Roliga karaktärer

Fashineras av hur många olika karaktärer det finns i min omgivning och hur roliga vissa är om man lägger märke till dem. När jag skulle kliva av bussen idag så satt det en man precis vid dörren som hade riktiga grodben. Med grodben menar jag när knäna är vinklade så mycket utåt när man sitter att insidan av låren är mer framåt än knäna är anledningen till det är oftast ett generöst midjemått. Om ni hade sett den här mannen så skulle ni förstå vad jag menar, han hade en riktig kalas kula, det såg verkligen ut som att han hade stoppat en stor boll inanför sina röda hänselbyxor. Jag du läste rätt, hängselbyxor, röda med korta ben...ojojoj då tänkte jag att honom måste jag skriva om på bloggen. Sen när jag väl kom ut ur bussen och såg kön utanför såg jag en annan karaktär som är en ganska vanlig syn såhär på sommaren. En kvinna som solat så mycket att huden har en mörk röd/brun ton och som är i starkt behov av ett effektivt strykjärn. Självklart bar hon en sommarklänning med djupare urringning än de flesta tonårstjejer skulle drömma om att ha på sig. Skillnaden för henne är att hennes bröst såg ut som att de hamnat under ett väldigt effektivt strykjärn så att bröstvårtorna har åkt längre söderut än en svensk charterturist i november. Då kan man ju undra när den äldre generationen klagar på ungdomens vulgära klädsel, hur värderar de det då? Är det någon propotion mellan hur många centimeter brösten är på längden och hur djup urringning man kan ha? För allt som oftast ser jag äldre damer som visar upp mer hud än vad jag önskar att se och äldre män som inte får upp byxorna över magen och ständigt visar upp en sparbössa därbak så fort de lutar sig minsta lilla framåt. Då ser jag hellre resårkanten på en tonårskilles kalsonger. Det är ju ingen som ber en 60-åring dra upp byxorna och köpa ett skärp medan 15-åringar ständigt får gliringar för att de inte har byxorna upp över naveln. I vissa fall kan jag väl också tycka att det går till överdrift med hur långt ner ett par byxor kan sitta, ser man huden under boxerkalsongerna då sitter byxorna för långt ner. Men får jag välja så ser jag hellre hela kallingarna på en 15-åring än 3cm buttcrack på en 60-åring...

Alldeles för perfekta ideal?

Sitter i solen på uteplatsen och njuter av min lediga dag med en riktig tjejtidning. Det har inte blivit så mycket av det senaste åren, jag köper tidningarna men sedan har böcker om anatomi och omvårdnadsteorier tagit så mycket av min tid att tidningarna tillslut hamnar i återvinningen fast jag inte har läst mer än redaktörens krönika, frågespalten och horoskopet. Innan all plugghets läste jag tidningar som VeckoRevyn och Cosmopolitan från pärm till pärm (om det nu heter så när det är en tidning) men med tiden kom jag på att om jag skulle läsa det jag verkligen var intresserad av fick jag börja sålla och läsa det först annars räckte inte tiden till. Just den här tidningen Glamour är en gratisprenumeration som jag fick hem i brevlådan på prov i tre månader och den försöker som alla andra tjejtidningar att förmedla ett sunt ideal.
Men för en tävlingsmänniska som jag och som förmodligen många andra med mig som vill vara bäst på allting blir det ändå för perfekt. Läste nu en artikel om moderna hemmafruar som bakar, lagar mat, manglar lakan och har perfekta krukväxter. Så vill jag också vara! Jag vill också kunna få oväntat besök och ändå ha bullar och kakor att plocka fram och ställa på en nystruken duk i ett mysig välstädat kök som alltid luktar nybakat eller såpa. Samtidigt som jag vill vara som tjejerna i träningsartikeln som följer ett strikt träningsprogram som innefattar 5 dagar i veckan vars diet ligger långt ifrån bullar och småkakor. Men jag vill även vara karriäristen som tjänar mycket pengar och blir månadens anställt varje månad. Så småningom vill jag även vara en av de där lattemorsorna som tar över varenda mysigt fik i stan med sina moderna märkesbarnvagnar, skötväskor och babykläder från gucci och prada samtidigt som jag i alla dessa situationer vill ha det senaste modet, den perfekta sminkningen och hår lika avundsvärt som Jennifer Anistons. Men hur, HUR, ska man lyckas med allt det på samma gång? Då skulle veckan behöva ha 9 dagar och dygnet 30 timmar då kanske det skulle finnas en möjlighet att uppnå åtminstone två av dessa perfekta ideal samtidigt. Tanken som tidningarna har är väl att man ska se att det är okej att vara olika man kan välja karriär, hemmet, träning eller barn och vara superwoman inom det området men inte alla samtidigt. Självklart kan man kombinera alla dessa saker men man kan inte regera och hamna på topp 10 listan inom alla områden något som för mig skulle vara idealet. Det är väl dags att vakna upp och se verkligheten som den är, man får helt enkelt välja ett område att bli riktigt bra på även om man inte blir bäst och sen nöja sig med att vara "bara" bra på allt det andra. Men hur jag än försöker välja ett område så går det inte för om jag väljer hemmafru stilen så är det inte superbra om jag inte lyckas ha en framgångsrik karriär samtidigt och väljer jag karriären så är det inget kul om jag inte kan ha familj och barn också. Men med min tävlingsinstinkt och extrema envishet får jag väl kämpa vidare mot det ultimata idealet (i mina ögon). Fast inte idag, idag är jag ledig så det blir tjejtidning, sol och förmodligen någon snabbmat och om jag orkar kanske jag viker ihop kläderna från igår. Allt eller inget och ska det va så ska det säger man ju och idag så ska jag vara ledig med allt vad det innebär!

RSS 2.0