Hallelulja moment!

Kände mig som ett barn på julafton när jag tittade ut i natt, det var vitt, vitt ,vitt =) Märkte igår att det började komma något från himlen, från början var det mest regn men sedan antog det en allt vitare färg.
Var ute på promenad med Lovisa så hon sa "tänk om det börjar snöa nu och sen fortsätter hela natten så det är alldeles vitt när vi vaknar. Så rätt hon hade! Vaknade i natt och gick upp för att dricka vatten och redan då var det massor med snö och det verkar bara bli mer och mer. Nu skulle man ha skidorna här men jag hoppas att det har kommit minst lika mycket snö i Sthlm annars får jag väl åka ner hit på träningsläger.

Gick och lade mig redan 21.30 igår för att jag var så trött och för att inte sova så länge på morgonen idag. Hade kunnat lägga mig så tidigt i förrgår med men då fick jag så trevligt sällskap på msn att jag piggnade till igen vilket resulterade i att jag blev väckt klockan 10 av att telefonen ringde och vi skulle åka om 45 minuter. Idag däremot vaknade jag 04.30 och kunde absolut inte somna om. Låg en timme i mörkret sedan tände jag och läste ut min bok. Inte så mycket tårar på slutet som jag trodde eftersom jag grinade ögonen ur mig hela resan hem när jag läste den.

Nu ska vi ut i snövädret för att åka till affären, kanske kan bygga en snögubbe också, haha ;)

Capricciosa

Snart ska vi hämta pizzan, Lovisa och jag ska svulla lite med bearnaisesås på *mums*
Äta och sova det är vad jag gör om dagarna enda gången jag inte är hungrig är på morgonen men det beror nog på att det blir så varmt i sovrummet så man nästan mår illa när man vaknar. Jag måste ha svalt i rummet när jag sover. Men det tar jag igen resten av dagen, då kan jag äta hur mycket som helst utan att bli mätt så jag småäter lite godis, glass och chips emellan. Välkommen karies och åderförkalkning!
Nu åker de visst för att hämta godsakerna, lite oliver skulle inte sitta fel heller så jag ska leta lite i kylen efter det innan de kommer tillbaka =)

Lördagkväll

Partyt är i full gång! musiken dunkar och drinkarna flödar...eller inte.
Har drabbats av någon sömnsjuka, sover minst 10 timmar varje natt och är ändå bara trött hela tiden, fram tills jag ska sova för då går det helt plötsligt över så jag ligger och vänder mig i sängen.
Det kändes som att det skulle gå lite bättre i förrgår när jag hade sällskap men just som jag började slappna av hoppade sällskapet ner från sängen och tassade ut i hallen och lade sig där istället. Att hunden skulle vara människans bästa vän tror jag hon har missat...

Var på kalas förut idag, som vanligt lyckades jag äta för mycket kakor och glass (men tro inte att det stoppade mig från att trycka i mig en hamburgare lite senare) . Hade lite lektion i grönsaker med Joanna också märks att hon brås på mig när man ser hur snabbt hon lär sig. Fast att allt var glass från början så blev det till slut morötter, potatis och paprika.
Nu blir det nog sängen för min del, eller iaf soffan en stund...

Kom och ta mig långt härifrån...

Nu har Emelie fått nog! Vill inte sitta här och uggla längre medan alla andra är ute och springer och promenerar...får väl skylla mig själv som inte vilar ordentligt men idag har jag lindat knät så hårt det bara går utan att förlora blodtillförseln i foten. Hoppas det hjälper...
Sitter och lyssnar på musik och min gympa längtan tär hårt på mig. Har inte hunnit gå på något pass på jättelänge bara för att jag måste träna på gymet, springa och gå stavgång. Jag är ju gympatjej ända in i själen och det är det bästa jag vet. Även om jag är ledsen eller arg när jag kommer dit så sprider sig ett lugn i kroppen och jag kan inte sluta le när musiken drar igång.
Men just nu skulle jag nöja mig med att springa en runda, hade ju längtat efter mitt gamla elljusspår eller efter att få ta en mil på banvallen men ingenting av det kan jag göra...

Är iaf klar med arbetet och har mailat iväg det så nu kan jag slappna av de sista dagarna på året =) Ska besöka solarieöarna ikväll och sedan njuta av ännu mer värme i bastun, kanske prova på att simma lite också för att göra av med lite energi.
Bara en knapp månad kvar tills jag blir ännu ett år äldre. Redan vid min förra födelsedag påpekade mina kära kusiner att jag "var ju jättegammal" kul att de har tyckt att jag har varit vuxen i flera år fast Lovisa fortfarande är barn när hon är i samma ålder ;) Men men, jag ska påminna dem när de fyller 20 att de faktiskt tyckte att det var jättegammalt när jag var 20, då har nog åsikten ändrats! Känns som att 21 bara är en mellan ålder då inget speciellt händer. Eller det blir ju vad man gör det till men inte som 18 när man kommer in på krogen eller 20 när man får gå på systemet. Men 21 ska bli året då jag klarar tjejklassikern, det är ju lite speciellt iaf =)

Tyvärr...

Blir det ingen rapport från juldagens fest.
Jag hade skrivit allting men så bara för att jag var tvungen att äta innan jag skrev klart loggades jag ut och då försvann typ mer än halva inlägget. Tycker visserligen om att skriva men inte så mycket att jag skriver om ett helt blogg inlägg.

Får rapportera från Gusum efter knutgubbe istället, då kanske det är mer drag på dansgolvet. Vi lär äga med vår klädsel men jag avslöjar aldrig vad det är, inte ens mamma vet i år för att minska risken att det läcker ut ;)


Kul i jul

Gårdagens party kräver sitt eget inlägg men eftersom jag har sprungit runt på rean hela dagen har jag inte orkat men det kommer en fullständig uppdatering imorgon.
Då jag förövrigt måste skriva klart mitt arbete till skolan, har inte vågat titta om jag kommer ihåg fel datum så det skulle varit inne idag...sån är jag varför oroa sig när man inte kan göra något åt det?
Har löst nyårs stressen iaf, kom ju på att min vän C skulle jobba till 21 och sedan spendera resten av kvällen hemma på landet (inte samma land som jag bor på) så jag ska såklart åka hem till henne och umgås. Då får jag det mysiga nyårsfirandet jag önskade mig i år med jätte trevligt sällskap dessutom =)
Sthlm får helt enkelt vänta tills nästa år! 

Dagen efter...

Äta för mycket mat, äta för mycket godis, titta på Kalle Anka och öppna paket...Ungefär så kan man nog summera julafton.
Men åh så mysigt det är, alla är samlade och ingen bråkar. När man inte träffar alla så ofta så blir det ännu roligare. Ikväll blir det lite fest, alternativet att åka in till Norrk och förmodligen Palace finns ju men jag väljer att umgås med "nära och kära" och festa på hemmaplan istället. Folkets hus låter ju som ett muppställe men när vi kommer dit blir det drag vill jag lova! Ge mig bara ett dansgolv så blir det fest oavsett var det är.

Känns som att nyårspaniken börjar redan, det såg ljust ut i början av december men så får alla par inbjudningar till middagar och diverse tillställningar. "Du kan ju komma efteråt" hmm...jag tror inte det, inget pity party för min skull! Visst är det jättekul med nyår men inte så viktigt att man våldsgästar någon bara för att man blir femte hjulet under en parmiddag. Dyker det upp någon fest hänger jag på, annars kan jag lova att jag tar igen festandet någon annan helg när alla har klarat av sina "par-förpliktelser" och vill ha en riktigt fest ;)

Dan före dan...

Sitter precis och slår in den sista julklappen, alla rim är skrivna och bingolotto skrålar på tvn.
Vet inte varför vi år efter år köper bingolotter eftersom ingen i familjen vill titta på det och alla retar upp sig på programledaren så att alla hittar på olika sysslor som "bara måste göras" innan man går och lägger sig. Enda gången alla är samlade är under själva bingo spelandet...
Som alltid är det tävling mellan mig och pappa om vem som skriver bäst rim i år måste jag säga att det blev oavgjort för vi fick båda till några fullträffar.

Gjorde ju ett besök hos min frisör idag också, det är ju känt att jag lyckades tona håret skrikande rött så att bilarna nästan stannade när jag gick förbi. Det tänkte jag ta ytterligare ett steg längre genom att göra svarta slingor, man kan ju aldrig utmärka sig för lite om man heter Emelie ;) Så jag köpte svart färg och idag skulle det altså bli av. Gick runt i 30 minuter och såg ut som en alien med folie i håret, redan när jag sköljde kände jag att det verkade vara mycket slingor. När jag sedan tittade i spegeln insåg jag att slingorna hade tagit över så nu är håret mer svart än rött men det är ju en av de få hårfärger jag aldrig har haft och jag har ju sagt att jag vill prova allting innan jag dör så det får väl även gälla hårfärger.
Klippte lugg också, hade ju det förut också men nu blev det rejält. Rakt avklippt också istället för snett, som vanligt blev den ju kortare än jag hade tänkt men hår växer ju som tur är. Måste ju säga att det var en väldigt speciell salong jag var på för när jag skulle klippa luggen fick jag ta av mig alla kläder inklusive bh:n för att det inte skulle fastna något hår, lite ovanligt...Kanske skulle nämna att det var på Salong de mon Soeur jag klippte mig vilket säger något om orsaken till min striptease, haha. (plocka fram skolfranskan så förstår ni)

Men men, nu har jag varit borta från bingo soffan alldeles för länge så jag måste nog gå tillbaka...

För att komma in i rätt känsla till min nya hårfärg vill jag jag bara säga: "be afraid, be very afraid" hahaha

Nästan återställd

Börjar bli mitt rätta jag igen efter en otroligt seg dag.
Insåg just att jag har blivit lite beroende av min medicin, inte mentalt men fysiskt. Beroende är väl egentligen fel ord men idag tänkte jag försöka minska dosen eftersom jag egentligen är tablettmotståndare och hellre vill att det ska gå över av sig självt. Men knät verkar inte vara på samma våglängd som jag för när jag böjde mig ner förut för att ta upp en sak ur ett skåp så högg smärtan till som en kniv i knät så jag blev fast och kunde varken böja mer eller sträcka ut. Tur då att man inte väger mer än att en riktigt karl (eller som i mitt fall, pappa) kunde hjälpa mig upp ;) Så från och med nu kan jag bara utföra sysslor som är belägna från midjehöjd och uppåt.

Har ju egentligen världens träningsabstinens, lär väl inte direkt bygga muskler med hjälp av julbord och julgodis antar jag. Men istället för att träna har jag ju tid att sitta och fila på mitt nyårslöfte, det finns massor av saker jag skulle vilja skriva ner som ett löfte till mig själv att jag vill göra. Men jag vet ju att om jag börjar planera en massa saker blir jag bara besviken när de inte går att genomföra. Men jag kom just på en sak som jag ska kolla upp som inte är helt omöjlig...

När till och med ens mamma säger att man är lite knäpp ibland så måste det ju vara så men jag tror att det är det som är charmen med mig, alltid exentrisk och 100% engagerad i alla mina projekt.
Och för att citera Ola Salo "it takes a fool to remain sain" 

På landet...

Dricker man för mycket alkohol på fester och betalar priset för det dagen efter...
Men vi hade kul iaf och det är så härligt att träffa alla "gamla godingar" det sker alldeles för sällan. Tänker inte redogjöra för vad som hände för det var alldeles för mycket, men lite mys blev det ju iaf. Dock inte för mig, fick en liten flirt av busschauffören när jag skulle åka hem iaf. Jag tyckte det var en flirt iaf och eftersom ingen annan säger emot så var det nog så ;)
Hade ju en liten hemlighet som jag trodde alla skulle märka men de gjorde de inte så jag kan avslöja den nu om det var någon som undrade men inte vågade säga nåt...Jag råkade slita av en band i min bh efter halva tiden på festen så jag spenderade den sista halvan utan. Hade en så bra klänning att det inte syntes och då är det bra att inte vara så "framtung" så de håller sig på plats på egen hand.

Har typ bara 30% fungerande hjärnkapacitet idag så jag ska nog lägga ner det här nu, fram med lite tomtar på hyllorna sen blir det chips och Borat film, har inte sett den sen den gick på bio så jag blev lite sugen idag, lagom komplicerad humor för min nuvarande tankeförmåga, haha.  


Väntar...

På att Lovisa ska komma hem med busskortet, ska åka snart. När man är på landet måste man ju vara ute i god tid. Tydligen hade de sagt på rix fm imorse att nu lämnar alla bonnläppar storstan för att åka hem till landet, så det är väl det jag är...en bonnläpp altså eftersom jag har åkt hem över jul ;)
Men på nyår blir det storstadsfest iaf!

Tidig morgon

Kan tydligen inte sova på morgonen heller så trots att jag kan ligga i sängen flera timmar till är jag redan uppe. Det kommer bli en låång dag innan jag kan åka.
Men men, ska väl halta ut i köket och fixa lite frukost, njuter verkligen av att ha ett "eget" kök där man kan gå omkring i morgonrock eller nattlinne med okammat hår och göra som man vill.

Dan´ före dan´före dan´före dopparedan´ inte långt kvar ny =) *myys*

Musinfarkt...

Lär väl få det under den närmaste veckan känns det som. Första gången jag hörde ordet musinfarkt kan nog alla som känner mig ana vad jag tänkte på, men min fantasi fick en knäpp på näsan den gången för det var inte alls det jag trodde.
Det innebär att man stressar upp sig så mycket på internetsidor som laddas upp långsamt att man tillslut får hjärtinfarkt och eftersom jag enligt mig själv redan har haft det känns risken överhängande stor nu. Min familj har nämligen en dator vars bredband inte verkar vara bredare än en "smal-spagetti", ett uttryck min syster sa idag vid middagen för det finns tydligen spagetti som är smalare än standard spagetti och det var just det vi åt. (intresse klubben antecknar så pennorna glöder, haha)
Det finns vissa tecken på att man är i riskzonen för musinfarkt som jag upptäcker hos mig själv när jag sitter vid den här datorn.
1. Man klickar frenetiskt med musknappen ganska okontrollerat på skärmen.

2. Man övergår till att trycka på olika knappar på tangentbordet, förmodligen mest Enter och Escape (som jag just kom på att det betyder typ "komma ut ur" och att det är därför program oftast avslutas när man trycker in den)

3. (Nu börjar det bli allvarligt) Då går man tillbaka till musklickandet men man slår även musen i bordet några gånger för att se om det hjälper, vid extrema fall kan man även dunka tangentbordet några gånger.

På tal om tangentbord så skulle jag vilja smälla tangentbordet i huvudet på en viss pojkvän (dock inte min egen eftersom jag inte har någon) riktigt hårt. Eller ta Lovisas förslag att använda tangentbordet som tennisracket för att smasha musen i skallen på honom. Jag förstår hur du känner och vet hur svårt det är men kasta in handduken ( eller ännu hällre laptopen) och hitta någon annan.

Borde sova nu men det är svårt för jag är så uppspelt! Kom på en jätte bra idé till Knutis men den är också jätte hemlig för att undvika årets misstag. Vill att det ska vara januari nu!
Har dessutom druckit för mycket kaffe (fast det egentligen inte ens är gott) så jag är typ som en Duracell kanin som går och går och går, är det bara jag som får konstiga associationer till den reklamen? Antagligen, haha. Däckar väl snart av medicinen som jag tog för en stund sen, börjar känna mig lite dåsig. Fatta vad farlig jag har varit på praktiken i veckan när jag har knaprat de här pillren ;)

Ja ja, har väl skrivit blogghistoriens längsta inlägg (iaf i min blogg) så nu ska jag väl ge upp. Om någon undrar över fånerierna jag ägnade mig åt i veckan så har de i princip gått över, lågan brinner starkt men kort. Visserligen krävs det väldigt lite för att den ska tändas igen så man vet aldrig...

En liten vers

När vi möts ska vi titta på varandra och se i den andres ögon att det är rätt.
Sedan ska vi gå hem tillsammans varje kväll för resten av livet.

Kanske? Vem vet? Helt plötsligt känns allting möjligt.

Smile =)

Sitter här med ett fånigt leende på läpparna...vet att jag inte borde men det är svårt att låta bli.
Den här gången kan det ju faktiskt vara sant, en konstig upplevelse måste jag säga och inte så likt mig heller men är det minsta lilla som jag tror så är det värt det...*Hemlisar*

Blev en väldigt intensiv helg när den väl kom igång, först födelsedagsfest med bål, vin oc turkiskpeppar shots. Tog igen för förra festen kändes det som så det kanske var en bidragande faktor till kvällens överraskande slut. Det var en god Big Mac iaf, även om jag offrade pommen för att hinna med tunnelbanan, intressant smekning av ett fyllo på Mc Donalds också...dock inte på mitt ben för det hade slutat i en tragisk olycka för den mannen. Som tur var så va den utsatta lite mer tolerant trots att de var av samma kön, haha...
Vaknade ju otroligt sent på söndagen sen så det blev lite stressigt för att hinna till glöggbjudningen som också var väldigt trevlig men när jag kom hem var jag helt slut.

Nu ska jag fortsätta med mina fånigheter, imorgon har det säkert gått över så det gäller ju att passa på =)

Stenar

Nu är det dags att åka på fest, äntligen! Har väntat hela eftermiddagen på min turkiska peppar som står här i en loka flaska :)
Dekorerade mina naglar lite också, tog bara en bild på tummen för sen har jag bara satt en liten sten på pek- och lillfingret, lika på båda händerna. Inte mycket men det blir lite mer party iaf..

image32

k.lindgrens stora bluff!

Trodde ni att K har fått långt jättefint hår? Då trodde ni fel!!!
Åtminstone om man ska tro min dröm som jag hade inatt, haha, undrar var jag får allt ifrån...
Drömde att jag var typ bakom kulisserna på något tv program som K skulle vara med i och jag var en tidningsjournalist som skulle skriva om henne. Då berättade hon att hon alltid hade önskat sig långt hår
eftersom alla andra hade det men att det var omöjligt för henne. Så varje dag tog hon på sig en peruk innan hon gick ut så att alla trodde att hon hade långt hår.
Det var verkligen äkta i drömmen, såg till och med tidningen sen. "K talar ut om peruken" haha.
Om det nu mot förmodan skulle vara så att drömmen var sann så ber jag om ursäkt för att jag skrattar men eftersom jag till 99% vet att det inte är så tycker jag det är otroligt roligt.
För säkerhets skull ska jag testa att dra lite nästa fredag, haha, hoppas du också ser det roliga i drömmen och tar det som en komplimang för du har verkligen fantastiskt hår, plus en annan kroppsdel som jag tydligen vägrar gå ut med sedan studenten ;)
Vi ses om en vecka!

Handarbete

Älskar verkligen fina naglar, det finns inget fräschare än väl manikyrerade händer. Förut gick jag ju en gång i månaden och "gjorde" naglarna men sen jag flyttade till Sthlm har jag inte hittat någon som har känts lika prisvärd. Plus att man som student inte har så mycket pengar att lägga på konstgjorda naglar. Hur löser man då det? Jo man åker till Åhléns och köper tippar och gel så man kan göra det själv. Hittade en förpackning med vita tippar så man slipper måla fransk manikyr själv, mycket praktiskt men proportionerna på det vita stämmer inte riktigt med mina naturliga naglar men det växer ju på plats ganska snart och man kan ju inte få allt för 150 kronor...

image29

Efter en stunds pysslande med det där kan man få detta resultat:

image30

Kanske inte helt perfekt men klart godkänt för att vara första gången, ska sätta dit några stenar imorgon också så det blir riktigt lyxigt =)

Uttråkad

Sitter här med benet i högläge och vilar, det är vad jag har ägnat hela dagen åt. Bortsett från när jag var ute och åt mat för att kunna ta medicinen. Självklart är några av biverkningarna illamående och aptitlöshet eftersom man måste ta dem i samband med måltid för att inte få ont i magen. Så trots att jag inte alls vill äta så tvingar jag i mig lite för att sedan få ont i magen av tabletten iaf...

Måste försöka välja kläder till imorgon också, kanske ska använda dagens "promenad" till att åka och köpa en ny färg till håret också. Jag får faktiskt gå en sträcka varje dag bara jag vilar innan och efter. Måste ju göra något för att pigga upp mig när jag sitter här isolerad. Men jag är glad ändå har nämligen hittat en ny favorit låt som jag lyssnar på om och om...Kanske ingen mysig text men tonerna gör att pulsen ökar lite iaf =)




Lite sent

Lucia var visserligen igår men jag vill ändå visa mitt söta luciatåg som är köpt på Guldfynd, de har tydligen mer än bara smycken =)

image24

Eftersom datorn är ominstallerad efter virus så hade jag inget program att formatera bilden i så det blev lite "extra" utrymme med också...

Vintern är snart här!

Glöm inte mössan i vinter!

Har man ingen mössa så blir man förkyld.
Är man förkyld så blir man troligen hes.
Är man hes måste man viska.
Den som viskar han ljuger.
Ljuger man så åker man i fängelse
Åker man i fängelse börjar man troligen knarka.
Knarkar man så dör man.
Så vad du än gör, Glöm inte mössan!

image22

Grey´s uppföljare

Idag avslöjar tv4 att de har köpt in den nya serien Private Practice, en sjukhusserie med Kate Walsh (Addison från Greys). Man fick ju ett litet smakprov på den i dubbelavsnittet av Grey´s anatomy för några veckor sedan och jag tror faktiskt att den kan bli en stark konkurrent till originalet. Hoppas bara att de är smarta och inte lägger dem på samma tid så man kan titta på båda.
Sen kan jag erkänna att även om jag hela tiden har tillhört team Meredith så är ju Addison mycket snyggare.
image18image20

Döm själva, självklart är båda ursnygga men jag gillar "readheads" bättre


Sjukskriven

Idag är jag sjukskriven från praktiken, fick gå hem tidigare igår också eller rättare sagt de skickade mig till närakuten. Har tydligen fått en muskelinflammation i knät så jag har svårt att gå, nu har jag knaprat i mig några alvedon och en voltaren i hopp om att kunna gå till apoteket om en stund för att hämta ut mitt recept.
Måste åka till Mörby centrum också och hämta mina skor som jag lämnade in för omklackning igår. Ska linda knät också fick jag order om men trots min utbildning är jag inget bra på det...har aldrig riktigt fått in tekniken på knän så lindan kryper sakta nedåt hela tiden, men man måste ju följa doktorns order så jag får väl göra ett nytt tappert försök innan jag går till apoteket.
Nu ska jag ställa fram mitt luciatåg och mysa lite innan jag ger mig ut, minusgrader idag *burr*

Min nya favorit

Glöm bort den där dyra solresan till Thailand! Jag har ett bättre tips, åk istället till ett badhus nära dig som har ångbastu tex. Linköpings äventyrsbad. Sen spenderar du en heldag i ångbastun där med undantag från när du går ut för att köpa lite juice och frukt. Alla vet ju att det är för varmt för att äta riktig mat när man är utomlands.
När du har suttit i ångbastun, gärna med en "reskompis", så länge att du inte står ut längre (eller tills huden känns som den håller på att lossna) då går du ut och klär på dig. På vägen hem stannar ni vid något Thai-matställe och käkar. Upprepa det minst en vecka för att få den riktiga semesterkänslan, stanna gärna till vid någon outlet, ÖoB, Rusta eller någon annan valfri lågprisbutik och handla saker som du aldrig skulle gjort annars. Gärna en tröja eller en klänning med något konstigt mönster som du "bara måste ha" även om du vet att du kommer ångra dig senare.
Det är ju billigt eller hur? Skicka gärna ett vykort från badhuset också helst ett med ett exotiskt djur eller en solnedgång, se till att det kommer fram minst en vecka efter din semester.
När du upprepat proceduren varje dag i en vecka, eller två för den som vill ta långsemester, då tar du fram mirakelkuren, LDB brun-utan-sol. Har din semester varat i en vecka då räcker det att applicera en gång, för två veckor kan det behövas två appliceringar men då på olika dagar för jämnast resultat. Du kan självklart använda den varje dag under semestern men då med risken att se ut som en morot istället för en Thailand turist.

Är du inte intresserad av Asien utan mer av Afrikas mystik så går det lika bra, gör precis samma procedur men byt ut ångbastun mot torrbastun istället. Vill du ha en riktigt autentisk Afrika resa så köper du en kycklingsallad första dagen, låter den stå framme i bastun och ät den sedan på vägen hem. Dag två åker du först till apoteket och köper immodium mot diarrén, det finns även medel mot illamående. Sedan återvänder du till bastun och härdar ut för du har ju trots allt semester.
För Afrika resenärer rekommenderar jag en extra applicering av LDB:s BUS eftersom solen oftast bränner annorlunda där.

Så hur kan man summera detta då?
Jo så här:
Thailand, Phuket, 2 personer 2 veckor 22 896 + mat och fickpengar
Egypten, Hurghada, 2 personer 2 veckor 8726 + mat och fickpengar
Linköpingsbadhus 2 personer 2 veckor inkl Ldb BUS 2280 + mat

Man kan altså säga att man sparar minst 6000 kronor på att stanna i Sverige, då drog jag av lite för resan till badhuset som kan variera i pris beroende på var man bor och vilket färdmedel man väljer.
Tänk på det när du sitter med resekatalogen i handen och tänker på hur avundsjuka grannarna kommer bli när de ser din läckra solbränna i mitten av januari...

image17


Vill gå hem

Det känns som att huvudet snart ska gå i tusen bitar, mår nästan illa av den här huvudvärken...längtar efter sängen nu kan jag säga.
Ont i nacken också så det kanske är en förkylning på gång, håller verkligen tummarna för att det går över tills imorn...

Praktik

Jobbar kväll idag, ganska skönt för det brukar vara lugnast då...Har bytt patienter för första gången så nu är jag på den "manliga" sidan, förmodligen bara ett sammanträffande men det är fler män på de salarna jag har idag än på de andra där det är mest kvinnor....
Sitter och läser journaler, inte det roligaste man kan göra på en lördagskväll...men jag får ta igen det nästa helg med min turkiska peppar =)

Smärta

Fortfarande träningsvärk efter gymmet i måndags...helt sjukt! har aldrig haft träningsvärk såhär länge, hoppas den går över snart.
Ledig idag *skönt* skulle har gått stavgång men det blev inställt för min träningspartner är sjuk, lika bra det så mina trasiga benmuskler får vila. Beah 2008 kommer bli riktigt extraordinär om jag håller i träningen ordentligt, då lär jag ligga på beachen och ragga turister hela dagarna, haha.

Hoppas ju på snö snart, börjar få lite skidpanik...bara 2,5 månader kvar nu! Herregud tur att det inte är hela loppet vi ska åka för jag lär ju få åka minst en mil på tävlingsinstinkt och envishet. Sen är det cyklingen och då ska jag vara mer förberedd, simningen är jag inte så orolig för 1km borde man orka och löpningen har jag ju redan klarat av en gång så med ett års träning mer eller mindre (mest mindre troligtvis) hoppas jag på att prestera så bra att jag får en silvermedalj. Kommer inte ihåg riktigt hur snabb man måste vara men alla som kommer in under en viss tid får silver så jag behöver altså inte komma på andra plats, då skulle det vara kört från början...


Äntligen klar!

Nu har jag städat klart, dammat, dammsugit och moppat...till och med städat hela badrummet. Så nu är det bara det roliga kvar, att plocka fram julsakerna :)
Men det gör jag imorgon för nu ska jag titta på Medium och äta kakor.
image16

En av de få kvinnliga skådespelerskor som har normala former trots Hollywood hetsen...

Personligt rekord

Igår slog jag personligt rekord sedan jag började med stegräknaren 17 345 steg, 11,44 km.
Jag gick altså över 1 mil igår! Eller egentligen inte om jag ska vara helt ärlig, var ute en sväng i motionsspåret
och sprang innan praktiken så där samlade jag kanske hälften av stegen men iaf, minst 5 km bara på praktiken.
Så går det när vissa patienter tror att de ligger på hotell och att jag är en roomservice personal...

Olaglig...

Just nu gör jag något som man inte får men jag kan inte vänta tills reprisen på kvällens Desperate Housewives är på tv. Glömde programera videon innan jag åkte så nu är jag lite kriminell ;)

image15

En riktig jul

Så heter SVT:s julkalender i år, jag vet att minst 50% av alla över 20 år tittar på den men försöker att inte låtsas om det. Jag tycker det är lite mysigt, man har något tradition kvar från barndomen även när man har flyttat hemifrån. I år är den faktiskt också ganska bra precis den typen av julkalender som jag tycker det ska vara.
För er som precis som jag antingen redan har åkt eller sover när den är på morgonen och sedan glömmer bort det på kvällen kan ni titta här har ni missat den helt så finns alla avsnitt där på webb-tv =)
 

Julstök...

Har bjudit in en gäst på glöggprovning på fredag så nu måste jag verkligen städa, lite taktik från min sida också.
Så nu ska jag börja med att plocka undan alla kläder och saker som ligger framme och sen åker dammtrasa, skurhink och mopp fram. Så till fredag kommer mitt rum skina och vara julfint. Tog inte med något julpynt hemifrån något som jag ångrar lite nu, samtidigt vet jag att jag inte har någonstans att ställa det resten av året utan jag skulle bli tvungen att ta med det tillbaka igen. Jag får väl pynta med det jag har, sen kan man ju alltid ta en sväng till ica maxi för där lyckas jag ju alltid handla massa onödiga saker.
Blev lite sugen på att åka in till Gamla stan och gå runt där och julmysa, men i min fantasi är det snö på marken och solsken istället för gegga och regn...Hoppas det blir snö snart!

Provgympan då...det gick väl ganska bra men det kändes inte direkt som något jag vill satsa på har ju mitt hjärta hos Friskis egentligen men jag känner att utbildningen är för dyr just nu, det får bli när jag är klar med skolan...
Fick en liten humörs dipp idag, kände hur mycket jag saknar allt och alla, familjen, kompisar, gympan, landet....Det är inte alltid guld och gröna skogar att bo i storstan, men jag har det egentligen ganska bra och jag är ju glad största delen av tiden =) men men...nu måste jag ta tag i röran som någon har ställt till med här, slutresultatet kommer på bild senare i veckan.

Party, lördagsgodis och första advent...

Det kan man säga är en kort sammanfattning av min helg. Den började i fredags kväll med födelsedagsfest i Skärblacka, jag var chaufför så E och jag samåkte dit. Med ungefär lika bra lokalsinne båda två lyckades vi göra en fel sväng redan utanför Norrköping så det blev en liten omväg som resulterade i att vi kom ca 30 minuter försent.
Men när vi väl hade anlänt kunde middagen börja, det bjöds på tacos *mums* och en underbar bål, som var det enda jag kunde dricka under kvällen eftersom jag skulle vara nykter. Men det gjorde ingenting för den smakade som flytande godis =) Vi fick även trevliga små "uppgifter" under middagen på våra placeringskort som vi skulle utföra, jag skulle göra konstiga ljud mitt i meningar utan att låtsas om det. Det gick ganska bra men tillslut blev jag avslöjad.
Kvällen fortsatte sen med sanning och konsekvens, twister och singstar men framförallt massor av skratt! Hade så kul att jag inte ville åka hem men kvällen var ju tvungen att ta slut någon gång...

Lördagen blev mysig med bowling med syster och kusiner och sedan en stor påse godis+chips, var en sväng hos farmor och farfar också, släkten är värst sägs det ju men jag vet inte vems släkt man menar då för min är helt okej.

Idag är det första advent men jag har inte så mycket julstämning här hemma eftersom jag har varit borta hela helgen och inte hunnit städa eller ta fram några julsaker, inte ens min adventsstjärna *illa* men jag ska ta mig i kragen under veckan och mysa till det ordentligt!

Provgympa för det nya jobbet imorgon, håll tummarna!

RSS 2.0