Första lediga dagen

Idag hade jag min första lediga dag så jag har utforskat området lite. Började med shoppinggatan eftersom nästa lediga dag är på söndag och då tänkte jag ta närområdet utomhus lite mer för då kanske butikerna är stängda. Hittade en hel del intressanta butiker att titta i men några sparade jag till en annan dag. Man kan ju inte ta allt på en gång när man ska vara här så länge. Gick en sväng ner till parken också men det var ganska kallt ute så jag njöt inte av naturen direkt, när jag kom ut till havet kändes det nästan som storm så där blev det bara en kort tur, hoppas på bättre väder framöver så jag kan se skönheten i det också. Idag var både himlen och vattnet grått så det var inte så mysigt. Tog lite bilder iaf men det fanns inte så mycket att fota, inte i det här vädret iaf jag kommer säkert uppleva det som finare om solen skiner någon dag och det inte blåser så mycket, om det finns såna dagar i England haha!

Hade tänkt att gå tillbaka ner till gallerian och köpa en mössa av något slag eftersom jag glömde min hemma men när jag kom hem efter min promenad som ändå blev ca 6km blev jag ganska trött när jag satte mig ner så det får jag ta en annan dag. Känns ändå som att första veckan har gått ganska fort, visserligen är den inte slut än men ändå. Jag fick en liten svacka förut på telefon, känns inte bra när det går ut över någon som inte kan göra något åt det och som absolut inte är ansvarig. Jag tror verkligen att det kommer bli bra här och att tiden förmodligen kommer flyga iväg men första veckan är alltid värst innan man vänjer sig vid allt som är nytt och framförallt innan man vänjer sig att vara borta från alla. Det var ju en ganska intensiv period innan jag åkte där jag träffade alla nära och kära nästan mer än vanligt så det blir lite antiklimax när man kommer hit och plötsligt inte träffar någon av dem. Men som sagt, bara jag ger det lite tid så löser sig nog det mesta.

Jag avslutar dagen med lite bilder:


Hade jag inte rufsat så mycket i håret hade jag kunnat tagit en modell bild ;)


Skor är verkligen billigt här, kan bli farligt för plånboken...


Tog en bild på mitt hus (det höga i mitten) från andra sidan The Boat Lake i parken, har fler bilder från min promenad men det är så segt att lägga upp bilder här så jag sparar det till en dag när jag har tagit soliga bilder stället.

Patriot

Idag kunde jag inte hålla mig längre, annars är jag inte så patriotisk men när man är utomlands så älskar man helt plötsligt sitt land. Jag var tvungen att lyssna på svensk webbradio så jag började dagen med RixMorronzoo. Jag har ju pratat med någon hemifrån varje dag hittills så det är ju inte så att jag inte har hört någon som pratar svenska men det var så skönt att kunna lyssna på nån som inte pratade med mig men som jag ändå kunde förstå utan att anstränga mig.

Praktiken känns fortfarande lite sådär men det brukar jag ju tycka om alla placeringar i början så det blir säkert bättre när jag kommer in i det. Finns inte så mycket att berätta om dagen idag, den rullade på ganska fort med bara en kort stund av hemlängtan. Det kommer oftast när man sätter sig ner för att äta och så när man inte gör något och får tid att tänka, som tur var så kom det in en läkare i fikarummet som tyckte det var jätteintressant att jag var utbytesstudent så han frågade massa saker så det räddade mig ur den känslan.

Efter praktiken ordnade jag med lite papper, avtal och hyra och sånt som skulle fixas. Sen tog jag min dagliga tur ner till shoppingcentret, jag har varit där varje dag sen jag kom. Jag har inte handlat något varje gång men jag har alltid kommit en halvtimme innan stängning så det har bara blivit snabba rundor. Det är så intressant att gå runt och jämföra priser och kläder för att se skillnaden mot hemma. Men jag handlade faktiskt lite på Body shop, Lovisas favoritbutik, det är verkligen synd att det finns en viktbegränsning annar skulle jag kunna köpa hur mycket som helst eftersom ordinarie pris här är som halva priset hemma. Nu ikväll hade jag ett videosamtal med världens snyggaste och mest underbara kille, Brad Pitt kanske många tänker då men nej...Tom Cruise då? Inte alls! Lasse, som har allt man kan önska sig och lite till =) men videosamtal gör det mycket svårare att lägga på än vanliga samtal, det blir så mycket mer verkligt...

Nu avslutar jag för idag, finns inte så mycket mer att säga...


Dagens inköp, de små burkarna är läppbalsam jag tyckte de var så söta.
Det var två för £8 så jag köpte en till min lillasyster, Body shops största fan också =)

Pengar!

Nu har det äntligen kommit! Studiebidraget! Jag har verkligen väntat på det, inte för att jag hade ont om pengar men det är ju alltid trevligt med lite extra tillskott i kassan.
Idag blir det ytterliggare en ny grej eftersom det blir första morgonen på praktiken, fick höra igår att det brukar vara högre tempo och mer att göra på morgonen. Då gäller det väl verkligen att jag visar framfötterna så det inte kommer någon kommentar om att jag är långsam igen. Känns skönt att man inte börjar fören 7.30 iaf och eftersom jag bor så nära behöver jag inte gå mer en en kvart innan jag börjar till skillnad mot när jag hade praktik på Huddinge hemma och var tvungen att åka mer än en timme innan jag började, närmare bestämt 05.45. Så som sagt, jag har inga problem med morgonskiftet här man slutar dessutom 15.30 så det lär inte vara något problem.


Min tjusiga mugg =)


Nu, off to work!

First day

Idag var alltså första dagen på praktiken men jag börjar från början. Eftersom de första dagarna blev lite hektiska hade jag inte hunnit handla något att äta så idag bestämde jag mig för att göra ett nytt försök. Mest av allt var det egentligen för att jag såg att mina ögonbryn började få en helt annan, inte så snygg, form än vad de brukar ha och jag har glömt min pinsett hemma. Målet var då att hitta en pinsett som inte var allt för dyr och gärna några nagelfilar också så jag kan hålla naglarna i godkänd längd, man kommer på mycket små saker som man glömt. Det lyckades jag med jag hittade en butik som hade rimliga priser, egentligen är det mesta några kronor billigare här än hemma. Hittade även en mataffär, typ OBS fast utan stormarknad så de hade lite av varje. När jag tog en närmare titt var det mest chips och godis, något som verkar vara mellanmåls standard här, och inte så mycket mat. Men lite hittade jag iaf, köpte även en te-mugg. Från kontoret här i huset köpte jag bestick så jag kan äta maten jag köpte. Det fanns även tallrikar och så men jag vill göra ett nytt försök att hitta något billigt på stan innan jag köper det.

Praktiken då...det var lite känslomässig bergodalbana, först kändes det ganska okej tills jag hörde en av sjuksköterskorna säga till min mentor att jag var lite långsam. Då kändes det inte okej alls och tillsammans med tröttheten gjorde det att min hemlängtan vaknade till liv, det var en svår timme. Sen kom min andra mentor över till vår sida av avdelningen, kan beskriva den lite bättre när jag själv förstår ordentligt, hon var mer jämngammal med mig så vi pratade lite när vi bäddade sängar ihop. När hon förstod att jag hade kommit ensam hit och inte kände någon här så föreslog hon direkt att vi skulle gå ut och ta en drink ihop någon gång så hon kunde visa mig runt. Hon erbjöd sig också att skjutsa mig om jag ville åka till någon stormarknad i närheten och handla. Inte nog med det, hon sa också att hon kunde visa mig runt här i Poole så jag fick se lite som man "måste" se när man är här. Det som var roligt var att det verkade som att hon faktiskt menade det, inte sådär som "vi svenskar" säger saker bara för att man ska säga så. Jag fick till och med hennes hemnummer så jag kunde ringa om det var något eftersom hon skulle vara ledig några dagar. Jag fortsätter att förundras varje dag över hur trevliga engelsmännen är, inte för att jag trodde de skulle vara otrevliga men jämfört med svenskar. Nu när jag är ensam i ett annat land förstår jag verkligen vad alla menar med att svenskar är så instängda för här verkar alla, eller nästan alla iaf, vara hur öppna och välkomnande som helst. Det kommer säkert fortsätta gå upp och ner med hur det känns men så länge de dagar och stunder som det känns bra är fler än de då det känns dåligt så är jag nöjd. Jag tror nog också att ju längre tiden går desto färre kommer de dåliga stunderna att bli, det handlar bara om att skapa en vardag eller tillvaro som man också kan säga så man känner att man har koll på sitt liv. För er som förstår så handlar det om KASAM, känsla av sammanhang, nu har jag verkligen insett betydelsen av det.

Tänkte avsluta dagens inlägg med en bild på min mugg som jag köpte idag men sidan verkar inte vilja ladda upp en bild så jag får väl göra ett nytt försök imorgon.

God natt Sverige!


Morgon

Har nästan nyss vaknat, ligger fortfarande kvar i sängen. Tittade på en film igår kväll som jag somnade ifrån så jag kollade klart på den nu när jag vaknade. Inatt hade jag fönstret öppet när jag sov för att det inte skulle bli så varmt, får se hur jag gör ikväll. Har nämligen vaknat flera gånger sedan klockan 4 av något som låter som en mistlur, känns inte så kul. Idag gör det inte så mycket eftersom jag inte börjar praktiken fören 13.30 och har ett möte klockan 11 så jag kan ju slöa mig ganska länge. Hoppas att jag får ett bra schema så jag inte jobbar allt för mycket kvällar, det känns som det blir mer tid över när man jobbar dag. Hoppas iaf att jag jobbar dag imorgon så jag kan fortsätta mitt sökande efter en mataffär och någonstans där jag kan köpa en mugg, tallrik och bestick. Man kanske skulle gå upp och göra sig klar? Nej, jag ligger nog kvar ett tag till... 

England!

Nu är jag framme i England sedan mer än ett dygn. Min hjärna är helt slut efter dagen så det blir ingen längre redogörelse. Igår hade jag inte internet så då skrev jag en dagboksanteckning i datorn men det blev ganska privat så det sparar jag till utvalda läsare. Idag har jag varit på Bournemouth Hospital för att lämna min hälsodeklaration och ta blodprov för att se så jag har tillräckligt många antikroppar i blodet för olika sjukdomar. Åkte buss dit vilket gjorde att jag upptäckte att man måste vinka in bussen till hållplatsen om man vill åka med. Det var tur att jag fick vänta så länge att det kom några bussar innan så jag hann se att folk gjorde det annars hade min buss åkt förbi mig och den gick bara en gång i timmen så det hade varit lite snopet. När jag hade varit på sjukhuset skulle jag till universitetet för att fylla i lite papper, dit gick det ingen buss och jag kände mig lite stressad och trött på att springa omkring och leta, så jag tog helt sonika en taxi dit. Taxi verkar vara lite billigare här än hemma i Sverige så det blev inte så dyrt. Sen fick jag vägbeskrivning till stationen i Bournemouth där det gick bussar tillbaka till sjukhuset, jag var tvungen att åka dit eftersom jag hade köpt en ToR biljett dit. Träffade på en jättetrevlig busschaufför som hjälpte mig med betalningen eftersom jag inte har så bra koll på alla mynt eftersom det finns så många olika.
När jag kom tillbaka till Poole där jag bor så fixade jag internet så jag kan använda skype, superbra när man är här så det inte blir så dyrt att ringa. Efter att ha pratat med Lovisa och mamma gick jag ut för att handla, det blev lite mat från KFC

Friterad kyckling och pomme, jättenyttigt!

Skulle egentligen hitta någonstans att handla hem mat också men det verkade inte finnas någon sån butik där jag var så jag får väl fråga imorgon på praktiken var närmaste matbutik ligger. Köpte iaf en yoghurt och lite bröd på en mack så jag har någon frukost imorgon. Har även efter önskemål tagit lite bilder här i mitt rum så ni därhemma kan se hur jag bor :)


Mitt skrivbord som jag ännu inte har invigt mer än som avställningsplats.


Min säng där jag sitter just nu...


Det man kan kalla för pentryt och min garderob som är betydligt mycket tommare än den där hemma

Och sist men inte minst...eller jo det är det faktiskt

Mitt badrum!

Det får bli allt för idag, nu ska jag se om det finns något bra program på webb-tv som jag kan somna till, jag är supertrött fast klockan bara är 21.20 här, visserligen är den en timme mer hemma och jag kanske är mer känslig för tidsomställningen nu än vad jag brukar vara...Godnatt Sverige!

Det gick inte...

Ni som satsade pengar på att jag skulle få ner all packning kan börja räkna upp era pengar för det gick inte! En lätt känsla av nedstämdhet sprider sig i mig för jag lär få omprioritera ganska mycket idag också trots att jag halverade högen med kläder redan igår. Inte ett enda par högklackade och inte ens en handväska har jag räknat med för det glömde jag igår, för några låter det säkert trivialt men Cissi skulle förstå precis vad jag menar, haha!

Det är nu man behöver en mamma som kan styra upp det hela, undrar om de har såna att hyra här någonstans? Min egen är ju sjuk så det känns inte helt okej varken för hennes skull eller för smittorisken. Det kan kanske funka med en kille också som inte känner samma passion för skor och väskor och som kanske har en annan syn på hur mycket kläder man behöver ha med sig...Kanske ska satsa på att lämna alla fula underkläder och strumpor hemma, det lättar ju inte vikten så mycket men det ger mer plats. En snygg tröja eller tio fula trosor? Valet är nog ganska enkelt och för den delen skulle jag kunna lämna 10 snygga trosor också för vem ska se dem egentligen?

Nu börjar dagen, jag har mycket att göra!


Gissa vad ;)

Hur i hela...





Går ekvationen ihop för er? Jag känner mig lite tveksam...

Good job!

Jag lyckades just återställa enterknappen på mitt tangentbord, helt själv :) Visserligen var det bara för att Lasse hade tittat på det och sett att min gamla knapp var trasig och inte gick att sätta tillbaka. Därför fick jag en från hans gamla dator som han inte använder längre, men det var ändå jag som lagade knappen och satte dit den igen, en stor klapp på axeln till mig. Nu kanske jag ska börja packa...någon som ser ett mönster här?

Packa!

Det är mitt uppdrag idag att börja packa, på något plan tror jag inte att jag riktigt greppat hur nära min resa faktiskt är nu...Bara tre dagar bort! Fick även lite kompletteringar på en examination från förra kursen som jag ska försöka ta tag i idag eller imorgon så det är klart innan jag åker. Det ska bara vara ett litet stycke så det borde ju inte vara så svårt.

Igår var en riktigt bra dag. Först tog jag sovmorgon visserligen bara till 8.30 men jag var utvilad iaf, sen blev jag bjuden på lunch av Hanna. Så åkte jag till Solna centrum och köpte reseförpackningar med schampo och sånt till resan och avslutade dagen med världens underbaraste! Tydligen så är det vuxet att dricka öl efter jobbet, man lär sig något nytt varje dag haha, så det gjorde vi, efter några öl åkte vi till söder och besökte ett, i mina ögon, väl undangömt guldställe. Vi käkade supergod mat, bytte ut ölen mot cider och sen spelade vi boule. Nu kanske många tänker att boule är väl en PRO sport som man inte ägnar sig åt före 60, men icke! Det är faktiskt riktigt kul, att vi var riktigt jämna hela tiden gjorde ju att det blev extra kul. Självklart förlorade jag som i allt annat, förutom guitar hero då där äger jag!

Det blev en del dricka under kvällen så jag måste nog erkänna att det var nog inte bara det ojämna grusunderlaget och mina 1cm klackar som gjorde att jag tog ett snesteg ibland. Men jag är ju ledig idag och det var lillördag igår så det känns helt godkänt. Vi måste ju ta tillvara och njuta av allt vi gör tillsammans nu sista veckan. Sen vet vi ju inte hur länge det dröjer tills vi ses igen. Nu ska jag nog starta dagen lite grann...ska äta lunch med evelina idag så jag bör väl få i mig frukost så det inte blir allt på en gång. Kalaspuffar here I come!

Lite nervös

Ja, nu börjar jag bli lite nervös för min resa...Jag tror absolut att det kommer bli bra när jag väl kommer dit och är inte alls lika negativ som jag var först när jag nästan ångrade mig. Men jag har ju aldrig rest ensam mer än tåg inom Sverige och det är ju inte så allvarligt. Nu ska jag inte bara flyga själv jag ska också hitta både tåg och buss för att ta mig dit jag ska bo. Tur att det är ett språk man förstår iaf, eller förhoppningsvis förstår man vet ju inte vad de har för dialekt när man kommer dit.
Det bästa kanske är att inte tänka så mycket på det utan ta det som det kommer så blir det nog bra :)

Inga brutna löften

Nu kommer äntligen den utlovade bilden från lördagens knutgubbe!
Det är inte lätt för mig att skriva idag för min enterknapp på tangentbordet har svikit mig...den fungerar fortfarande men själva tangenten har lossnat. Lasse förklarade för mig hur man satte fast den igen men det funkade inte, får väl hoppas på experthjälp ikväll. Här får ni iaf bilden jag lovade:



och så en specialare som jag kan bjuda på


Helgen

Nu börjar även den här helgen lida mot sitt slut, visserligen är det många timmar kvar än på dygnet men det är ju sista dagen iaf...Har inte blivit så mycket bloggande fast jag hade bestämt mig för att bättra mig nu men det har varit fullt upp varje minut sen jag kom hem i torsdagskväll. I fredags ringde jag till min första praktik placering i England, pulsen låg nog någonstans runt 150 slag i minuten tror jag. Men hon jag pratade med lät jättetrevlig och "normal" inte alls så strikt och sträng som jag hade föreställt mig att de var på engelska sjukhus, otroligt skönt tycker jag. Sen var jag följeslagare/entertainer när Lovisa klippte farmor på eftermiddagen, direkt därifrån till Sara för att ordna med knutgubbe grejer som tog en stund. Vi avslutade kvällen på badhuset perfekt att gå in och sätta sig i bastun när det är flera minus grader ute =)

Lördagen började inte speciellt bra för jag kände när vi var halvvägs till Norrk att jag hade vaknat på fel sida och kände mig först allmänt irriterad, sedan gick jag ner i en dipp och kände för att sätta mig i ett hörn någonstans för att gråta och tycka synd om mig själv för att sedan återvända till mitt irriterade stadie. Men det var inget som inte lite choklad kunde bota så det var bara att uppsöka Hemköp som dessutom hade 10% rabatt på allt och köpa på sig 200 gram mjölkchoklad, 1 kexchoklad och en påse tuttifrutti. Efter att ha käkat upp kexchokladen på mindre tid än vad det tog för kortköpet att gå igenom så kändes det lite bättre och när jag fått i mig några rutor mjölkchoklad, några bitar tuttifrutti och en kopp kaffe var jag helt återställd. När vi kom hem åkte vi direkt till centrum för att titta på alla barn som också var knutgubbar. Det var så kallt att jag till slut inte hade någon känsel från midjan och ner. När vi kom hem därifrån var det full rulle hela kvällen med förberedelser, promenad runt i husen och knutgubbedans. Tog några bilder men eftersom jag inte har den sladden med mig hit så kan jag inte lägga upp några, de får komma imorgon.

Date night

Ikväll ska jag på date, det var riktigt länge sen, en bio date är det. Sen att det är en date med min pojkvän kanske många tycker är något som tar bort spänningen men det tycker inte jag. Jag kan inte tänka mig någon bättre att gå på date med än honom så jag tycker det är perfekt.

Efter en kort promenad på stadens gator för en stund sedan förundras jag över ett fenomen jag upptäckte: gamla frisörsalonger. Vissa salonger kan ha en gammal skylt men ändå ha en modern lokal men ser man genom fönstret att lokalen senast stylades innan den nuvarande kungen fyllde 18 då finns det garanterat även en gammal frisörska som jobbar där. Jag gick förbi just en sån salong förut. Skylten ser omodern ut men namnet innehåller ett Z för att få det att låta modernt. När jag kommer fram så jag ser in är det just en sån retro inredning som figurerar därinne och inte en modernt retro utan äkta retro. Jag tänker för mig själv att här måste det jobba ett original som finns kvar sedan frisörutbildningen grundades. Mycket riktigt därinne står det en alldeles för översminkad frisör och stylar en alldeles för översminkad kund...mitt fenomen är därmed fastslaget! Varför då detta intresse? Jo, för att jag ska kunna varna Lovisa när hon börjar närma sig åldern då man tycker att mascaran och ögonskuggan ska ha matchande färg nämligen: Blå. Så att hon inte permanentar sig, plattar luggen, döper om sin salong till Lovizaz och tror att hon är modern...hemska tanke!

Oense

Idag är inte jag och min dator på riktigt samma våglängd...jag vill vara snabb men det vill inte min dator. Den verkar ha all tid i världen, jag hade inte stängt av den igår så den var bara i energispar ändå tog det flera minuter för den att starta upp. Vet inte om det beror på nya messenger, som jag för övrigt tänker avinstallera nu, eller om det beror på mitt nya virusprogram som ständigt håller på med någon installering. Men virusskydd måste man ju ha så det är inte så mycket att göra något åt...

Tur att min nya mobil fungerar som den ska iaf, det är bara en liten bugg som jag har upptäckt men den är så obetydlig att det inte gör något. Bara en liten miss med bakgrundsbilden när man startar telefonen men det kan jag leva med, så är den ju så fin också :)


Cosmopolitan white, kunde färgnamnet passa bättre?

Engelsk design

Nu har jag anpassat bloggen efter mitt kommande liv i England, närmare bestämt i Poole :) Under tiden jag är där ska jag försöka uppdatera bloggen lite oftare så att alla kan hänga med i vad som händer därborta, måste träna upp min kameraanvändning också så det blir lite bilder.

Igår förlorade jag en nära vän, vissa tyckte kanske att det inte var värt några tårar men de med lite mer medkänsla förstod att jag var ledsen. Han var kanske "bara" en kanin men han var världens bästa så han är värd en extra tanke även idag. Jag tände ett orange ljus i fönstret igår så han kunde se det från sin salladshimmel, tänkte att han borde gilla orange eftersom det är morotens färg. Sen pratade jag lite med honom och sa sov gott innan jag blåste ut ljuset, varför ska det bara vara okej att sörja eller göra en minnesstund om det inte är en hund? Jag hittade ingen anledning så jag gjorde det ändå.



10 år är en lång tid men inte lika långt som en evighet,
nu har du en evighet med gröna gräsmattor, morötter och maskrosblad.
Jag tror till och med det finns chips i din kaninhimmel.
Sov gott Knutte, vi ses sen...

RSS 2.0