alls så trött som jag brukar men det ska ändå bli skönt att åka hem och sova några timmar :)

Hög på rosenrot och koffein

Jag har återigen börjat knapra rosenrot för att öka både koncentrationsförmåga, ork och humör och jag tror allt att det fungerar. Det kanske bara handlar om placeboeffekt men jag nöjer mig med det så länge jag faktiskt känner någon effekt överhuvudtaget. Koncentrationsmässigt så kan jag säga att det är mycket lättare att sticka och titta på tv samtidigt jämfört med tidigare. Orken verkar räcka hur länge som helst, jag vill inte ens gå och lägga mig på kvällen och med humöret kan jag säga att jag har mycket lättare för att släppa saker som jag annars skulle gå och störa mig på hela dagen. Jag börjar också inse att det Lasse och jag har faktiskt är vardag, det kanske låter konstigt men jag ska försöka förklara vad jag menar.

När man precis flyttar ihop så är allting en blandning av rosenskimmer och nystart. Då vill man gärna att allting ska vara perfekt och att man ska göra allting tillsammans hemma som att laga mat, tvätta och städa. Man vill att allting ska se bra ut och vara välorganiserat så att båda kan hitta det man behöver. Sen kommer vardagen...Då är det okej att den ena städar medan den andra tvättar eller att den som inte lagar mat sitter med som sällskap i köket. Man får också göra saker var och en för sig på kvällarna och måste inte spendera varje minut tillsammans. Det gör heller inget om det ligger lite prylar framme så länge det inte är kaos eller ohygieniskt för det är faktiskt vardag. Det är så vi ska kunna ha det varje dag för resten av livet, nu pratar jag inte om vår livssituation som jobb och fritid men vårt hem. Om man går runt och vill ha det perfekt så håller det en vecka, kanske en månad om man verkligen anstränger sig. Men om man tillåter lite papper ligga framme eller ett par vantar hamna bredvid sin bestämda plats ibland så kommer ingen tycka att hela lägenheten känns hemsk. Den insikten tror jag har fått mig att slappna av en hel del.

Däremot är kontoret fortfarande en störande punkt för mig så jag tänkte investera i lite snygga pärmar och tidskriftssamlare i Ullared om det finns och sedan ta en av mina lediga dagar nästa vecka till att styra upp därinne en gång för alla. Här kommer några icke photoshopade bilder direkt ur vår vardag:

Köket




Badrummet


Vardagsrummet



Sovrummet


Skurts lilla sovhörna


Lägenhetens kaosrum, kontoret

RSS 2.0