Run around the clock

Önskar att det var rock around the clock men i vardagen känns det mer som man springer igenom dagarna och de bara försvinner en efter en för att aldrig komma igen...lätt ångestframkallande om man tänker på det så. För då borde man ju aldrig sova en hel dag eller bara sitta och tycka att det man gör är tråkigt för den dagen kommer aldrig tillbaka, du får aldrig en chans att göra om och göra rätt. Om jag tycker att min fredagkväll var trist igår så självklart kan jag göra det bättre nästa fredag men just fredag den 28/5 -10 kommer aldrig tillbaka så den går till historien som ganska trist. Det är därför det känns viktigt att jobba med något som jag tycker känns kul eftersom jag är där största delen av min vakna, aktiva tid på dagen och om jag då går runt och tycker det är tråkigt så innebär ju det att jag har tråkigt största delen av min vakna, aktiva tid på dagen. Hur kan det vara annat än fel? Visst jag vet att livet är inte alltid roligt och att man måste ha mindre roliga stunder för att verkligen kunna uppskatta de riktigt roliga men de kan som sagt vara mindre roliga, därmed inte tråkiga.

Idag kommer jag ägna större delen av dagen åt att städa, vilket för många kanske inte låter så kul. Tro mig det är inte min favorithobby heller men det är tillfredsställande. Städningen här hemma har blivit förbisedd under nästan två veckors tid nu för att jag har jobbat i klädkammaren och Lasse har jobbat väldigt mycket så ingen av oss har prioriterat städningen när vi väl har fått en stund tillsammans (sammanlagt kanske 10 timmar senaste två veckorna). Så nu när jag väl tar tag i det och gör det riktigt ordentligt och faktiskt ser en lägenhet, ett hem, dyka upp under alla prylar och dammråttor så känns det kul. Det är riktigt tillfredsställande när det är klart att sätta sig ner och beundra hur fint det är, ta ett djupt andetag och känna hur gott och rent det luktar.

Nu får min lilla rast vara slut, it´s time to run around the clock ;)

Skurt, en sjusovare...

Och med det menar jag att han sover till klockan sju, senast! Sen vill han gå upp, idag hade han kommit på ett nytt sätt att väcka mig så han satt och petade mig på kinden med tassen. Jag tyckte det var så gulligt så jag kunde inte bli irriterad. Men sen började han nypa mig i armen med tänderna och det var inte uppskattat, det roliga är att han vet att han inte får använda tänderna så när man säger till så börjar han direkt slicka där istället och då kan man inte heller vara arg längre. Just nu går han omkring och gör kräkljud så jag väntar bara på en hårboll som ska dyka upp. Kan ju också vara medicinen men eftersom det är sista dagen idag så borde de symtomen kommit tidigare.
Som den överbeskyddande kattägare jag är har jag googlat fram att katter kan få förstoppning av hårbollar så nu är det både kissobs och magobs här hemma. Kanske ska upprätta en journal så det verkligen känns som på jobbet, haha! Nu är det väl dags för mig att gå upp eftersom jag ska vara på FakerMaker kl 11 och måste då åka kl 10.

Tänker inte ens kommentera schlagerfiaskot mer än med "vad var det jag sa!"

Kläder!

Det hänger kläder i garderoben :)

Slut för idag

Nu har jag borrat hål och skruvat upp stödet på ena väggen, har även satt dit "bordet" så det är bara överhyllan och hängaren som saknas på den sidan. Hyllan är så sjukt tung att det känns tveksamt till att jag kommer orka lyfta upp den, kanske kan muta en stark person med middag på onsdag haha! Det skulle gå med någon med min styrka också för det är storleken som krånglar till det, den är så otymplig att lyfta.
Skulle borra hål på andra väggen också men det kändes hårdare och jobbigare så det får vänta till imorgon. Man blir lite handikappad när man är van att ha någon hemma som kan hjälpa en med det som är svårt. Det är därför jag är så envis med att göra det mesta själv även om Lasse väldigt gärna vill hjälpa mig när det inte går bra. Men som sagt nu skulle jag verkligen behöva hans hjälp och det skulle vara skönt att ha honom här nu när Skurt inte är helt kry, känns inte helt bra att lämna honom ensam imorgon. Nu tänkte jag stryka lite så jag utnyttjar den här dagen in i sista minuten.

Trial and error...

Ja, man lär sig av sina misstag sägs det ju och det har jag fått erfara i mitt renoveringsprojekt. Fick ett litet bakslag när jag inte lyckades borra hål i väggen för att skruva upp stöden som jag ska lägga hyllan på. Jag löste det efter rådgivning av min far genom att byta borr och ändra inställningen på borren till slagborr istället. När jag hade borrat och satt i plugg i två av hålen så insåg jag att jag hade mätt efter fel stödbit, det utbröt lätt panik i mitt huvud för jag vill ju inte ha en vägg som en schweizerost bara för att jag är ivrig och inte tänker till innan jag agerar. Anledningen till att jag inte kan byta ut dem är att det är hål urfasade för att trä i hängaren till kläderna i och den måste matcha hålet på stödbenet i mitten. Men alla problem har en lösning så jag har nu målat baksidan på bitarna så jag kan vända dem spegelvänt. Nu behöver jag bara vänta på att färgen ska torka sen får jag se om jag måste borra nya hål i väggen men i så fall hamnar de åtminstone bakom träbiten som jag ska skruva upp.

Avsked och djursjukhus

Ungefär så kan man sammanfatta min gårdag. Vi hade satt klockan på 8.20 för att kunna snooza några gånger, jag märkte inte ens att klockan ringde och helt plötsligt var den 10.30. Något stressade hoppade vi in i bilen och åkte till Hornbach för att Lasse skulle köpa spännremmar till Dimonan innan han åkte till Ålleberg. Sedan körde vi ner till Gnesta och Vängsö där vi åt grillad kyckling och potatisallad och tittade ut på regnet som vräkte ner. Så kom vi till avskedet, nu ska Lasse vara borta i två veckor så det var inte så kul att säga hejdå men tiden går säkert fort.

Kvällen innan hade vi uppmärksammat att Skurt kissade blod, vilket är något man ska vara mycket uppmärksam på hos hankatter, det fortsatte under dagen och han kissade mindre än vanligt. Efter konsultation med mamma så ringde jag djurakuten för att fråga om råd. Deras råd var att komma in direkt för kontroll så att det inte hade blivit stopp i urinvägen så vi packade in oss i bilen och åkte iväg. Inte ens med GPS klarade jag av att köra i Slussen så vi fick snurra runt ett varv inne i stan innan vi kom på rätt väg. Han hade inte stopp i blåsan men de hittade något som såg ut som en sten. Det kunde också vara en klump av kristaller, vilket jag hoppas på för då löser det sig av sig själv i kroppen. Om en vecka ska vi dit på återbesök för att se om den har löst upp sig och för att lämna ett urinprov så man kan se vilken typ av sten eller kristall det är. Den vanligaste stenen, skruvitsten, löser upp sig med hjälp av rätt foder men den näst vanligaste, som jag inte uppfattade namnet på, måste man tyvärr operera ut. Så typiskt att det ska hända just när Lasse åker bort och just dagarna innan lön för det är inte billigt med veterinärvård men självklart betalar man vad det kostar så att han blir frisk. Nu ska han dessutom äta ett specialfoder för resten av livet som är en aning dyrare än det vanliga fodret. Jag är glad att vi startade ett sparkonto för ett tag sen så det fanns pengar att ta av igår, ca 3600 kostade kalaset men jag hoppas på att få tillbaka ungefär hälften från försäkringen.

Idag har jag fäst mattan på golvet i garderoben så nu kan jag börja montera hyllorna, lägger inte ut någon bild nu utan det kommer när en del av hyllorna är på plats.

Fortsättning följer...

Uppladdning

Sitter i soffan efter en arbetsdag på SÖS och laddar upp  energi för att fortsätta med projektet. Idag hoppas jag på att göra klart målningen så Lasse kan hjälpa mig att lägga upp överhyllorna som väger alldeles för mycket för att jag ska klara det själv. Anledningen till att det måste bli klart idag, senast imorgon är att på fredag åker jag till Gusum för att gå på spa på lördag och på söndag åker Lasse till Ålleberg och är borta i två veckor. För att projektet inte ska bli stående i två veckor måste jag alltså måla klart allting idag så vi kan sätta upp det imorgon, men det ska jag klara! Nu ska jag bara leta upp lite snacks i köket och höja sockernivån i blodet några enheter sen blir det målning på hög nivå!

Ännu en varm kväll

Helt otroligt att vädret kan svänga så från kallt och regnigt till att helt plötsligt bli sommarvärme och sol flera dagar i rad. Idag har jag mest ägnat mig åt målning av garderobsinredning. Kom på att varje del ska målas på två sidor eftersom det faktiskt bara är överhyllorna man bara ser en sida av, det innebär fyra strykningar per del. Jag hann nästan måla alla delar som jag vet hur jag ska ha idag men sen kom min far och då fick det bli uppehåll i målningen. Tyckte jag hade varit så smart som målade ute där färgen kunde spolas bort av regnet sen, men det upplyste min kära far mig om att det gör den inte alls. När den har torkat helt sitter den tydligen där den sitter, så det var bara att dra ut en diskborste och vattenkanna och börja skura. Hade jag inte behövt skura hade jag nog hunnit måla allt, nu är det en strykning kvar på alla ben och två kvar på de båda överhyllorna men det hoppas jag blir klart imorgon.

Pappa kom hit med den efterlängtade gräsklipparen och eftersom han är så snäll så ingick det inte bara leverans utan även en demonstration så nu är gräset klippt. På köpet, som var gratis, fick vi även hans elektriska grästrimmer då han har köpt en modernare version. Trädgården börjar nu likna mer en trädgård än den djungel den var tidigare. Nu gäller det bara att hålla efter och att dra upp alla maskrosor ur gräsmattan vartefter de kommer upp. Nu blir det sängen några timmar innan jag ska tillbaka till jobbet, två dagars ledighet i solskenet räcker för att det ska kännas tungt att gå tillbaka. Men när man träffar alla trevliga kollegor så kommer det kännas mycket lättare.
På återseende!

Lite bilder från kvällens trädgårdsarbete



Lunchrast

Nu har jag tagit lunchrast, väntar på ugnspannkakan som gräddas. Känner att projekt garderob sakta men säkert går framåt. Bestämde mig för att köpa den platinagrå färgen till hyllor och väggfast garderob, den var ljusare än jag kom ihåg men det kan nog bli snyggt eftersom väggarna är ljusa men golvet är mörkt så blir det här någonstans mittemellan. Det var som Lasse sa att när väggarna var målade och mattan på plats, om än provisoriskt, så var det lättare att se vad jag vill ha för färg på hyllorna. Den gröna som jag först tänkte hade nog blivit för mycket "färg" och tagit bort det stilrena intryck jag försöker uppnå. Läste på burken att det är ca 1 timmes torktid på färgen så förhoppningsvis kommer jag hinna måla alla delar två gånger innan det blir mörkt ute, eftersom det är där jag står och målar, då kan jag bara bygga imorgon när jag kommer hem från jobbet. Uppdatering kommer senare!

Ursäkta röran, vi bygger om

Förmodligen rätt prioriterat

Jag sa ju att det var bättre att jag var ute igår för idag kanske det regnar. Det är visserligen sol idag men det ser lite disigt ut och Lovisa rapporterade att det var väldigt kvavt ute. Så förmodligen prioriterade jag rätt som var ute igår och inne idag. För idag ska det byggas, förhoppningsvis i alla fall, jag ska åtminstone mäta och planera.

Igår var verkligen en perfekt dag, jag rensade upp alla hemska maskrosor mellan plattorna på baksidan sen åkte jag in till stan för en lunch i solen med Anna som jag inte har träffat på nästan ett år nu. Strosade runt på stan och tittade på soffor, mest för att jag inte har några pengar kvar att shoppa för efter bilinköpet så jag ville titta på något jag absolut inte kunde köpa för att inte bli frestad. Sen mötte jag upp Lovisa för en tur till Gamla Stan där vi besökte Ben & Jerry´s glassresturang, fantastiskt goda hembakade strutar och såklart fantastiskt god glass. Vi åt vår glass på vägen till Skeppsbron för att möta upp Lasse. Det blev en tur över med Djurgårdsfärjan till Gröna Lund, som tyvärr inte var öppet. Vi gick då vidare till Josefin där vi satt och stekte i solskenet tills jag blev sugen på Thaimat, då drog vi vidare in mot stan igen och käkade tills det var fysiskt omöjligt att få ner en tugga till. Det är så livet ska vara, avslappnade dagar där man gör precis de man känner för när man känner för det. En total önskedröm jag vet men ibland måste man få drömma...

Igår hittade jag ytterligare en sak jag skulle vilja prova Coctailkurs, det kan förmodligen göra vem som helst kung i baren.

Ledig dag + sol = perfekt!

Jag vet att jag borde vara inne och bygga i min klädkammare så det blir klart och kaoset i lägenheten kan lägga sig. Men varför ska jag göra det när solen strålar ute? Har ju stått på randen till depression av det gråa väder som har härjat mina senaste lediga dagar, därför tänker jag ta vara på solen idag och vara ute för imorgon kanske det regnar igen. Jag har dessutom hela kvällen på mig att mäta, såga och spika.
Om bara några minuter ska jag kila iväg till tåget för att åka in och luncha på stan med Anna som är på besök från USA. När jag kastar ett öga på klockan ser jag att det är nu jag måste gå så uppdateringen slutar här.

Ps. har ni blivit inspirerade av mina idéer och känner att ni också vill kunna sticka upp i ett flygplan en solig dag som denna? Ta chansen att lära er från Sveriges snyggaste lärare på en provlektion.

Bakslag...

Den här dagen började verkligen uselt och det verkade ha satt temat för fortsättningen också. En granntant kom och klagade på att Skurt har kissat i hennes rabatt och att han hade sprungit in i hennes lägenhet och hennes man är allergisk och tål inte katter. Hon tyckte därför att Skurt ska hållas inne eller vara kopplad när han går ut. Inget av alternativen känns aktuellt för mig så jag vet inte hur det ska bli nu. Eftersom jag har jobbat natt och endast sovit ca 4 timmar är jag väl extra känslig för jag började grina när hon hade gått och ringde mamma med tårarna sprutande...

Nu när det precis har lagt sig kommer nästa motgång, jag skar och klippte till mattan till klädkammaren och vill egentligen bara säga "inga kommentarer" angående det. Det är hyffsat bra men hyffsat räcker inte för mig... Jag får ju inte fästa den på golvet ifall vi måste ta ut den när vi flyttar så den är just nu helt bubblig och skarvarna glider isär så fort man vänder ryggen till. Jag är fullt medveten om att jag är extra negativ idag och att det säkert inte är så svårt att fixa men min förtvivlan är stor. Om jag känner efter är jag nog mest trött och kanske lite hungrig, får väl be Lasse om hjälp när han kommer hem om inte Lovisa kan hjälpa mig förstås om hon kommer före. Får väl kila bort till Ica och köpa något lätt att äta nu så kanske det känns bättre, måste fundera ut något till middag också. Men jag ska nog tycka synd om mig själv och Skurt (som nu har husarrest) en stund till först.

Hur kan man vara irriterad på den här?





Väggarna är klara!

Det har varit lite stiltje här på bloggen några dagar men det innebär inte att det har varit stiltje här på byggarbetsplatsen jag kallar hemma. Jag var inte helt nöjd med spacklingen jag gjorde när det väl kom till kritan så jag spacklade lite till och det tog en hel eftermiddag inräknat torktiden så det blev en extra dag men det blev så mycket bättre och nu kan jag nog känna mig mer nöjd med slutresultatet sen och inte tycka att jag fuskade för att bli klar snabbt. Sen var det målningsdags, vilket var det jag såg fram emot från dag ett, så jag ägnade några timmar åt att sätta upp maskeringstejp runt hela taket, dörren och andra detaljer, täcka hela golvet med tidningspapper och sedan måla väggarna. På första lagret var jag ganska noga och målade kanten mot taket och hörnen på väggarna med pensel, andra lagret var jag inte lika noga vilket kanske var dumt men resultatet blev bra ändå. Sista målningen gjorde jag igår för i torsdags åkte jag ut till Gnesta och Vängsö flygfält för att eventuellt ta den första flyglektionen. Vädret tillät ingen flygning så det blev marktjänst istället, jag ska väl inte ta åt mig någon ära för den för jag satt mest i bilen och vilade, haha!

Igår efter sista strykningen på väggarna åkte jag till Mediamarkt och köpte en GPS till bilen så att jag kan köra i stan utan att åka vilse. Sedan svängde jag förbi vid Sätra varv där Lasse, David och Niklas var i full färd med att masta på segelbåten. Regnet hängde även då i luften så de lämnade slutarbetet med båten till idag och Lasse följde med mig till Bauhaus för att köpa en heltäckningsmatta till garderoben, eller klädkammaren som jag har kommit på att det faktiskt heter. Det blev en svart nålfiltsmatta till halva priset för det fanns bara stuvbitar kvar. Idag har jag tagit bort maskeringstejpen, dammsugit och torkat av golvet för att kunna lägga in den så nu är det bara att mäta, skära och klippa så är även den på plats. Hoppas det blir klart idag så jag kan börja mäta på hyllor och liknande som sedan ska monteras. Vill måla dem innan de åker upp så jag måste komma på vilken färg de ska ha innan dess vilket inte är det lättaste. Väljer lite mellan platinagrå och naturgrön samtidigt som jag funderar på att ta en mörkt rödbrun färg som blir lite mer träfärgad...Svåra beslut, haha, det kanske blir självklart när mattan kommer på plats och man ser helheten av själva rummet.

Lägger ut en bild här på de nymålade väggarna, vet inte hur mycket skillnaden syns på bild men i verkligheten är den ganska markant.

Steg 2+3 klara

Blev ingen mer uppdatering igår för jag kraschade i soffan när jag väl hade rivit hyllorna, det krävdes en hel del fysisk ansträngning för de var väldigt väl uppsatta. Hyllorna bestod av stativliknande ben som både höll upp stången för galgupphängning och alla hyllor. Överst var det en massiv träskiva som var spikad med 3 spikar i varje stativ plus en spik in i betongväggen mitt i för extra säkerhet. Det tog någon minut innan jag kom på hur jag skulle få loss överhyllorna men sen var det bara att börja hamra. Så där stod jag på en pall och hamrade för allt vad mina armar var värda med svetten lackande i pannan. Det tog en stund men tillslut fick jag loss den första som dessutom vägde ett ton i mina redan trötta armar men på något sätt fick jag ner den stabilt på golvet utan att skada mig. Sedan upprepade jag samma procedur med den mindre skohyllan vid golvet. Stativen var även de spikade in i väggen och dessutom i golvet men de lyckades jag bända loss med hammaren. Jag lyckades montera ner nästan allting helt själv, det var bara tre skruvar i väggen som satte stopp för min framfart, de var dragna snett och dessutom nästan helt nedslitna på huvudena så det var omöjligt att skruva loss dem. På något sätt lyckades Lasse senare på kvällen bända loss dem med hammaren och sen, med gemensamma krafter, fick vi ner allting på den väggen.

Innan vi kom hem och Lasse blev Hulken så var vi på Bauhaus och köpte spackel och väggfärg så jag avslutade kvällen med att spackla igen de värsta, största hålen. Det är trots allt bara en garderob i en hyresrätt så det kändes inte aktuellt att spackla hela väggarna. Skulle man gjort det 100% bra hade jag nog först fått slipa bort färgen som var målad, sen spackla hela väggarna, grundmåla och sen måla. Hade det varit en bostadsrätt så jag hade kunnat tjäna några tusenlappar på tiden och jobbet så skulle jag kanske ha gjort det men nu får det bli det näst bästa.

Idag blir det slipning av det spacklade så det blir någotsånär jämnt sen blir det målning :) Lasse föreslog att jag skulle lägga in heltäckningsmatta så jag ska kika runt lite efter en snygg färg på en sån också. Men först ska jag åka in och äta lunch med Lasse, ugnsstekt fisk med räk- och vitvinssås som jag har på spisen nu, sen ska jag fixa parkeringstillstånd på jobbet så jag kan ta bilen ikväll.

Hyllorna är borta =)


En bild för att visa färgen på väggen innan jag målar

Projekt garderob

Idag har jag dragit igång mitt hittills största projekt hemma, tiden får utvisa om jag har tagit mig vatten över huvudet. Jag ska  nämligen "renovera" min garderob vilket innebär att jag under förmiddagen har burit ut alla kläder som inte ligger i den inbyggda garderoben.
Steg två blir nu att ta ut de hyllkonsolerna som de tidigare hyresgästerna har byggt upp, sen hoppas jag på att kunna använda så mycket av det materialet som möjligt för att bygga upp det jag vill ha. Det kommer väl inte bli en Sex and the city garderob och kanske inte helt som det ser ut i min fantasi men jag hoppas och tror att det kommer bli lite bättre än vad det är nu. Det är väl bäst att sätta fart igen efter min lunchrast för jag vet inte om jag kommer bli tvungen att åka iväg och hämta verktyg och om jag är riktigt snabb kanske jag till och med kan köpa spackel och färg idag.
Klockan 15 ska jag dessutom skriva kontrakt på garageplats till vår nya bil, det går bra nu ;)

Några före bilder på garderoben så ni kan följa utvecklingen




Och en bonusbild på den nya pärlan :)

Hyffsad statistik

Ett inlägg i veckan är åtminstone bättre än ett om året...

Det känns så härligt att våren äntligen har kommit till Sthlm! Solen värmer till och med när den tittar fram, det är fågelkvitter överallt och man kan nästan gå utan jacka på dagarna. Idag blir det nog en inomhusdag ändå för jag har lite pyssel att fixa med som att stryka det jag tvättade förra veckan och kanske tvätta lite av den nyproducerade smutstvätten. Sen har jag ju mitt projekt som jag jobbar på, mycket snart kommer nog "den inre kretsen" få tillgång till information trots att det är hundratals timmars arbete kvar innan det kan bli lansering...

Nu har jag även spänt upp ytterligare en sträng på min lyra, jag ska nämligen bli segelflygare :) Lasse har precis köpt en motorseglare och kommer troligtvis vilja spendera så gott som varje helg på flygfältet vilket gör att jag kan bli ensam hemma så gott som varje helg om jag har otur. Men då kläckte jag idén att börja flyga själv, de gånger vi har varit uppe i luften har jag tyckt det har varit häftigt och att själv styra var riktigt coolt, även om jag bara gjorde det under några minuter. Håll dina vänner nära och dina fiender närmre heter det ju, därmed inte sagt att jag ser flygandet som en fiende men det tar onekligen bort min älskade från mig flera timmar i veckan. Så som sagt nu ger jag det en chans och kanske blir jag lika frälst som Lasse och vill bygga ett hus på flygfältet och vara där varje vaken minut...

Nu är det dags att starta upp dagen för just idag finns det en överhängande risk att jag måste åka in till jobbet.

Om några månader kan det här vara jag :)

RSS 2.0