Spinning

Idag gjorde jag nypremiär på friskis spinningcyklar, har varit där en gång för länge sedan. Måste ju boosta mina benmuskler inför tjejvättern. Men jisses vad jobbigt det var! jag ljuger inte om jag säger att det var minst 1 liter svett som rann bara från pannan, inte fräschaste bekännelsen kanske men det är för att ge cred till dem som knappt tycker att det är jobbigt. Trots att det var jobbigt och trots att jag svettades mer än någonsin i mitt liv så var det otroligt skönt. Det var länge sedan jag fick köra ett riktigt pass, då räknar jag inte tjejvasan för det var på ett helt annat sätt eftersom att jag tömde ut all energi. Det här var ju mer intensivt och explosivt så man svettades rejält under kort tid, underbart!

Imorgon gäller det, ladda mobilerna eller värm upp hemtelefonen inför melodifestivalen. Vi måste skicka Daniel till Globen!

Storstadens glamour?

Funderade på vägen hem vad det är som lockar med storstäder egentligen. Man tänker att allt är mycket bättre, att det finns större utbut och allt är mer tillgängligt. Det man inte tänker på är att det faktiskt är en storstad, vilket innebär att alla avstånd är större så man måste revidera sin uppfattning om vad som är nära och inte.
När man trött och hungrig vandrar fram längs perrongen på t-centralen i väntan på rätt tunnelbana, klädd i grå jacka och jeans, väldigt "girl next door" men ungefär lika attraktivt som en tallrik havregrynsgröt utan mjölk (de som har provat vet vad jag menar). Då när man känner handtaget från en tung papperskasse från Coop känns glamouren väldigt långt borta...

Men på lördag ska det bli ändring! Visserligen ska jag tvätta på dagen och det är väl inte oscarsgala glamouröst direkt men på kvällen är det melodifestival. Eftersom Daniel tävlar är det första gången jag verkligen har en artist att hoppas på. För att fira det och för att försöka hitta lite lyx i vardagen tänker jag ta på mig festkläderna, eller iaf något annan än pyjamas, och korka upp en flaska vin eventuellt en med lite bubblor i. Är jag själv kan det efter en stund kännas lite muppigt efter en stund men om jag får sällskap i min lördagsglamour lär det bli en hit (ja, det finns en inbjudan att läsa mellan raderna).


Nu blir det iaf pyjamas och popcorn åtminstone om en timme när Private practice har premiär, den är ju lite offspring på Grey´s så det kan ju inte vara helt fel.

image43
Det är visserligen inte Dr. McDreamy men han ser ju bra ut och hon är ju ursnygg så
jag ser ingen anledning till att den här serien inte kan bli en ny favorit...

Ingen insyn

Hoppas att jag inte har det efter att jag har flyttat heller. Här kan man iofs se in genom fönstret på kvällen om jag inte drar ner rullgardinen men eftersom det bara är parkering och skog utanför så är det ingen omsättning på människor direkt.
Anledningen till att jag tycker det är bra är inte att jag gillar att gå omkring naken hemma, lägger jag ner tusentals kronor om året på kläder vill jag väl använda dem ;)
Nej anledningen är mina idol och let´s dance auditions som jag har här på kvällarna. Det är glädjeterapi nummer ett, om man känner sig lite nere någon dag eller om man har så mycket energi som man inte vet vad man ska göra med så hjälper det.
Man väljer bara någon bra musik gärna med en enkel text så man kan sjunga med sen är det bara att dansa som om ingen såg, i mitt fall är ju det sant. Blir man inte glad av det så vet jag inte vad som hjälper, jag blir iaf som en stålande sol efteråt.
Ikväll känner jag mig trots vädret ganska upprymd och glad, jag är ledig imorgon, jag känner mig utvilad och  jag har  allting under kontroll.  Sen att jag har ont i halsen är en annan sak, det kan man leva med när man mår så bra i övrigt =)
Nu blir det Madonna remixer och kom ihåg mitt nya ordspråk: Dance like no one is watching!

Smärta och glädje

Tillbaka i Sthlm efter en helg i Dalarna och 4 timmar på skidor. Det var tufft ett tag men åh så kul det ändå känns nu när man har klarat det. Hela benen gör ont och jag har upptäckt muskler jag aldrig har använt förr men det var det värt. Var lite osäker på om jag skulle kunna starta eftersom jag har haft ett virus i kroppen som har spökat fram och tillbaka några dagar så kvällen innan kom alla utslag tillbaka över hela armarna, på benen, magen och bröstet. Men med en rejäl dos kortison löste det sig även om jag kände mig lite seg på morgonen.
Kände mig ganska cool tills vi teståkte skidorna innan start, då insåg jag hur länge sedan det var jag faktiskt åkte längdskidor. Men det gick bra i starten, jag stakade på ganska bra tills en tant ramlade framför mig i en backe så jag fick slänga mig för att inte åka in i henne. Där tappade jag lite tid som jag åkte in men med resultatet att krafterna tog slut onödigt tidigt den sista milen.
Skönt med sol hela turen men samtidigt gjorde det att spåren smälte ut och försvann på många ställen så man fick kämpa bara för att hålla ihop skidorna. På det stora hela tyckte jag ändå att det gick bra med tanke på omständigheterna även om det kändes som att jag aldrig skulle klara den sista kilometern mot mål. Vet inte hur många svordomar jag hann tänka den sista milen och hur många jag faktiskt yttrade varje gång jag ramlade men det var nog en hel del. Sista halvmilen tänkte jag vid varje kilometermärke att "nu ger jag upp, jag pallar inte mer" det kändes som att det gick uruselt och det fanns inga spår kvar att köra i och alla, inklusive jag, körde kors och tvärs eftersom de var trötta. 3 kilometer från mål ramlade jag i en isig backe, mest pga trötthet egentligen och kände att jag kan verkligen inte resa mig, kroppen var slut och det var så halt att jag fick inte fäste varken med händerna eller fötterna, då kom en hjälpsam man från publiken ut och lyfte upp mig så jag kom på rätt köl igen. Tur att man inte är så stor, haha. När jag först kom i mål så var jag inte helt nöjd med min tid och min prestation men efter att ha duschat, varvat ner och fått lite perspektiv på det så kände jag att jag faktiskt är det ändå. Även om det kanske är en större prestation att åka hela Vasaloppet så är det inte alla som har åkt Tjejvasan och det är inte alla som skulle klara av 3 mil på skidor så jag är nöjd =)

Knock me out!

Klockan är 03.00 och jag är vaken...har sovit två timmar hittills. Anledningen till att jag är vaken är utikaria, nässelutslag, på hela benen och rumpan från fötterna till höften. Det är hemskt, kliar och gör ont så jag mår illa, har stått en kvart i duschen för att lindra klådan men den kom tillbaka så fort vattnet slutade rinna. Ringde sjukvårdsupplysningen så det var hon som sa till mig att duscha, nu ska jag följa hennes andra råd att lägga mig på soffan och titta på tv för att distrahera tankarna...blev det outhärdligt kunde jag åka till akuten annars fick jag vänta tills apoteket öppnar. Med den erfarenhet jag har av akuten kan jag tänka mig att det tar lika lång tid att vänta där på en allergitablett som det gör att vänta på att apoteket öppnar. Såvida det inte sprider sig till ansiktet för då är det akut. Ska gå ut i köket och fixa isbitar att kyla med och hoppas på att jag somnar på soffan några timmar iaf innan jag kan gå till apoteket.

Nice...

Hörde i en Shrek film att träsktroll inte har lager men det har lökar. Eftersom jag nu, efter ett snabbt besök i köket, luktar lök kan jag iaf vara säker på att jag inte är ett träsktroll. Jag har säkert utvecklat flera lager också.
Förstår inte hur någon kan överleva i köket nu...visst jag kanske är kräsen men om man har en kastrull som är halvfull med lök så att ögonen tåras redan i köksdörren borde det finnas någon mer som skulle känna att gränsen är nådd. Jag kvävdes nästan i korridoren iaf...

Examination av gamla kursen och introduktion av den nya idag, efter att ha jobbat kväll på neurologen var inte hjärnan 100% aktiv under eftermiddagen. Det kan också bero på att läraren pratade så tyst att jag fick koncentrera mig så hårt för att höra att jag fick ont i huvudet. Måste försöka göra upp en strategi för de kommande veckorna, först är det tjejvasan i helgen som känns helt oplanerad från min sida. Sen har jag ju dragit igång en flytt som ska äga rum om två veckor som jag måste packa inför, samtidigt som jag ska plugga och jobba. Som min kära mor brukar säga så är inte framförhållning min starka sida så just nu är det internt kaos i huvudet som har spridit sig till ett externt kaos i mitt rum som återigen ser ut som en krigszon. Man kan ju tänka sig att det borde hålla sig städat när man aldrig har tid att vara hemma men tydligen är det tvärtom. Ja ja, röran springer väl inte väg utan finns kvar imorgon så nu ska jag umgås med min ben & jerrys strawberry cheescake och Harry Potter =)

Vårkänslor

Visserligen var det ganska kallt idag och det var inga ljumma vindar som blåste direkt men det var sol och klarblå himmel, hela dagen! Känns som det var jättelänge sen, visst solen har tittat fram ibland men bara korta stunder inte så länge som den var framme idag.
Nu har det iofs snöat men det behöver man ju inte låtsas om ;) Jag är iaf full av vårkänslor och förälskelserna poppar upp i mig titt som tätt hela dagarna. Idag har jag sett iaf två stycken som fick mitt hjärta att hoppa till, det speciella med alla mina förälskelser i år är att alla går på fyra ben och har koppel runt halsen. Hundar överallt jag ser, stora, små, lurviga och korthåriga, hur kan man inte bli knäsvag? Min egen lilla mys är ju så långt borta men jag fick en liten dos förra helgen och nästa helg innan resan till Dalarna får jag se henne igen. Längtar redan!

image41

image42

Visserligen inte de nyaste bilderna men hon är fortfarande lika mysig =)

Will you be my Valentine?

Alla hjärtans dag idag, gulligt och mysigt. Speciellt ikväll när jag kryper ihop under täcket med lite glass, vem har sagt att man måste köpa något åt någon annan? ;)

Ska snart åka iväg och sola en stund, dock inte lika länge som sist för idag räknar jag med att skinnet på näsan ska sitta kvar efteråt, haha.

Rent hus!

Åtminstone i ett rum nämligen badrummet. Man kan tro att min hobby är att städa eftersom jag gör det nästan varje dag men oftast handlar städningen bara om att röja upp bland alla klädesplagg som ett efter ett hamnar på golvet. Egengtligen lägger jag dem på schäslongen när jag byter om med ambitionen att ta hand om dem senare, jag har ju lärt mig att man inte ska lägga in kläder i garderoben innan de har svalnat och man kan ju inte tvätta allting hela tiden när man bara har använt det några timmar. Men oftast slutar det med att de hamnar på golvet när jag ska titta på tv eller läsa. Men idag plockade jag ut allting ur badrummet, jag putsade speglarna och handfatet till och med tvålhyllan i duschen. Jag torkade av varenda yta som fanns även utsidan av toalettstolen som tydligen kan samla på sig ganska mycket damm. Jag tog på mig mina gula gummihandskar och tog bort hår från duchen, inga kommentarer om hur äckligt det egentligen är...Sen moppade jag golvet über noga så nu luktar det citron därinne =) Känner mig otroligt duktig!

Solen skiner idag också vilket gör att allting känns härligt även om det igår kändes jobbigt, nu ska jag återgå till min bok. Har läst 300 sidor sen i söndags är helt fast, töntigt eller inte men jag gillar Harry Potter iaf ;P

Tack KI!

Dagens ros vill jag idag skicka till Karolinska institutet för att de är villiga att ge även personer utan tillräcklig kompetens en chans. Det är viktigt att man inte lägger någon värdering i vad människor har gjort tidigare även om det inte är tillräckligt för att klara av sin uppgift fullt ut, man kan ju säkert lära sig med tiden.
Nu borde det här gälla studenter inte handledare som faktiskt får betalt för det de gör. Kan inte sluta tänka på att vi måste ändra om största delen i vår bakgrund i projektplanen bara för att just vi fick en handledare som inte vet vad hon gör. Tur att vi är så begåvade att vi klarar av det, arbetsglädjen finns ju där. Just nu har den tagit semester och försvunnit någonstans där jag absolut inte kan hitta den men när man väl är klar med allt och kan känna tillfredsställelsen är det värt allt slit.

Nu ska jag återgå till mitt städande, känns som att det är en ständig aktivitet som aldrig blir klar. Det dyker alltid upp nya saker att ta hand om, men får man ett mycket trevligare erbjudande tvekar jag inte en sekund att lämna röran. Det var det som hände igår och därför ser det lika dant ut idag, men då har jag ju något att göra iaf :)

Party party

Ikväll blir det outwalking eller utgång som man säger på svenska...Just nu känns inte humöret på topp, eller snarare energin humöret är det faktiskt inget fel på. Vaknade imorse och trodde jag hade försovit mig så jag kastade av mig täcket med ett ryck. Då såg jag att det var gröna tapeter på väggarna så jag insåg var jag var någonstans och att jag inte behövde gå upp någon speciell tid. Trots det kunde jag inte somna om så jag var uppe med tuppen, åtminstone om man har en sån tupp som säger kuckeliku klockan är sju som alla tuppar gjorde när man var liten. Vet inte vad jag ska ha på mig heller, något som matchar solbrännan iaf men den är åtminstone inte lika röd längre. Hälften har ju flagat bort, haha.

Heja Emelie!

"Stopp vid Östemalmstorg, vi uppmanar de som kan att ta en annan resväg hem" det var inte lycka som bubblade upp i mig när jag hörde det  när jag kom ner i tunnelbanan efter träningen. Försökte tänka till om vad som var snabbaste vägen hem, det hade nog varit att ta bussen till pendeln men det kände jag inte för eftersom pendeln inte har gått i tid idag. Kom på den smarta idén att åka till t-centralen...på väg dit kom jag på att stoppet var ju efter t-centralen så det funkade inte heller, blev förmodligen den längsta omvägen hem.

Skulle trösta mig med lite glass när jag tittade på cityakuten, när jag hämtade den träffade jag min ärligaste granne i köket. Det första han sa var "what´s happend to your face? are you ok?" Anledningen till hans fråga är att jag, när jag hade lite tid över innan träningen, passade på att sola i 20 minuter. Det stod visseligen att det var nya rör i det jag valde men det brukar inte vara några problem. Kände mig lite stram i ansiktet efter duschen och när jag tittade i spegeln så var jag kanon röd. Man kan tro att jag har spenderat två veckor på Gran Canaria för så här såg jag ut när jag hade gjort det. Jag blev erbjuden medicin av min förtjusande granne men jag avböjde idag med förhoppning om att det har lagt sig imorgon. Det känns verkligen som äkta solsveda, pappa saltade såren med att jag kanske kommer börja tappa skinn efter det här. Kul att betala för att se ut som att man har mjäll i ansiktet...
Får väl se hur det blir imorgon, förhoppningsvis har kanon röd blivit kanon brun istället.

Träna eller inte?

Sitter och funderar på om jag ska åka på intensivpasset kl. 18 ikväll eller inte. Känner mig lite seg så det skulle vara skönt att bara ligga kvar hemma framför tv:n och njuta sista tiden av min första lediga helg på länge. Samtidigt som det känns som om jag har förvandlats till en soffpotatis som aldrig tränar...det är ju min gym dag idag egentligen men till det är motivationen noll så det blir inget av. Får väl se hur jag känner när jag har ätit lite mat.

Blev en sen kväll igår innan jag somnade för jag var bjuden på middag hos L. Precis när jag skulle åka drog en rejäl snöstorm igång så jag var både blöt och kall när jag kom dit och var tvungen att tina upp en stund innan maten, det var köttfärsen också så det gjorde ingenting. Det gjorde att jag fick chansen att bli flerfaldig mästare i Kalaha var ett tag sen jag spelade det men med mitt fenomenalt bra logiska tänkande tog jag hem segern till slut.
Blev uppringd av Lovisa som hade blindtarmsinflammation så jag fick agera sjukvårdsupplysning och sen låg jag vaken och tänkte på det ganska länge. Det blir alltid svårare att sova också om man känner att man inte kan sova och så hör man hur den brevid ligger och små snusar. Till slut lyckades jag iaf somna men det resulterade ju i att vi vaknade ganska sent och därmed också åt frukost sent. Frukosten kanske inte var min bästa kulinariska upplevelse men samtidigt inte heller den sämsta och vem säger att man måste ha mjölk på gröten?
Nu ska jag iaf gå ut och laga lite mat och fundera på om jag orkar träna eller inte, förmodligen inte ;)

Vilodag

Idag har jag varit hemskt oproduktiv, men åh så skönt det har varit. Väcktes av telefonen som ringde 8.40 imorse det var min kära syster som var uppe tidigt. Sen låg jag kvar och tittade på tv alldeles för länge så jag klev inte ur sängen förren halv tolv. Hämtade den hemska blek skenan, känns som att jag borde ge upp eftersom det inte blir så tydligt resultat men vill man vara fin får man lida pin heter det ju. Satt med den i 25 minuter, fortfarande framför tvn men på schäslongen istället för i sängen åtminstone. Åt en bulle efteråt för att få bort smaken ur munnen sen duschade jag i 30 minuter. Totalt omiljövänligt och oekonomiskt men otroligt skönt. Man kan tycka att man borde känna att dagen blir lite dryg när man inte gör något men det har varit tvärtom, har inte kunnat slappna av på så lång tid att jag har varit konstant trött men nu känner jag mig helt utvilad. Eftersom Hanna inte kunde gå stavgång imorgon kan jag ha en lika seg dag då och sen kan jag köra på några veckor igen.

Tog mig i kragen och gjorde ett beslut inför sommarens arbete idag...så nu finns det en ansökan hos Valdemarsviks kommun som väntar på att bli öppnad. Jag vet att jag är en känslomänniska som måste välja med hjärtat och inte hjärnan och ska man vara ärlig så vad är några kronor extra i timmen värda om man får vara med sin familj istället? Jag har ju bara ett sommarlov kvar innan det "riktiga" livet börjar och det tänker jag utnyttja.

image42

Varför skulle jag inte vilja spendera sommaren i den bilden?

We all make mistakes...

När du går förbi mig på gatan så vet du inte vad du missar ;)
När jag gick av pendeln förut idag för att bege mig till mitt andra hem, eller tredje om man räknar med Friskis, nämligen H&M för att köpa leggings. Mina förra blev ju lite misshandlade förra valdborg och jag har inte kommit mig för att köpa nya tidigare. Om man bortser från utlägget och fortsätter där jag slutade så var det lite storm när jag kom ut på gatan. Då tänkte jag på att stormen som var igår hette Tuva, tänk om en storm kunde heta Emelie någong gång för jag vill tänka på mig själv lite som en storm. Jag drar fram med massa energi och lämnar nästan ingen oberörd. Som sagt det är så jag vill se på mig själv, jag hoppas att jag gör intryck på de människor jag möter och oftast ett bra intryck. Jag är medveten om att vissa tycker att jag är en bitch (inga namn nämnda) och det är jag också om det betyder Babe In Total Control of Herself. För den som vet min historia förstår varför jag har svårt att lita på andra och varför jag hellre dissar en gång för mycket än för lite. Men jag är egentligen en ödmjuk person om man lär känna mig, jag har alltid ett leende över och några tröstande ord när det behövs. Man kan säga att jag är vän och psykolog i ett ;)

Så nästa gång du går förbi eller avfärdar mig som en bitch, titta lite närmre så ser du i mina ögon att allt jag innerst inne är värd att slösa några minuter på för mitt hjärta är mjukt även om ytan ibland är hård som sten...

Vitare leende

Sitter just nu med tandskenor i munnen och hoppas på att de ska göra mitt smile skinande vitt. Saliven flödar men jag håller munnen stängd så att den stannar där den ska vara. Kan inte svälja med risk för att svälja ner blekmedel, kan inte spotta för då ramlar skenorna ut, tur att jag bor själv så ingen behöver se det här spektaklet, haha.

RSS 2.0