Andra favoriter...

Det var musikaliska favoriter men igår hade jag besök av två levande favoriter. Nämligen mina favorit killar, en av dem som om några år kommer förvandlas till en favorit gubbe, haha, där krympte förmodligen min hög med julklappar drastiskt ;) Men ärligt talat pappa, vid 50 räknas man nog som gubbe så njut av de 6 år du har kvar som kille ;) Min andra favorit har betydligt längre kvar till gubbsträcket vilket kvalificerade honom att stanna en hel timme efter idol igår, medan pappa gick efter halva. Även om det är otroligt skönt att ha hela sängen för mig själv, det finns ju inte överdrivet med plats i en loftsäng på 90cm, så kändes det lite tråkigt att säga hejdå. Vaknade 03.55 imorse och trodde först att det hade hänt något eftersom han var borta, jag är alltid lite knäpp första minuten jag är vaken, sen kom jag på att hade gått redan igår. Jag brukar aldrig ha något problem att somna om, jag kan somna om även om jag redan har sovit 9 timmar, men av någon anledning så gick det inte idag...Kanske ligger något i det där med vargtimmen som jag har hört talas om, vaken var jag iaf. 04.30 gav jag upp och klättrade ner från sängen. Men tro nu inte att det blev någon hurtig joggingtur eller morgonpromenad med powerwalk takt, nej nej jag la mig på schäslongen, startade en film och åt några kakor.
Magen hade fortfarande åsikter om Colan jag drack igår så jag tyckte inte det gjorde så mycket att börja dagen med lite fika. Det nya fenomenet jag har upptäckt nu är nämligen att magen "kurrar" när jag äter eller dricker vissa saker, ibland så mycket att jag skulle kunna föra en hel konversation och få svar från magen. Men hellre det än alla andra symtom jag har läst om. Fick ju min diagnos förra veckan, nu är det bara några undersökningar kvar för att helt utesluta allt annat. Diagnosen är så spännande som IBS men eftersom jag inte är som alla andra har jag utvecklat några extra, egna symtom eller egentligen helt egna symtom. Det gäller att vara unik ;)

Favoriter

Jag vill börja dagen med att bjuda er på mina absoluta favoriter just nu



Sthlm seg

Bloggen har verkligen blivit försummad sen jag kom tillbaka till Sthlm, mest beror det nog på att jag har mer att göra här. Mer energikrävande saker iaf för ibland känns det som att jag får lappsjuka fast jag bor i sveriges huvudstad. Har nästan fått lite panik de senaste veckorna på att tiden bara springer iväg och dagarna försvinner innan jag hinner uppfatta att de kom. Nu ikväll blev jag lite nostalgisk också, tänker på saker jag gjort och människor jag umgåtts med som jag inte längre har någon kontakt med. Jag älskar verkligen hösten när man får ta på sig stickade tröjor och tända ljus igen men samtidigt har hösten i Sthlm inneburit stor saknad. I mitt hjärta finns ett hål som inte kan fyllas upp av någon person och inte av något annat än gympa. Höstterminen är något speciellt för alla är så förväntansfulla efter sommarens uppehåll och man har väntat hela sommaren på att få dra igång igen. Sommargympa i all ära men första gången inne på hösten med betydligt fler deltagare, nyfikenheten på vilka som kommer tillbaka igen, vad alla kommer tycka om det nya passet. Det är en känsla som inte går att beskriva, jag är inte ledsen för att jag inte får uppleva det längre för jag vet att någon gång kommer det tillbaka på ett eller annat sätt men som sagt, just nu är det ett hål i hjärtat. Jag saknar det nästan lika mycket som jag saknar Gusum på hösten, alla träd som ändrar färg i en bestämd ordning som man känner till lika väl som buskarna i sin egen trädgård. Att få gå vägen ner mot Ursätter och sparka i lövhögar påväg mot kastanjeträdet, plocka kastanjer som man vet kommer skrumpna ihop så man slänger dem innan första snön faller. Att komma ner till bryggan i Bergshyddan och se den förvandling hela viken har tagit när sommarens grönska och värme har försvunnit. Att tända en brasa i kakelugnen och mysa i soffan medan det mörknar utanför. Det finns så mycket jag tänker på att jag inte riktigt förstår hur jag någonsin kommer känna mig lika hemma här uppe. Men vem vet någon dag kanske jag kommer sitta i Gusum och skriva ett liknande inlägg om Sthlm, pulsen, männsikorna och naturen här uppe. Eller människorna förresten...det finns inga människor i världen som skulle kunna ersätta de som finns i Gusum (då tänker jag bara på de jag känner för självklart kan många andra där nere ersättas). Bara den här energikrävande, ångestframkallande uppsatsen är klar ska jag ta en långweekend dit ner. Hoppas bara att den fina hösten inte har hunnit försvinna då...
Jag fick ett tips en gång att skriva mer om vad jag gör och inte så mycket om vad jag känner för det är roligare att läsa, det här vara bara känslor men så blir det ibland. Om jag inte var en känslomänniska vem skulle jag vara då? Jag är ju knäppisen som skrattar ena sekunden för att sedan bli fly förbannad och tvärtom men det är ju min charm ;)

Allting är relativt

Igår och tidigare idag trodde jag att den här solbrännan jag har nu är det värsta jag har varit med om, åtminstone när det gäller huden. Sen satt jag och tittade på bilder i datorn alldeles nyss och då backade tiden ca 6 månader och jag insåg att det här inte ens är i närheten av det värsta jag har varit med om. Nässelutslag, det är det värsta jag har varit med om hittills och jag hoppas att det aldrig kommer tillbaka. Nu känns min stela hy i ansiktet som en småsak så jag kan nog somna ikväll iaf. Vilken tur att allting är relativt!


Det syns inte så bra men lyckas ni urskilja utslaget och sen föreställer er att mer än 60% av kroppen var täckt av det så fåt ni en aning om hur jag såg ut. Behöver jag säga att det kliade?

Ångest

Börjar känna mig riktigt illa till mods just nu. Orsaken: Idol 2008. Hur kan man ställa upp i en tv-sänd tävling när man verkligen inte kan sjunga? Jag älskar att sjunga, jag sjunger varje dag! Skillnaden är att jag gör det hemma när jag är ensam, vid speciella tillfällen kan jag även sjunga offentligt och med speciella tillfällen menar jag efter ett stort antal drinkar. För jag vet att jag inte kan sjunga annars skulle jag lätt söka till idol för det verkar jättekul att gå ut på en scen där hela publiken skriker ens namn och man är super populär. Nu sitter jag istället hemma och våndas över alla med samma begåvning som jag som trotsat allt och ändå sökt dit. Trots allt sägs det ju att skadeglädjen är den enda sanna glädjen så jag njuter i hemlighet ;)


Städdag

Idag är det min städdag men jag tänker spara den till imorgon för jag har ingen lust idag. Eftersom jag hade besök igår så städade jag lite då, plockade undan allt som låg framme iaf. Nu är det inte många veckor kvar tills jag åker till Egypten och därför börjar det bli dags för mig att ordna med pass. Med anledning av det så tänkte jag få lite färg i ansiktet, tyckte även att det skulle vara bra att förgrunda lite inför resan så man inte kommer ner dit som ett svenskt lakan. Hanna och jag åkte därför till Solna innan vi pluggade igår för att sola solarium. Pga det kommer jag inte kunna ta ett passfoto den här veckan för jag såg ut som en nykokt kräfta i ansiktet och gör säkert fortfarande. Det blev bara värre och värre under eftermiddagen och det kändes som att ansiktet höll på att brinna upp. Det såg ju ganska kul ut och jag förstår de som skrattade för det gjorde jag själv till slut men det gjorde extremt ont. Jag kan fortfarande inte rynka på näsan utan att det gör ont och ögonlocken känns helt svullna. Som tur var så var Han väldigt förstående igår och drev inte allt för mycket med mig, jag fick till och med hjälp att badda med en isbit. Omtanken och försäkran om att jag inte såg alldeles hemsk ut gjorde det iaf lite lättare att stå ut. Idag har jag varit på apoteket och inhandlat kylbalsam men det hjälper bara några minuter sen känns det likadant igen. Till och med att duscha imorse gjorde ont speciellt på ögonen, vattnet blev som nålar när det träffade huden. Så går det när man misstar ett expressolarium för ett vanligt men jag smörjer och smörjer för att inte börja flaga. Gör jag det så var ju allt lidande helt i onödan för huden blir ju brun om några dagar om den bara får sitta kvar. Jag tog ändå beslutet att hoppa över träningen idag, tror varken värme eller svett är speciellt bra för huden. Det är säkert inte skadligt men det gör det nog inte heller bättre. Jag får köra extra hårt på spinningen imorgon istället!

ca 1 timme senare...

Att stirra på telefonen hjälpte inte, att spela ringsignalen för att hjälpa den på traven fungerade inte heller. Sen körde jag taktiken att jag slutar stirra på den för då kommer den säkert ringa direkt...inget resultat. Sen testade jag att klappa min i-buddy för att se om någon skulle logga in på msn. Skaffa inte en i-buddy i det syftet för det fungerar inte!
Jag bestämde mig istället för att ha kul på egen hand så jag spelade guitar hero en stund. Det gav resultat direkt! I perfekt tajming (svengelska) med att jag började tröttna började min lilla sötnos att vifta på vingarna så nu sitter jag här och pratar med en nygammal kompis, ja man kan faktiskt ha såna. Kul att könsfördelningen i gruppen börjar jämnas ut igen när vi sakta men säkert börjar reda ut trasslet och knyta om kontakten med killarna. Speciellt den här grabben för han är grabben med choklad i, eller han blir väl det efter att han har flyttat iaf ;)

Seg...

Det har varit så tråkigt väder idag så jag har blivit helt seg nu fast klockan bara är halv sex. Idag har Hanna och jag iaf fått lite gjort på vårt arbete, det är små steg framåt varje dag än så länge. Men bara det händer något så känns det bra, vi ligger ändå flera steg före alla andra. Frågan är vad jag ska göra ikväll eller egentligen är det väl kväll nu men med timmarna som är kvar. Klart att jag skulle kunna åka till Friskis men jag känner inte för det samtidigt som jag inte känner för att sätta mig framför tv:n...riktiga lyxproblem som ni förstår. Om jag hade haft ett badkar hade jag fyllt upp det och lagt mig en stund för det är verkligen badkars väder ute. Man kan ju sitta i duschen men det gjorde jag igår och det är inte alls lika bekvämt och ligga i duchen tror jag inte är i närheten lika skönt som att ligga i ett badkar. Om jag stirrar tillräckligt intensivt på telefonen kanske nån ringer så jag får lite telefonsällskap, ska nog testa det en liten stund nu...

Ensam är stark

Så säger ordspråket iaf, men trots att jag är ensam så tycker jag det är lika tungt att lyfta ner backen med alla lakan i som när jag har sällskap. Jag kan altså konstatera att vissa ordspråk stämmer inte, framförallt inte ensam är stark!
Man kan ju också vara själv utan att känna sig ensam, det är jag ikväll...Själv men inte ensam. Det är tyst och lugnt, jag får se vad jag vill på tv och jag kan äta vad jag vill utan att behöva fråga någon annan. Jag kan till och med dra ner rullgardinerna och gå omkring helt utan kläder om jag vill. Nu vill jag inte det men jag skulle kunna ;)
Idag har jag spenderat hela dagen hos Hanna så vi har arbetat, gått en promenad, fikat och självklart pratat. Imorgon kommer det nog bli samma sak, minus arbete plus rosévin. Hennes sambo skulle på golf med jobbet så hon skulle vara ensam hemma och eftersom jag inte har någon sambo ska jag också vara ensam hemma. Då tänkte vi att vi kunde vara ensamma tillsammans för det är ju lite roligare. Framåt kvällen blir det fest där så jag skulle ändå åkt dit tills dess men nu blir jag en gäst som kommer lite tidigare, närmare bestämt ca 6 timmar tidigare haha. Mitt enda dilemma just nu är vad jag ska ha på mig, säg någon gång som jag vet det i förväg, det är ju egentligen inte så viktigt men det är ju en del av charmen med fest att man ska välja kläder.
Eftersom jag inte har något annat för mig kan jag iofs testa lite olika outfits redan ikväll. Kanske ska blanda till en drink också, det är ju trots allt fredag!

Orättvist

Jag borde inte bry mig egentligen men jag tycker det känns lite orättvist mot andra att jag får vakna upp och känna mig lika nöjd och glad som igår kväll. Skryt? kanske det men samtidigt sanningen. Den enda lilla molntussen på min himmel just nu är att jag har lite ont i nacken efter gårdagens spinning pass så förmodligen hade jag inte styret inställt helt bra. Snart ska jag åka till Solna C och möta upp Hanna. Sen blir det skolarbete och hårfärgning, nu disk!

Just do it!

Jag var på ett spinning-puls pass förut, jisses vad jag svettades! Det var så underbart! Jag älskar verkligen att svettas när jag tränar, när jag inte tränar föredrar jag att hålla mig torr. Hela passet styrs av att man följer sin egen puls som man ser på en "overhead duk" på väggen. Det är som en klocka indelad i olika sektioner som representerar en viss procentsats av maxpulsen. Man loggar in sig för att koppla ihop sin pulsklocka med tavlan så att den visar rätt maxpuls sen kör man. Ledaren talar om i vilket fält man ska hålla sig sedan får man själv justera motståndet så att man håller sig där. Just nu ger jag nog inte den bästa förklaringen känner jag men har ni möjlighet så rekommenderar jag verkligen att ni provar det. Men var beredda på att vrida ur kläderna när ni kommer hem.
Nu till rubriken: Jag hade tänkt göra köttfärssås när jag kom hem från träningen men när jag satt på tunnelbanan kände jag att jag helst skulle sätta mig framför tv:n när jag kom hem. Väl hemma med väskan uppackad tänkte jag: "Just do it!" om jag gör köttfärssås nu så har jag matlåda till imorgon och till 4 andra dagar plus att jag får äta nu så kroppen kan återhämta sig ordentligt efter träningen. Så jag gjorde det, det tog ca 30 minuter men då räknar jag in att hacka lök och champinjoner också. När jag hade ätit så tänkte jag samma sak igen och tog hand om disken på en gång med tanken att om jag inte gör det nu så måste jag ändå göra det imorgon för det är ingen annan som kommer göra det. Så nu är jag härligt mätt, har flera matlådor till andra dagar, har ingen disk att ta hand om förutom att ställa in den torra disken i skåpen igen och jag känner mig riktigt nöjd med mig själv.
Om jag inte släpper taget om kragen nu så kanske jag kan ha det såhär i fortsättningen. Mätt och belåten i ett städat hem :)

Rött nagellack

Måste man måla om ofta, i stort sett varje dag...Meningslöst kan man tycka men jag gör det ändå för det är fint :)

Tjejmys

Tjejmys hela dagen, först var Hanna här och även om vi pluggade vilket inte är så mysigt så blev det nästan en timmes tjejsnack först. Sen åkte jag hem till Evelina så vi gick en promenad i hennes "hood" skönt att få röra på sig lite efter att ha suttit inne halva dagen. Självklart blev det mer tjejsnack, det kan man aldrig få för mycket av. Allt som man har gjort och sagt och allt som har hänt sen sist måste analyseras djupt, haha. Nu sitter jag här hemma i ensamheten igen efter ett dygn med sällskap av olika slag. Men jag är i alla fall fint sminkad om jag skulle få oväntat besök eftersom Evelina tränade inför sitt prov på mig innan jag åkte hem. Jag såg ut som kaos när jag kom med ett hår som hade stylat sig själv och inte ens en gnutta mascara på mig. Men som sagt på hemvägen kändes det bättre även om håret fortfarande hade en odefinierbar struktur, bedroom look tror jag det kallades för några år sen när det var modernt. Men jag vet inte om det bara var killar som skulle ha den frisyren och om det fortfarande är en socialt accepterad frisyr. Eller är jag bara en tjej som flera år försent annamar en killfrisyr och därmed bara ser ut som en sjusovare som försöker blanda sig med omvärlden? Djupa filosofiska tankar på gång här ;)

Var ju på bio igår kväll för första gången på länge. En klockren film att se på en söndag! Om man gillar klant humor var den riktigt rolig som tur är gör jag det så det blev en lättsam avslutning på dagen. Att jag också hade trevligt sällskap gjorde filmen bara bättre :) Sen gjorde vi något som jag är sämst på och förmodligen det värsta jag vet, vi väntade. I 1 timme eller ca 250 könummer, hur man nu vill se det, satt vi utanför SL center för att jag skulle kunna köpa ett kort till tunnelbanan. Tur att Han har en ängels tålamod att dela med sig av, hade jag varit ensam hade jag nog gått därifrån efter 20 minuter. Men som sagt med rätt sällskap är allt roligt (jag har inte sagt det här men jag har sagt det någon gång, haha).
Nu skriker min mage efter något att äta så jag ska inventera köksskåpen och se om jag kan hitta något att tysta den med.


RSS 2.0