Plagiat i melodifestivalen?

Jag är egentligen ingen expert på vad som är plagiat men när man hör en låt och tycker att det borde vara en annan text till melodin för att den är så lik en annan låt då borde det vara något fel...
Kvällens melodifestival har skapat myror i huvudet på mig för jag tyckte Star Pilots låt var riktigt lik Sunset strippers låt Falling stars. Kanske bara är jag men om ni lyssnar, är de inte väldigt lika?

Kvällens bidrag


Inspirations källan?

Hubba Bubba!

De må vara mindre än förr och de må tappa smaken fortare än de gjorde när jag var liten men de är ändå tillräckligt för att roa mig en fredagkväll fram till Så ska det låta kommer ut på webb-tv, haha!


För er som undrar så är det cola smak ;)

Comfort eating

Det är namnet på min nya diet som startade idag! När man hör frasen comfort eating så tänker nog många på tröstätande eftersom det är så det brukar översättas, men! Om man slår upp ordet comfort så betyder det bekväm. Alltså kan man översätta min nya diet med bekväm ätande, för mig blir det i två bemärkelser. Den ena att jag äter så jag känner mig bekväm, jag blir mätt och maten känns helt okej. Den andra är att allting är färdiglagat så det är bekvämt att bara stoppa in det i micron. Ett extra plus är att maten som jag har hittat är vad vi i Sverige skulle kalla nyckelhålsmärkt, alltså "nyttig", och den är dessutom billig. Om jag äter soppa till lunch och en färdigrätt till middag kostar det mig 20kr om dagen sen blir det några kronor extra eftersom jag har köpt lite frukt också. Men ändå, helt klart värt det! Det är inte nån konstig engelsk mat heller utan sån mat som jag är van vid och faktiskt gillar så det här är nog en diet som jag faktiskt kan klara av.
Till skillnad från andra så börjar jag inte heller på en diet för att gå ner i vikt utan för att hålla vikten och känna mig fräsch på insidan. För tro det eller ej så känner jag efter 5 veckor med chips och kakor mellan varje måltid att kroppen börjar säga ifrån, därav beslutet med en diet. Jag hörde dessutom på radion imorse att man kan äta precis vad man vill bara man äter det i rätt mängd så nu jämnar jag ut det hela med mer mat och mindre småätande. När jag kommer hem börjar förstås kampen för att ha magrutor och "buns of steel" till beach 2009 men det är ju långt kvar än ;)


Jag tror på en varierad kost!

Tråk vs. dåligt samvete...

Som den kroppsmevetna människa jag är slits jag nu mellan två läger. Det ena där det är bekvämt att kolla på internet-tv på kvällarna och softa på helgerna, det andra där jag känner paniken växa över min inaktivitet. Jag har egentligen inte så mycket träningsalternativ (om min plånbok får bestämma) mer än att springa eller simma och båda ligger ganska långt ner på listan av aktiviteter jag vill ägna mig åt för att hålla mig i form. Började lite smått med mitt gummiband förut men inspirationen infinner sig inte när man står där och drar en gigantisk gummisnodd åt olika håll. Jag vill ju gympa eller åka skidor eller paddla eller cykla, jag kan säkert komma på minst tio andra aktiviter som jag hellre skulle göra än att springa... Förmodligen för att jag inte kan jag har ju en tendens att vilja ha eller göra det jag inte kan. Kanske är det därför jag kände mig så frestad över det erbjudande jag fick höra om igår. Kan tyvärr inte säga vad det är eftersom det förmodligen är inofficiellt men de som är närmast vet vad det handlar om. Känns lite som att jag slits mellan två kärlekar, den ena som jag har växt upp med och har ett livslångt förhållande till som aldrig kan ersättas. Den andra som är relativt ny men som jag är så galet förälskad i att jag kommer på mig själv att dagdrömma om hela tiden och som får mitt hjärta att slå fortare att den första är en plats och den andra en person gör ju att den andra kärleken väger tyngre. Men jag kan ändå inte säga att mitt hjärta säger en sak och mitt huvud en annan. För mitt huvud säger att jag borde stanna i Sthlm om jag ska tänka långsiktigt, en del av mitt hjärta säger att jag ska nappa på mitt erbjudande medan den andra delen av mitt hjärta bönar och ber mig om att inte göra det.
Egentligen avgör väl det saken om mitt sunda förnuft säger att jag borde stanna och försöka få in en fot där jag för tillfället har för avsikt att skaffa ett fast jobb och jag samtidigt vet att det jag kan få aldrig kan ersätta det jag har för det är två helt olika saker.
Kommer det alltid vara såhär svårt? Kommer jag alltid ha en svag känsla av hemlängtan när jag är i Sthlm fast att det är hemma för mig nu? Självklart kommer Gusum alltid att finnas kvar så att jag kan åka dit när jag vill men det kommer inte vara hemma längre...det kommer vara borta. Hur kommer det kännas den första sommaren som jag inte kommer vara där hela tiden? Tro mig, det är inte utan ett litet stygn i hjärtat och en tår i ögonvrån jag avslutar det kapitlet. Men alla måste ju växa upp någon gång och släppa taget om föräldrahemmet och när jag tänker på vad jag kan få när jag gör det så tror jag att jag kommer klara mig ganska bra ändå!

Sol!

Trodde inte att solen skulle komma fram idag trots att väderprognosen hade sagt så. Den dröjde ganska länge innan den tittade fram, så länge att jag bestämde mig för att inte åka till Bournemouth idag. Gick en runda ner till The Quay istället, det är ett område med restauranger och barer här i Poole som alla har sagt att jag borde besöka. Eftersom jag inte skulle äta så tyckte jag inte att det var så speciellt, det fanns visserligen några fina båtar riktiga lyxåk som nästan ser större ut än ett mindre radhus. Kände mig obeskrivligt trött, nästan så jag ville gå och lägga mig igen så jag gick hem och satte mig inne med en kopp kaffe trots det fina vädret.
Efter lite kaffe och några klipp från Vänner på youtube omvärderade jag mitt beslut om Bournemouth och åkte dit i alla fall. Där blev jag inte besviken! Har hört från flera håll att stranden skulle vara jättefin där och det var den verkligen så jag strosade utmed havet, gick uppför en bergsväg och fortsatte utmed havet på en gata däruppe med underbar utsikt. Jag måste dock erkänna att lite av skönheten och upplevelsen försvinner när man inte har någon att dela den med. I alla fall är det så för mig men så har ju jag ett stort behov av att umgås med andra människor. Men det känns skönt att ha fått lite solsken åtminstone gör att energinivån stiger några grader. Men nu är det dags att börja ladda inför kvällens delfinal i melodifestivalen! (Om någon undrar över länken så är det en ny strategi jag har, haha).

Tack Lovisa!

För att du gav mig en ny mani, nu ska jag nämligen börja meditera. Har redan hittat massa ljudböcker om det som jag ska lyssna på, kanske någon instruktions-cd också. Grejen med den här manin är ju att den kanske kan bota alla mina andra manier, vilket skulle vara bra. Visseligen skulle väl en liten del av min personlighet försvinna om jag inte fick mina exentriska idéer och galna infall men det skulle kanske bara vara till min fördel.
Jag behöver kanske lugna ner mig lite och stilla mig, om jag blir bra på att meditera så skulle det kanske göra att man kan processa många av sina tankar inåt istället för utåt. Då skulle ingen heller kunna säga att jag pratar för mycket! Jag blir lugnare och folk behöver inte längre sätta plåster i öronen efter en dag med mig, "win-win-situation" som man säger här i england, haha!

Imorgon är det en stor dag, en vuxen dag, för jag ska ha min första riktiga anställningsintervju. Med viss modifikation på ordet riktiga eftersom den blir över telefon. Jag ska göra mitt bästa för att vara så bra att de kommer vilja anställa mig utan att ens ha träffat mig! Ska förbereda mig lite inför det nu sen ska jag sova så jag är riktigt utvilad. Önska mig lycka till! 

This is me tomorrow!

Snart en månad!

Ja, jisses vad tiden har gått fort egentligen snart har jag varit här i en månad. Det känns verkligen inte som det, känns fortfarande som att jag kom förra veckan. Men såklart när jag pratar med alla därhemma så känns det som att det har gått lång tid. Jag saknar verkligen allihop och senaste nätterna har jag drömt massor om olika ställen och personer men jag är nog inte riktigt redo att åka hem än om jag ska vara helt ärlig.
Idag har jag inga roliga bilder att lägga upp fast att jag var på upptäcksfärd i lördags. Eftersom det var så fint väder så tog jag bussen till Bournemouth och gick på en riktigt shoppingrunda, måste erkänna att det blev lite tröst shopping för att jag skulle få sitta ensam på alla hjärtans dag. Jag skyllde på att det var det iaf för att rättfärdiga vissa av köpen, haha! Handlade inte så mycket egentligen men ett par jeans gör ju att den totala summan ökar rejält. Skulle iofs kunna ta en bild på småsakerna jag köpte så ni får se. Om det är fint väder i helgen ska jag åka tillbaka dit och utforska parken som jag hittade precis när jag skulle åka hem igen. Då kändes det lite för kallt för att vandra omkring där också eftersom jag hade kjol på mig, det är ju trots allt bara februari så när solen börjar gå ner blir det snabbt kallt. Men som sagt när solen tittar fram igen ska jag åka dit och då lär det bli lite bilder att lägga upp här.

Annars har det inte hänt så mycket, kilometer tävlingen är i full gång mellan mig och Lasse fast jag vet inte om han är medveten om vilken allvarsnivå det egentligen ligger på. Kanske är bra att han inte gör det för då har jag kanske en chans att hålla jämna steg med honom. Det finns nämligen en sida på internet där man kan logga alla sina löpturer och sen se hur många kilometer man har sprungit varje vecka, månad, år eller totalt sen man blev medlem. Där är det en hård kamp mellan oss, hårdast från min sida eftersom jag ligger i konstant underläge, haha!
Var på min nya praktik idag också, det var väl kul på förmiddagen iaf när vi åkte runt till olika patienter. På eftermiddagen blev det stiltje i mina arbetsuppgifter så jag fick sortera in recept som patienter skulle hämta i ett register sen satt jag på en stol och snurrade i ungefär en timme. Eller jag snurrade inte runt i en timme utan fram och tillbaka, ville bara klargöra det ;) Sen fick jag gå hem ca 45 minuter tidigare än vad jag skulle för att det inte fanns något för mig att göra och de tyckte inte att jag behövde sitta och vänta på att klockan skulle gå. Vilket var schysst tycker jag!
Jag och Lovisa har också haft en lång diskussion om vad som ska hända med mitt hår för jag har haft många funderingar över det senaste veckan. Men tillsammans kom vi fram till en lösning som hon kunde godkänna och som jag kände mig nöjd med så just nu längtar jag hem lite extra för att kunna göra det. Jag har ju som bekant inte världens bästa tålamod och får gärna fix-idéer som vägrar försvinna ur mina tankar tills jag antingen genomför dem eller eliminerar alla möjligheter till att genomföra dem. Vissa kallar det dåligt tålamod, jag väljer att kalla det drivkraft ;)


Fickspegel...


...och nyckelring =)

Ett ord

Det är det enda jag kommer säga om praktiken idag sen ska jag förtränga allting: laxermedel. Så nu är det sagt och det behöver inte komma några följdfrågor på det heller *usch*.
Från Sverige kom prognosen att det skulle börja toksnöa här nu i veckan så det skulle komma flera centimeter snö men enligt väderprognosen jag har hittat på nätet ska det vara soligt hela veckan. Eftersom jag är smhi:s mest frekventa besökare är såna sajter det första jag letar upp på ett nytt ställe, haha! Sen vet man ju inte med prognoser så det bästa är ju att ta dagen som den kommer och klä sig efter det man ser utanför fönstret. Idag har det i alla fall varit underbart väder, strålande sol och bara svaga vindar. Så eftersom jag skrev det igår var jag ju tvungen att infria det idag, jag har nämligen varit ute och sprungit!
Min stegräknare sa en sak men när jag kollade upp rundan på nätet så var det hela 2km längre, jag kan inte bli nöjdare :) Det innebär också att jag med gott samvete kan ta fram glassen som jag köpte igår ur frysen och få min dagliga chokladdos, "mumselebabba, mumselebabba" Haha! För er som förstår är det kul ni andra kan känna er utanför ;)

Engelsk storm

Nu ikväll har det blåst upp ordentligt och regnet bara vräker ner, riktigt ruskväder! Jag fick till och med köpa ett paraply när jag var nere vid shoppingcentret, hade tänkt fixa en överraskning men det gick inte så jag hade gått dit i onödan i regnet. För att trösta mig så gick jag och köpte skorna som jag har tittat på. Det hjälpte en liten stund men innan jag kom hem hade humöret sjunkit ner i skorna, som var genomvåta, igen. Det botade jag senare med lite bake-up pizza som var supergod så nu är jag glad igen :)
Däremot så börjar jag få träningspanik, hade tänkt gå till simhallen idag och simma lite men så började jag pyssla lite när jag kom hem, ringde mamma och sen hade tiden helt plötsligt sprungit iväg. Vilket jag iofs är glad över i efterhand när jag kunde se vilket väder jag hade varit tvungen att gå hem i. Det blev lite gummiband och gympa styrka för att känna att jag åtminstone har gjort ngt. Är det skapligt väder imorgon ska jag ta mig i kragen och springa en runda, känns vädret helt omotiverande ska jag iaf släpa iväg mig till simhallen. Jag kan ju inte sitta i England och låta musklerna förtvina, det är ju nästan beach 2009 när jag kommer hem, vilket får mig att fundera på solarium. Jag har sett ett ställe där man kan sola här, ska kolla upp priserna också. Tänderna lär väl inte hinna bli skeva här eftersom jag har väldigt fina tänder, åtminstone säger min tandläkare det, men för att inte bli tjock och blek krävs det nog lite ansträngning från min sida. Jag har nämligen fått höra att engelsmän är bleka, feta och har skeva tänder. Det ska inte hända mig!


Mina nya skönheter!


Tog en bild från sidan också så ni kan se klacken :)

Job hunting och mera svull

Idag har jag gjort både bra och mindre bra saker:
Jag har skrivit flera brev och skickat iväg ansökningar till åtminstone tio jobb, det är bra. Jag störde Lasse när han skulle jobba med en massa frågor om personligt brev och CV, det var mindre bra. Jag lyckades fixa en program till datorn så jag kan skapa pdf-filer, det är bra. Men åter igen störde det Lasse i hans arbete som fortfarande räknas som mindre bra. Jag röjde upp bland allt skräp från gårdagens svullande till melodifestivalen, riktigt bra! Nu har jag ätit minst lika mycket igen och fått lika mycket skräp på golvet iaf...inte alls bra.
Det bästa av allt för min kropp är nog iaf att jag har suttit/legat på sängen hela dagen och blivit riktigt utvilad så jag känner mig inte alls sjuk längre så det väger upp ganska mycket. Och ser man helheten och tänker långsiktigt så var det ju bra att jag störde Lasse i hans arbete för det gjorde ju att mitt brev blev mycket bättre vilket ökar mina chanser att få ett jobb. Får jag ett jobb får jag också mer pengar vilket gör att jag kan köpa en riktigt fin present till hans födelsedag sen, typ en bil eftersom jag förmodligen kommer tjäna storkovan som sjuksköterska, haha!

Jag har också haft tid att tänka på viktiga, nästan existentiella, frågor under min dag här på sängen (märk väl att jag skriver på, inte i och det är stor skillnad). Jag har efter en hel dags funderingar kommit fram till ett viktigt, kanske livsavgörande, beslut: Jag tänker flytta till England efter skolan! Eller inte, haha! Nej, det stora beslutet är att jag ska köpa ett par skor som jag såg i lördags när jag strosade omkring. Då kändes det onödigt men de var otroligt snygga och jag har tittat på liknande förut men inte haft råd att köpa dem då. Här kostar de bara 96 kronor så då känns det nästan dumt att inte köpa dem.
Tro nu inte att jag tycker ett skoköp är superstort, jag tycker bara det är kul att skapa lite stämning och dramatik för er som läser ;) Jag är ju känd som lite av en dramaqueen...

Sol och melodifestival

Kan en lördag bli bättre? När jag vaknade så såg jag att det var ljust ute och inte vilket ljus som helst utan solljus. Så efter min lördagsfrukost i sängen så tog jag på mig mössa och vantar (och alla andra kläder också självklart hur skulle det annars sett ut?) och gick ut. Först gick jag ner till parken och tittade på alla svanar och dylikt som folk här verkar älska att mata...


En svarting som jag tyckte var lite coolare än de andra

Sen gick jag vidare till det lilla tåget som går genom Poole Park som Lasse har varit helt faschinerad över. Me, not so much...Efter att ha sett det idag så är jag ännu mer anti till att sätta mig och åka runt med det faktiskt


Kan tillägga att jag gick om tåget sen fast jag gick i normal promenadtakt.

Jag gick också förbi några gubbar som hade någon sorts tävling med små radiostyrda segelbåtar


Gick vidare ner mot havet i solskenet och det var riktigt skönt. Till skillnad mot förra gången jag gick där så kunde jag faktiskt se det vackra i naturen när solen var framme och det inte blåste halv storm. Det var så skönt att jag satte mig på en parkbänk där och läste min bok som har blivit lite försummad under tiden jag har varit här: "I Djursholm och Tensta kindpussar vi varandra". Den är riktigt bra men som sagt, jag har inte haft så mycket lästid här i England och jag har inte känt tillräckligt med ro för att sitta inne och läsa men ute var det hur skönt som helst.
När jag kom hem fick jag för mig att jag skulle möblera om, fråga mig inte varför. Jag tycker det är kul med förändringar och både när jag bodde hemma och nu har det alltid varit precis att möblerna går in på ett bra sätt och därmed inte funnits något utrymme för ommöblering så jag passar på nu. Flyttade på sängen och byrån, hade tänkt sätta skrivbordet framför fönstret men det blev inte bra för antingen var elementet ivägen så det såg konstigt ut eller så skulle det stått så nära kylskåpet att det inte skulle gå att öppna så det blev bara en semi-flyttning av min första plan.


Tittar ni längre ner så ser ni hur det såg ut förut...

Och ja, det är en massa onyttigheter som ligger på golvet

Men det har ju som sagt varit melodifestival ikväll och jag har faktiskt inte ätit upp allt, nästan inte i alla fall haha!

Ha det bra Sverige, jag saknar er!

Korvfingrar och smygträning

Det blev inget Let´s Dance...man kunde inte titta på det om man inte var i Sverige av någon anledning. Däremot blev det först lite smygträning med mitt gummiband, gjorde några situps också. Har börjat få lite träningsabstinens och nu när jag är förkyld så får jag ju egentligen inte träna. Men! eftersom ingen ser och kan stoppa mig så blev det lätt styrketräning ikväll så jag kan känna att jag iaf gör någonting mer än att promenera.
Efter smygträningen så blev det korvfingrar, någon form av bröd med något korvliknande inuti. Det var lite konstig konsistens och smak, inte otäckt men ändå inte gott men mätt blev jag i alla fall och det är ju huvudsaken.


De såg ju inte så aptitliga ut heller...

Helg...igen!

Tidigare idag slog mig tanken att "förra helgen var jag hemma nu", sen kom jag på det att det var jag ju inte alls. Den här veckan verkar bara ha flugit förbi. Förmodligen för att jag har jobbat två kvällar, då tar man ju sovmorgon och sen drar man bara omkring de få timmar som blir kvar tills man börjar och när man slutar är det dags att gå hem och lägga sig...
Var med på min första operation i måndags tror jag det var en total bukhysterektomi, man öppnar upp buken för att ta bort livmoder, äggledare och äggstockar. Trodde jag skulle tycka det var äckligt men det var inte så farligt, självklart var det ingen njutning att se fettlager och inälvor men det var ganska coolt. När läkaren skulle undersöka insidan av buken tittade jag bort däremot, det kändes lite för surrealistiskt att titta på när någon gräver runt på insidan av huden. Annars har det inte hänt något spännande på praktiken den har rullat på som vanligt. Nästa vecka ska jag få vara med på lite andra saker och få följa med en specialistsjuksköterska inom gynekologi. Nästa vecka är också sista veckan på den här placeringen och eftersom jag jobbar måndag-fredag då så kommer det förmodligen också att gå snabbt.

Har inte pysslat med så mycket hemma heller, förkylningen har gjort mig lite slö. Nu har halsen givit med sig men snuvan har vandrat in i bihålorna. Inte så farligt att det är bihåleinflammation, tack och lov! Men tillräckligt för att jag ska bli helt igentäppt på kvällen och morgonen. Hoppas på att nässprayen jag köpte idag gör underverk under helgen som jag förövrigt planerar att spendera inomhus. Om det inte mirakulöst blir fint väder för då måste jag ju utnyttja det eftersom det verkar sällsynt med sol här i England den här årstiden. Har dessutom lite skolarbete som det skulle vara bra om jag kom igång med så jag inte sparar allt till sista minuten, ska verkligen försöka vara klar med allt innan jag åker hem så jag kan ordna med eventuella kompletteringar när jag kommer hem eller redan innan om jag har tur och är riktigt effektiv. För är jag klar så är ju skolan klar och det skulle vara helt underbart, 7 veckor till examen som jag kan göra vad jag vill. Jag kan vara ledig och bara ta det lugnt eftersom studiebidraget kommer komma ändå eftersom jag fortfarande teoretiskt sett går i skolan. Jag kan också jobba och tjäna pengar så jag har lite extra till sommaren, möjligheterna är oändliga ;) Men som sagt, då måste jag ju vara klar med alla skolarbeten tills dess...
Nu blir det kvällsmat och Let´s dance på tv4.se!

Snökaos och hosta

Som jag skrev tidigare skulle det ju snöa och det har det gjort, betydligt mer i Londonområdet än här efter vad jag har förstått, hela 1cm fick vi. Det blev kaos för alla bussar och alla tåg blev inställda och folk vågar knappt ta ut bilen. På praktiken var personalen oroliga att de inte skulle ta sig hem. Ganska förvånande för mig som inte är van vid att det blir kaos fören man kan räkna snön i decimeter. Förmodligen berodde det på att det kom lite snö som smälte och sen frös på igen så det blev isigt. Alla var så glada för min skull för de tyckte att nu måste jag väl känna mig som hemma, haha! De tror att hela Sverige är täckt av snö nu, jag har iofs fått höra att det är mer snö nu än när jag åkte. Vilket inte är så svårt att slå eftersom det ösregnade den morgonen jag åkte.
Samtidigt som det känns som jättelänge sen vi satt där i bilen på väg till Skavsta så känns det som det var i lördags vi hade sista myskvällen innan jag åkte. Allting är ju relativt...Från att ha känt mig helt okej och installerad här i söndags så hamnade jag i en dipp igår, då blev jag nämligen sjuk. Eller jag vill egentligen inte kalla det sjuk för det är mer som att jag har något på gång som inte riktigt bryter ut. Jag går omkring och hostar och rosslar, det gör lite ont i halsen när jag sväljer och jag ligger runt 38 i temp när jag inte tar tabletter. Förr ville jag gärna stanna hemma för minsta lilla och så fort jag hade lite feber så sjukanmälde jag mig, men nu så känner jag att jag hellre tar en ipren och en alvedon och går till jobbet ändå. Självklart skulle jag stanna hemma om jag trodde att alla patienter skulle smittas men så farligt är det inte och patienterna på min avdelning är inte sjuka på det viset de har "bara" opererats så de har inte nedsatt immunförsvar.
Nu har snön ersatts med regn igen, först var det hagel sen snöblandat regn men nu är det rent regn så England är tillbaka i sitt normaltillstånd, haha!

Igår tog jag ytterligare en ny kontakt här i korridoren så nu har jag fått en tjej jag kan prata med också, det känns skönt för det är alltid lättare att prata med en tjej än med en kille. Man gillar ju samma samtalsämnen och har ungefär samma intressen. Jag måste erkänna att det känns som att jag har utvecklats bara på den här veckan jag har varit här, som snart är en och en halv, och jag ångrar inte en sekund att jag åkte. Det krävdes nog bara en veckas installationstid för att acklimatisera mig här. Nu kan jag känna att även om det är vissa saker och framförallt personer som jag saknar hemma så är det inte den hjärtskärande saknad jag kände förra veckan. Så nu kan nog alla sluta oroa sig för mig, jag har rensat ut alla hjärnspöken jag hade tidigare som gjorde att jag kände mig nere ibland. Nu är det bara melodifestivalen som orsakar mig huvudbry men förhoppningsvis löser det sig med SVT play ;)

Tog en bild igår på mina arbetsbyxor, att engelsmännen/kvinnorna är lite större kanske för många bara låter som en fördom som inte behöver vara sann men jag låter bilderna nedan tala för sig själva om den saken...



Det enda jag kan säga är att det är samma byxor på båda bilderna...


Uppdatering

Det har faktiskt inte hänt något särskilt under helgen så därför har jag inte uppdaterat. Min första tanke var ju att skriva några rader varje dag men sen känns det så onödigt att bara skriva att jag har varit och handlat tex. tror inte det är så intressant. Igår däremot var jag på apoteksavdelningen här för första gången, jag håller nämligen på att få någon förkylning eller liknande. Vaknade med en raspande känsla i halsen och kände mig lite febrig så för att inte bli sjuk har jag köpt förebyggande tabletter och vitaminer. Min kropp är väl inte van vid smittorna här så jag kanske är mer mottaglig för jag brukar ju inte bli sjuk så ofta.
Som några kanske har hört på nyheterna så har det snöat här, lyssnar just nu på rixfm och där säger de att det ska komma upp till 15cm snö här idag. Engelsmännen är säkert glada för snö verkar vara extremt ovanligt här men jag känner mig måttligt road, trodde ju att jag hade fått min dos av snö för den här vintern.

Nu har jag iaf börjat vänja mig vid att vara här så dagarna kommer nog flyta på lite bättre nu, som Lovisa sa när jag åkte första veckan räknar man dagar sen börjar man så sakta att räkna veckor och till slut månader. Just nu känns det långt kvar tills jag ska åka hem men med tanke på hur snabbt förra veckan egentligen gick så kommer jag nog snart sitta här och skriva min sista blogg i England. Lite läskigt med tanke på att min termin i princip är slut när jag kommer hem. Om jag är klar med mina skriftliga arbeten vill säga. Ska ta tag i det första den här veckan tror jag, skulle vara skönt om man kunde avsluta dem i takt med praktikplatserna så man inte sitter med alla tre i slutet för då blir det inte så mycket ledigt när jag kommer hem. Det positiva är ju att jag får min efterlängtade semester, nu är väl inte april/maj den optimala semester perioden men bättre än inget. Nu är det dags att byta om och gå till praktiken!
See you later alligator!

RSS 2.0