Oj...

Insåg precis att imorgon är det en vecka sedan jag lämnade England samtidigt som det känns som att jag nyss kom hem så känns det som att det var ljusår sedan. Jag känner inte av någon av de biverkningar som jag trodde jag skulle göra. Jag trodde att: jag skulle börja prata engelska med alla jag inte känner, att jag skulle tänka på kronan som pund och räkna om när jag handlar, att jag skulle vara nära på att köra åt fel håll i rondeller. Men inget av det har hänt, det enda jag kommer på mig själv med är att tänka om tiden när jag ska ringa till Lasse. Om klockan är 7 på kvällen så tänker jag att "ja men den är ju 8 hos honom" men sist jag tittade så ligger Sthlm i samma tidszon som Gusum så det stämmer inte. Tänkte samma sak förra helgen när jag skulle ringa hem hit också så det kanske kommer sitta i ett tag.

Har haft en väldigt intensiv vecka om man jämför med förra veckan då jag mest satt inne när jag inte jobbade eftersom det regnade. Den här veckan har jag fart runt hela tiden och inte haft en ledig stund. I måndags var jag och Lovisa hos mormor och morfar, i tisdags var jag hos farmor och farfar och igår var jag med Lovisa i skolan hela dagen. Inte som en mamma som sitter med på lektionen för jag satt i deras datasal och skrev på min examination på förmiddagen och sen hade de salong på eftermiddagen och det var därför jag följde med så nu har jag en ny hårfärg och mindre hår på huvudet. Otroligt skönt! Idag avslutade jag arbetet med examinationen sen satt jag ute i solen en stund innan det var dags för gympa. Det kom en liten parvel till barngruppen så det var lite segt, han fick leka lite som han ville medan Lovisa och jag tittade på. Men det blev en grupp på den "riktiga" gympan iaf så jag fick utlopp för min ledarabstinens och fick skrika lite på folk, haha! Resten av veckan är också fullbokad eller söndagen är ganska öppen fortfarande men jag räknar med att ta sovmorgon och kanske lyxa till det med att gå ut och äta frukost för vi har pratat om det. Sen blir det hem igen och träffa min stora kärlek som jag lämnade efter bara 1,5 dags återförening. Men nu är det inte många dagar kvar tills vi ses varje dag så då får vi kompensation. På Norges nationaldag åker det stora flyttlasset, det blir spännande :)

Nu stänger jag butiken för idag, bara 4 minuter kvar tills imorgon börjar och jag är supertrött! Sov gott och vakna torrt som man säger!

Påskafton

Jag brydde mig inte ens om att leta efter några ägg imorse, tror inte att påskharen har hoppat ända hit med dem...Jag har jobbat hela dagen idag och då menar jag verkligen hela dagen, från 7.30 till 21.30 eller jag fick gå 20 minuter tidigare för allting var klart men när man redan har jobbat 13,5 timmar så spelar inte 20 minuter hit eller dit så stor roll. Man har visserligen 2x45 minuters rast plus två kortare kafferaster men det blir ändå 12,5 timmars arbete sammanlagt och det är mycket! Fick iaf revansh idag, det gick inte så bra när jag jobbade sist eller det gick bra men så var det en sjuksköterska från en vikarie-pool som var där och tyckte att jag gjorde i stort sett allting på fel sätt. Men min dag började bra idag för tydligen hade hon jobbat där igår också när jag var ledig så de pratade om henne när jag kom och yttrycket "en riktig kossa" kom upp och i England finns det inget positiv i det. Så det var tydligen inte bara mig hon försökte lära upp utan även alla andra inklusive fulltränade sjuksköterskor. Det finns folk till allt som man brukar säga...Sen har jag haft riktigt flyt idag, hållit mig sysselsatt hela dagen och bara gjort bra saker. Har min favorit farbror som jag får ta hand om också han låter ingen göra någonting med honom, först fick de inte ens ta blodtrycket på honom. Men av någon anledning så gillar han mig så om jag bara pratar lite med honom först så låter han vem som helst göra i stort sett vad som helst, så jag måste ju göra något rätt där åtminstone.

Imorgon blir det sovmorgon för då jobbar jag bara eftermiddagsskiftet, jag har inget emot att jobba hela dagar egentligen för man kommer verkligen in i arbetet ordentligt plus att det gör att de "vanliga" skiften verkar mycket kortare. Hoppas på samma flyt på jobbet imorgon och på tisdag så jag får en bra avslutning på min praktik, har ju bara de skiften kvar sen är det bara slutspurten kvar =)

Final countdown!

Helt ärligt, vem skulle inte räkna ner nu? Bara en vecka kvar tills jag sitter på planet hem igen =) Lite blandade känslor är det för precis som i en dröm som jag hade för minst en månad sedan så känns det som att det har gått så fort så jag inte är redo att åka hem det känns nästan lite nervöst...Det är ungefär 3% av mina känslor, 97% är så redo att åka att jag nästan börjar räkna timmar (det är exakt 168,5 timmar kvar tills jag landar nu haha). Jag skulle kunna skriva en lång lista på allt som jag ser fram emot att göra när jag kommer hem men det får bli en lista i mitt huvud tror jag. Den scen som spelas upp i mitt huvud när jag tänker på att komma hem har två sekvenser än så länge. Den första sekvensen är när jag får se Lasse igen när han hämtar mig vid flyget, bara tanken på det får glädjetårarna att krypa fram. Den andra sekvensen är när jag får låsa upp min egen dörr och kliva in hemma hos mig själv igen. Känna doften som är hemma för mig. Att sen få sova i min egen säng är också något jag ser fram emot. Efter tre månader i den här mindre bekväma sängen så förstår jag all reklam som säger att sängen är den viktigaste möbeln i hela hemmet, jag håller absolut med!

Nu är det påsk också =) känns lite tråkigt att inte vara hemma, första högtiden som jag inte spenderar med familjen...hade det varit två veckor kvar till min hemresa hade det nog känts jobbigt men nu när det bara är en vecka kvar så är det lugnt faktiskt.
Plus att den "stora hemligheten" får nu bli den stora nyheten, även om jag vet hur det fungerar i Gusum så det blir väl knappast någon nyhet, haha! Jag ska bli sambo med min underbara pojkvän Lasse =) När jag fick hans sms om lägenheten var det första gången i mitt liv som jag har blivit så glad att jag nästan inte kunde andas, samma symtom som en panik attack men med totalt motsatta känslor, helt fantastiskt!


You and me babe!

Jag är ju ingen kanin...

Som jag misstänkte: morötter biter inte på mig, eller det kanske är jag som inte biter på dem? I vilket fall som helst har det inte blivit mycket gjort här. Jag har gjort något som ska likna ett flödesdiagram över sjukvårdssystemet i England. Fick ett mail från min lärare att utseendet på arbetet inte spelade nån roll, hahaha! Efter att hon har sett mitt kommer hon tycka att utseendet är väldigt viktigt. Tolkningsalternativ 1: mitt arbete är så otroligt snyggt att hon inte kan tänka sig något annat framförande. Tolkningsalternativ 2: mitt arbete är total katastrof så att hon i framtiden måste poängtera att man inte ritar det i paint och att utseendet faktiskt har viss betydelse.

På tal om kaniner så såg jag och Lovisa världens (nu levande) sötaste kanin i en djuraffär här i Poole, den var vit, fluffig och hade blå ögon. Jag är så sugen på ett husdjur nu! Det behöver inte vara en kanin det skulle kunna vara en katt också eller en hund, men inte ett marsvin. Jag är inte så förtjust i marsvin de känns inte tillräckligt fluffiga och kom inte och säg att det finns virvelmarsvin som faktiskt ser fluffiga ut. Jag har träffat såna, inte lena att klappa! Jag får väl värma en vetekudde, linda in den i min nya mysfilt och klappa på den *suck*. Jag ska fråga Lasse om han inte har en hemlig önskan innerst inne att låta mig adoptera hans katt eller att köpa den fluffiga lilla vita kaninen åt mig. Mamma tyckte inte att jag skulle köpa den för att jag har så mycket på gång ändå, helt sant visserligen, men! Om någon annan köper den åt mig så är det ju otacksamt att inte ta emot den =) Nu ser jag smart ut (försöker iaf) och pekar på huvudet och tänker att man får inte vara dum...

Jag har visserligen varit dum mot honom idag, eller det var ett skämt egentligen som inte var ett dugg roligt. Jag skickade ett super allvarligt sms som slutade med att det var ett aprilskämt. Sen ångrade jag mig så fort jag kom till jobbet men mobilen låg kvar hemma och på lunchen fick jag igen med samma mynt. Helt ärligt så tog luften slut mitt i andetaget och hjärtat stannade tills jag såg april april. Så nästa år blir det på sin höjd ett "din gylf är öppen". Det är roligt, mitt skämt var det inte! Jag tror inte att han tog åt sig så mycket iofs men jag gjorde det så att det räckte. Har redan börjat fundera på bästa sättet att gottgöra honom...det kan ha med bönor att göra ;)

RSS 2.0