Party kväll

Det löste sig igår med lite smink och en plattång så jag slutade ha en fuldag. Det kanske berodde lite på alkoholen som oftast boostar självförtroendet en del. Gick först på stan en stund med lillasyster för hon skulle byta en del grejer hon fått i present och sen följde hon med mig för att köpa present till C. Blev en jätterolig partypåse med godis och en massa bra "akut" saker man kan behöva under en utekväll. Bl.a. hårspray, deo, nagellack, minttabletter och sen lite andra mer privata grejer som hon kan behöva nu när hon blivit singel ;)
Som alltid hade vi haft tur med parkeringen och fått en biljett av en kvinna som skulle åka när vi kom. Det jobbiga var att tiden hade gått ut för 5 minuter sen när jag kom ut från Hemköp. Som tur var hade jag inte fått böter. Sen bar det av hem till E och hennes sambo som hade hämtat en urgullig liten kattunge med världens blåaste ögon. Där blev det tacos och presentförberedning. Vi tog bilen till C och hade även där flyt med parkeringen eftersom det fanns en ledig ficka precis utanför hennes hus. Väl inne flödade alkoholen och frågorna i "jag har aldrig" blev mer och mer extrema, vad som avslöjades är hemligstämplat men det var en hel del kul som kom fram iaf.
Kvällen avslutades på Palace där alla på mitt favorit dansgolv var glada och öppna även om man märkte lite för tydligt att de hade spaningsradaren på så man förstod baktanken. Mötte även en grabb från hemmaplan och det hör inte till vanligheterna så det var kul =)

Det kändes lite segt att åka upp till träningen idag eftersom min hosta inte vill ge med sig. Så nu sitter jag här igen med ont i bröstet, precis som förra veckan. Men det som besvärar mig mest är en hemsk fluga som envist cirkulerar runt mitt huvud trots att jag faktiskt har duschat och tvättat håret ikväll. Men nu ska jag förflytta mig in till lillasyster för att titta på Mia & Klara sen blir det avslutning på finalmatchen i fotbolls EM.

Panik panik!!!

Idag är det dagen som vi har väntat på i över en månad. C´s stora dag och jag börjar utveckla ful dag!
För er som själva har det ibland så vet ni vad det innebär. Det är inget som syns för man ser ut precis som vanligt men man känner sig fulare än en marulk och ringaren i notre dame tillsammans. Jag undrar då om det är att det bara något man känner just den dagen eller om det är att man just den dagen man inser hur man verkligen ser ut...förhoppningsvis är det alternativ nummer ett.
Idag spelar det ju egentligen ingen roll hur jag ser ut för det är ju inte min dag så huvudsaken är att C får en underbar dag och kväll och det ska vi alla se till =)

Migrän och motion

Ungefär så kan man sammanfatta min dag. Visserligen var det väl inte riktig migrän jag hade men inte långt ifrån...Vaknade först tidigt med ont i nacken som fortsatte upp i huvudet, då orkade jag inte gå upp så jag ändrade om kuddarna så det blev bättre för nacken och sedan somnade jag om. Hade en konstig dröm om att jag hade huvudvärk och svalde tabletter med öl. När jag vaknade kändes det ungefär som att jag hade gjort det. Minsta lilla rörelse kändes som en explosion i huvudet och jag kunde inte öppna ögonen trots att jag hade rullgardinen nere. Men eftersom jag var ensam hemma så var jag så illa tvungen. Då är det tur att man känner till huset eftersom jag fick blunda och hålla för ögonen hela vägen ut till köket för att kunna hämta en alvedon. När jag kom tillbaka till sängen var jag nästan redo att kräkas av smärtan i huvudet. Till min stora lättnad kom mamma hem så hon kunde ta hand om mig. Jag fick en blöt, kall tvättlapp att lägga i pannan sen låg jag såg en lång stund innan jag kunde kliva upp. Då hade jag bara normalt ont i huvudet och det dövade jag med ipren, sen hade jag bara en lätt förhöjd temp. Kände mig ungefär som att jag hade blivit överkörd av en långtradare.
Kanske berodde det på gårdagens högljudda eftermiddag/kväll...utan att nämna några namn men det finns en person i släkten som säkert skulle kunna jobba som stand-in på operan. Släkten är värst sägs det och vid vissa sinnestämningar gör en del allt för att kvala in på den listan. Tur att det är en person man tycker om så att man kan glömma det till nästa gång.

Så till motionsdelen...som tur var gick min huvudvärk över precis lagom till jag fick ett sms med erbjudande om en promenad. Självklart var jag med på det eftersom det var med min vän L.F som jag inte träffat på jättelänge. Vi gick "tallarna runt" en välkänd runda här i trakterna. Även att det var mulet så var det väldigt varmt. Men det var skönt att komma ut en sväng och kul att träffas och prata lite. Det är konstigt med vissa människor, hur lång tid det än går mellan gångerna man träffas så är det ändå som att det var igår man sågs. Det är väl de som är verkliga vänner kanske...

Imorgon ska jag träffa några verkliga vänner och då blir det party party =) Nu ska jag uppdatera mig på Mr.L´s satellit sida...det verkar inte ha gått helt enligt planerna men så är det ju ganska extrema planer så jag är ändå imponerad =)

Owned!

Varför börjar man med vissa saker? Som tex. owned på Facebook...det är en applikation där man kan köpa sina vänner på auktion. Sen hoppas man på att någon annan köper dem vidare så man tjänar mer pengar. Varför kan man undra och det gör jag med faktiskt. Speciellt nu när jag skrev det och verkligen insåg vad det går ut på...Ingenting!!!
Men men, allt som gör att natten går fortare när jag jobbar är okej, haha.

Om någon trodde att jag har åtgärdat mitt morotshår idag så trodde ni fel. Jag sitter forfarande här med samma skrikande hårfärg, hade Tobbe från en annan del av Köping varit här hade han nog sagt "du ser förjävlig ut i håret" haha. Jag vet att iaf La familia förstår det roliga i det ;)
Natten är lugn idag också, inga Alfons än så länge, håller tummarna för att det fortsätter så.
Nu ska jag återgå till min människoauktion på FB, haha.

Natten är lång

Men hittills har det gått bra, alla sover och jag tittar på tv. Ganska bra arbetsuppgift, jag är som klippt och skuren för den haha.
Skulle inte ha sagt ngt för nu larmar det...bäst att se vad det handlar om. Det var bara ett bäcken som behövdes...ibland känns det som man jobbar i en liveversion av Alfons Åberg. Ni vet den boken där han vägrar somna, "kan jag få ett glas vatten" "kan du ta av mina sockar" "jag fryser/svettas" etc. jag skulle kunna skriva en hel bok med anledningar till att de inte sover.
Fördelen med att jobba natt just nu är att ingen ser min hemska hårfärg. Min plan var ju att bli blondin över sommaren men nu har jag insett att det inte är något för mig. Eller inte för mitt hår just nu iaf, det kanske skulle funka om det var längre men nu blir det bara frissigt. Så jag ska tillbaka till brunt, efter inrådan av lillasyster har jag nu förpigmenterat håret för att få färgen att fastna. För er som inte vet vad det innebär kan jag berätta att vi köpte den rödaste hårfärg som fanns i butiken för att röda pigment fastnar bättre på ljust hår så det inte ser grönt ut istället för brunt. Eftersom håret behöver vila ca 12 timmar mellan färgningarna för att inte bli så slitet sitter jag altså nu på jobbet med väldigt rött hår. Det skiftar nästan åt orange i vissa ljus och jag vill knappt nämna vilken färg det ger åt mitt ansikte. Bristen på sol i sommar har ju gjort sitt till men med den här röda nyansen ser mitt huvud ut som en polkagris. Rött och vitt. När jag vaknar på torsdag tänker jag uppsöka ett solarium fortast möjligt oavsett väder. Är det sol ute gör det inget om jag ger den lite hjälp på traven och är det mulet kan jag ta en dubbeltid för jag vägrar se ut som iprenmannens syster när vi ska ut på lördag.

Om man skulle återvända till dagrummet och se om det går ngt kul på tv vid den här tiden...

Tyck synd om mig!

Jag har ont i huvudet (trots att jag knaprat piller), jag har hosta som förvärrar huvudvärken och jag mår illa, något som verkar ha blivit en vana eftersom jag har gjort det hela helgen...

Kan inte det kvalificera in mig på listan med människor man vill krama om och ta hand om en stund? Det tycker jag iaf ;)
Det är nog mest jag som tycker synd om mig själv för att jag inte pallar att vara sjuk, speciellt inte att ha feber men den är borta för tillfället så någon nytta gjorde väl tabletten förut. När jag slutar må illa ska jag sluta tycka synd om mig själv, tills dess ska jag ta ett uppehåll i bloggandet för annars kommer jag bara skriva en massa gnäll...

Midsommar

Hoppas att alla får en riktigt trevlig midsommar för det ska jag ha =)
Hoppas också att ni blir lite lagom runda under fötterna för det ska jag inte bli.
Jag väntar till nästa helg då jag ska rulla hem på mina runda fötter, haha ;)


Jobba

Nu sitter jag på jobbet, ensam mitt i natten med ett gäng pensionärer som sover i sina rum. Men jag får inte sova! Nej, jag får dricka kaffe, titta på tv och passa på att uppdatera min blogg. Det tog ett tag innan jag listade ut lösenordet till datorn, jag tänker inte säga hur jag gjorde så att ingen obehörig kan komma hit och knäcka det (inte för att någon skulle vilja det men ändå). Jag kände mig iaf riktigt klurig =)
Eftersom jag inte skrivit något om helgens händelser hittills låter jag det vara osagt...kan iaf avslöja att det blev inte så mycket dimma, haha.

Nu är det bara 6,5 timmar kvar tills jag får gå hem, 6 timmar tills första personalen kommer om jag har tur. Alla sover än så länge men jag tar i trä för annars vaknar väl alla och ska ha hjälp. Koka gröt ska jag göra imorgon också...mannagrynsgröt, haha, de kanske får skrapa loss den från botten av kastrullen.
Men nu är det väl bäst att jag förflyttar mig ut i dagrummet igen så jag har lite koll på om någon får för sig att nattvandra...

Party party!

Jag skulle ju inte dricka alkohol den här helgen men ni som känner mig förstår nog hur det har gått, haha.
Sitter här med ett glas vitt vin i handen och partymusik i högtalarna, ikväll ska jag och C äga dansgolvet på Palace :) Hoppas man kan träffa någon mer som man känner också, det är kul att bara vara två men spontana möten är alltid roliga :) Nu måste vi nog börja göra oss klara, bara sminket brukar ju ta en stund...ju mer man har att dölja ju längre tid tar det. En sak kan jag säga iaf, detox släng dig i väggen, alkoholdimman here I come!

Spelnörd

Nu ska jag bli spelnörd på riktigt! Idag kom pappa hem med ett alldeles eget PS2 till mig (jag betalade själv) så jag slipper låna kusinens. Så ikväll blir det singstar och imorgon när jag åker till C tänkte jag ta bilen och svänga förbi MediaMarkt för att köpa Guitar Hero, sen kan det regna hur mycket det vill hela sommaren =)

Har knappt varit utanför dörren idag eftersom det har varit så tråkigt väder. Gick en sväng med mamma på förmiddagen sen har jag hållit mig inomhus...Hade ju en lite incident igår när jag var på elljusspåret och sprang. Jag förlorade medvetandet under några sekunder fast jag forsatte ändå springa så helt plötsligt "vaknade" jag, kände inte igen mig och visste inte alls var på spåret jag befann mig. Då hade jag på något konstigt sätt lyckats springa ca 100 meter uppför en backe utan att vara medveten om det. Jag kom inte ihåg att jag hade sprungit där överhuvudtaget, om jag inte hade tittat på klockan precis innan backen hade jag förmodligen fått en längre minneslucka för jag kom knappt ihåg att jag hade sprungit fram till backen heller. Konstigt var det iaf men det berodde väl förmodligen på att jag hade druckit för dåligt innan. Men varvet efter var jag superkoncentrerad iaf, tänkte att det kunde ju vara farligt att få en sån blackout i en nedförsbacke när man springer mycket fortare.



Den här får uppta min tid resten av kvällen =)

4 timmar

Så länge har jag sovit idag. Det känns lite segt och jag kände egentligen inte för att gå upp för en timme sedan.Men om jag ska kunna sova inatt så kan jag ju inte sova hela dagen.
Nu har jag iaf klarat av introduktions nätterna, nästan utan problem...inatt löste jag problemet med lite kaffe. Märkte stor skillnad i att tröttheten försvann. Under tiden jag håller på med min detoxkur får jag ju egentligen inte dricka kaffe men jag gjorde ett undantag inatt för att kunna hålla mig vaken. Tror nästan inte att kaffe har varit så gott någon gång som när man har tvingats vara utan det några dagar. Jag dricker visserligen inte kaffe varje dag annars heller, långt ifrån, men när man vet att man inte får så blir man ju såklart sugen.
Nu är jag ledig en vecka innan jag börjar jobba ordentligt så det känns ganska skönt.

Känner verkligen hur jag har vuxit sedan jag fick sommarlov, vet inte varför egentligen men jag har kommit till en massa kloka insikter. Har dessutom läst gamla dagböcker som har hjälp mig att inse vad som är rätt för mig. Det svåra blir nu att följa mina egna råd, men egentligen borde det inte vara något problem. Jag vet ju att jag får hjälp om jag vill, märker det från dag till dag...

Här får ni ett av mina visdomsord att ta med er på vägen:
Luta dig inte mot korthus när det stormar.
Fortsätt leta så kommer det en klippa.

Gäsp!

Jag måste hålla ögonen öppna en liten stund till. Imorgon börjar jag min introduktion till nattarbete och eftersom jag aldrig kan somna på eftermiddagarna så måste jag kunna sova länge på morgonen. Det är inte heller min starka sida så därför försöker jag nu hålla mig vaken så länge att jag kan sova längre imorgon. Just nu börjar det bli lite segt och det verkar inte vara någon annan vaken som kan hålla mig sällskap. Inte så konstigt eftersom det är söndagkväll iofs...
Jag kämpar på en liten stund till men snart blir det eltejp på ögonlocken så att de inte faller ihop, haha.

Tjoho!

Nu är första veckan på landet slut...det känns som att det har gått otroligt fort och att jag inte gjort så mycket men när jag tänker efter så är det ändå en hel del.
Lördag: Firade att morfar blev gubbe eller iaf 70 år, trevlig släkt, god mat en riktigt bra dag.
Söndag: Kusinens dansuppvisning i Valdemarsvik, en lugn och skön dag.
Måndag: Yxningebadet hela dagen, cyklade 4,3 mil med lillasyster
Tisdag: Sprang 7,5 km, kände mig riktigt hurtig!
Onsdag: Jobbade med gympan, åkte till Sthlm med lillasyster
Torsdag: Spenderade dagen i Sthlm, åt en picknick lunch i Humlegården med lillasyster och mr L (coola personer får coola smeknamn, haha)
Fredag: Gjorde klart sommargympan och förberedde lördagens äventyr.
Lördag: Det var en alldeles speciell dag, vi gick upp före klockan 6 för att packa bilen. Vi skulle nämligen bege oss till Motala och tjejvättern. Vi mötte upp H och hennes sambo A i Linköping eftersom de inte är från trakterna behövde de lite eskort för att hitta. Kom fram mycket senare än vad som var tänkt från början så vi fick kasta i oss lite youghurt och hoppa upp på cyklarna. Kom precis i tid till att vår startgrupp skulle ge sig iväg. Precis när vi kommit iväg säger lillasyster "nu ska vi altså sitta på de här sadlarna några timmar". Då gick det upp för oss vad vi givit oss in på: 9mil på cykel, herregud!
Det gick ändå förvånansvärt bra mycket tack vare bra följeslagare i depåerna, trevliga människor utmed vägen och uppmuntrande sms då och då =) det var en sträcka där det var 2,3 mil till nästa depå, till Borensberg för er som är insatta, som blev lite seg...Då cyklade man mest och väntade på att något skulle hända, ingen olycka altså utan en jobbig backe eller en skön nedförs backe som kunde bryta av det monotona. Men då fick lillasyster den briljanta idén att spela musik på sin mobil så vi fick lite extra energi. Det hjälpte nog några fler också för det var många som cyklade förbi som vände sig och log när de hörde musiken.
Vi kom i mål på 5h 9-11 min, alla var registrerade på 1 minut efter varandra så vi var nöjda med vår prestation, nästa gång blir det 30 mil!

Idag är det söndag, premiär på sommargympan...Jag sitter fortfarande i pyjamas och är än så länge inte så taggad men det är ju 7 timmar kvar tills vi börjar så det kommer nog. Jag har gjort en lista på saker jag ska ordna under nästa vecka för att inte sitta sysslolös de dagar jag inte jobbar. Sen finns det lite andra planer längre fram också. C och jag ska fara iväg till plånbokens fiende Ullared, dit har jag också skrivit en lista på saker jag vill köpa och det är inte några billiga grejer. Vi vet ju hur det kommer sluta när C är med, haha.
Sen hoppas jag att min granne kommer och hälsar på när han har semester, efter några dagar här nere kommer han nog uppskatta tystnaden lika mycket som jag =)
Från och med nu tror jag att det kan komma tätare uppdateringar från mig för nu börjar lugnet efter stormen...

Vilodagar

Nu har vilan börjat för min del, bara tre dagar kvar till 9 mil på cykel. Eller 2,5 dagar eftersom halva den här dagen har gått...hur ska det gå? Lillasyster och jag var ute och cyklade i förrgår, vi trodde inte det skulle bli så jättelångt men det blev ändå 4,2mil och det gick bra. Visserligen är 9mil dubbelt så långt men det ska nog inte vara några problem. Så länge man inte behöver cykla dagen efter för rumpan var ganska påverkad kände jag när jag satte mig på cykeln igår.

Vi kämpar för fullt med sommargympan också som ju har premiär på söndag, passet är inte färdigt än men med positiv inställning och tidsoptimism lär det gå bra =) Mindre bra gick min stekning igår...det är inte kul att sola ibland speciellt inte ryggen.

Ikväll blir det iaf Sthlm för ett dygn, som en 24h kryssning utan frukostbuffé och alkohol. Åker med pappa upp för att städa upp lite grejer jag inte hann innan jag åkte. Imorgon kväll hämtar pappa mig och min cykel sen är det hem och uppladdning inför lördag som gäller!

Flyttat

Nu har både jag och bloggen flyttat så nu kan jag komma igång igen =)
Jag har lyckats få en annorlunda solbränna som man skulle kunna kalla black & white, framsidan är hyffsat brun
medan ryggen är nästan vit. Det ska jag råda bot på idag, jag har lånat en ljudbok från biblioteket, satt i fräscha batterier i cd-spelaren så nu är det stek några timmar som gäller!

Ps. Sommargympan börjar på söndag, då vill jag se många glada träningsfreak omkring mig ;)

RSS 2.0