Spontant

Igår blev det verkligen en spontan kväll, kom till norrk vid 19 tiden. Sen blev det inte riktigt som det var tänkt innan, men det var kul. Korkade upp en flaska vin, promenerade sedan vidare till Dehli där det blev drinkar och shotkannor. Vi hävdar bestämt att det var kolsyran som gjorde det svårt att svälja, haha. Kändes oss inte riktigt nöjda ändå så det blev en sväng på cromwell också med karaoke och fler drinkar och shots...törs inte kolla mitt Visa saldo idag ;) träffade lite trevliga människor, vissa som var mer efterhängsna än andra, haha Det är ju aldrig kul att krossa hjärtan men jag rår ju inte för att tonårspojkar inte fattar vinken ;)

Nu ska vi ut på stan och leta kläder inför kvällen och vi lär väl inte vara ensamma direkt när det är lönehelg. Vi ses på Palace ikväll =)

Ny synvinkel

Kom just in från en härlig promenad i vårkvällen, den började i solnedgången och slutade i mörkret. Vi hade diskussionen om när det blev mörkt nu, jag sa att kl 23 är det mörkt men det tyckte inte han...undrar vem som har rätt eftersom det är mörkt nu när klockan är 22 ;)
Skönt att få prata med någon av motsatt kön ibland, de har oftast en sundare syn på saker inte lika knäpp som vi tjejer oftast har så nu är jag ventilerad, både på frisk luft och på tankar.

Kände förut att min pyjamas som jag inte har använt på länge var tvättad med ett annat tvättmedel än det som jag har nu, det var ett som luktade mycket godare. Så nu har jag gått och nosat på det så mycket att doften har försvunnit...nu är det inte så att jag är konstig och tycker om tvättmedel. Däremot tycker jag om personen vars kläder luktar precis som min pyjamas och i brist på den äkta varan får man snosa och bara drömma något jag ska göra nu eftersom jag ska upp tidigt och behöver min skönhetssömn ;)

Skola

Idag är det ett avbrott i praktiken för lite reflektion och föreläsning i skolan. Skönt med sovmorgon iofs men samtidigt lite rörigt att hoppa hit och dit...

Andra dagen med medicin idag, än så länge ingen förbättring men det verkar väl inte på en gång. Ska börja med den hemska provtagningen i helgen också vet inte riktigt hur jag ska lösa det men på något sätt ska det väl gå...

Läkarbesök

Idag har jag varit på läkarutredning, de hoppas på att hitta felet på min mage. Det hoppas jag också att de gör...fick svara på en massa frågor, självklart var de tvungna att ta blodprover tre rör till och med. Trots det höll jag mig upprätt, kände mig lite yr men det var långt ifrån svimning som tur var. Men jag förstår inte hur man inte kan tycka att det gör ont, jag tycker det gör ont när de sticker genom huden och när de sticker genom kärlväggen, jag tycker till och med det gör ont hela tiden som nålen är inne i armen och för varje nytt rör de sätter dit. Efteråt gör det faktiskt också ganska ont, är bara lite blå än så länge och det kan ju hända att det här är första gången jag inte får ett stort blåmärke efteråt... Ska även göra andra prover och undersökningar de kommande veckorna så det vore konstigt om de inte hittar någonting för med tanke på mina symtom så borde det finnas någon orsak, inte bara stress som vissa påstår.

Ska snart åka iväg till praktiken, börjar 12 idag konstig tid tycker jag. Mitt i lunchen så man vet inte riktigt när man ska äta, innan blir för tidigt och man kan ju inte börja med att äta men sen blir det för sent...Har dessutom kramp i handen på den blodprovsskadade armen, min kropp är inte gjort för att sticka hål på den ska vara hel för att fungera normalt.
Känner någon lite empati med mig och ett starkt behov av att pyssla om så är jag hemma ca kl. 17 imorgon och då är det bara att komma förbi med lite omvårdnad ;)

Psyk

Har haft praktik i två dagar nu, norra sthlms psykiatri...har ingenting att säga om det än. Känner mig lite vilsen där och det gör ju att man får lite olust känslor såhär på kvällen när man tänker på det men så är det alltid. Det beror nog mest på att man är rädd för att göra fel.

Åker söderut imorgon när jag slutar, ska bli skönt. Behöver komma bort några dagar, funderar till och med på att stänga av mobilen och inte använda datorn på hela helgen för att minska stressen. Risken finns väl iofs att man blir stressad av att inte ha mobilen på för man tror att alla försöker ringa eller smsa just då fast de aldrig gör det annars. Datorn lär inte bli några problem för den använder jag mest när jag är ensam för att kunna socialisera med flera personer samtidigt. Så får det bli! Ingen dator och bara sätta på mobilen en gång på kvällen för att kolla av eventuella meddelanden och samtal.

Relax!

Fika

Igår blev det äntligen av! Vi var och fikade på stan, trots ömsesidiga fasor för pinsam tystnad och brist på samtalsämnen höll vi igång samtalet tills de stängde så vi blev utslängda. Då gick vi vidare, vandrade runt i Sthlms kvällen på jakt efter ett bra ställe som inte hade stängt. Det slutade med att vi hamnade med varsitt glas vin på Riche som ledde samtalet in på ämnen kaffet inte lockade fram, mycket trevligt.
Senare på tunnelbanestationen föddes idén till en bok som nu i 100% nyktert tillstånd fortfarande verkar kul att genomföra men samtidigt en smula onödigt. Men man vet ju aldrig, det kanske finns ett skrikande behov av TE´s tunnelbaneguide...Den fick iaf mig att småskratta för mig själv på vägen hem igår ;)

Återfall

Här i Sthlm har vintern fått ett återfall...trodde bara att det var något tillfälligt när det snöade igår kväll men när jag drog upp rullgardinerna (som jag förresten har fått nu kära far var här i förrgår och skruvade upp dem, han är en riktig ängel, så nu kan jag sova ordentligt igen) var marken vit av snö och det verkar inte ge med sig. Det hemska vita som man inte vill ha nu fortsätter falla från himlen, kan det inte komma i tid behöver det inte komma alls...

Idag är jag ledig från både skola och jobb, otroligt skönt...men nu har jag upptäckt att jag faktiskt trivs riktigt bra på jobbet. Trodde ett tag att jag ville sluta efter bara några veckor, det har ju blivit mitt mönster på senaste tiden. Men jag vill nog stanna, nu har jag lärt känna mina arbetsuppgifter och blivit en kollega istället för en student så det känns fantastiskt. Jag kanske har blivit vuxen och kapabel att stanna kvar fast nyhetens behag har gått över. Känns bra men samtidigt lite läskigt, jag tycker ju fortfarande att jag känner mig som en tonåring ibland många år från vuxenlivet. Men när man disskuterar köksinredning och deklaration med sina vänner så inser man sakta att man faktiskt är vuxen ibland. Men tro inte att jag är vuxen på heltid än, jag kommer fortfarande ringa till mamma så fort det är något och trots att jag är äldst bland alla barnbarn så är jag fortfarande liten när jag hälsar på ;)

image48

Vem ser en vuxen i den bilden? Inte jag iaf, haha


Lätta på trycket

I flera dagar har känslan byggts upp inom mig, den har känts starkare och starkare för varje dag. När jag kom hem förut släppte det äntligen. Det känns ju inte så bra just den sekunden när trycket släpper men nu efteråt känns det som att en 100 kilos sten har släppt från mitt bröst. Nu ska jag fika lite, ensam igen men just nu känns det helt okej.

Solsken och kolsyra

Gick i solskenet från tunnelbanan förut och kände hur blodet förvandlades till kolsyra. Det bubblade och pirrade i hela kroppen. På något sätt hinner man glömma bort hur underbart det är när våren kommer varje år, det känns som en uppenbarelse varje gång.
Var ute på en härlig promenad i söndags också med en ny-gammal vän kan man säga. Veckan innan jag skulle flytta satt vi i köket och pratade över en timme och hittade verkligen varandra, ibland är ödet ironiskt. Som tur är flyttade jag inte så långt så när solen sken i söndags ringde han och tog med mig ut på en spännande promenad. Fick upptäcka ställen som jag inte vetat om trots att de har funnits här hela tiden. Kul med nya vänner, ju fler desto bättre =)

Tidigare idag var jag på en mindre härlig upplevelse, snarare en smärtsam sådan. Säger bara ett ord: vaxning.
Det finns ställen på kroppen man kan vaxa som gör mindre ont och ställen som gör mer ont. Det här var ett ställe som gör mer ont, sen säger jag inte mer...

Kvällen har jag spenderat med att städa och diska, har ju tappat bort ytterligare en nyckel. Börjar tro att en nyckeltjuv härjar här i huset, kanske vår alldeles egen psykopat som jag fick en lapp om härom dagen. Nyckeln gick till mitt gamla rum och kostar mig 200 om jag inte hittar den under den närmaste veckan, fick lite uppskov för att leta. Tänkte att det bästa var att städa undan allt överflödigt så det blir lättare att leta. Skulle ju ha fikat ikväll egentligen men när jag äntligen kan så får sällskapet förhinder, typiskt...

Ja ja, det finns många dagar på året och det är kul att veta att man har flera rainchecks att lösa in =)

RSS 2.0