Ännu en solig dag!

Idag tror jag har varit den varmaste dagen hittills...Blev svettig bara av att sitta stilla inomhus och jag tycker inte om att bli svettig om jag inte tränar för det känns så obehagligt när allting klibbar och det blir helt olidligt.
Hoppade faktiskt över stranden idag och åkte till farföräldrarna en stund istället, orkar inte ligga och pressa varje dag jag blir för rastlös. Så jag satt i deras kök och fikade när familjen låg och stekte sig. Det var väl inte helt svalt där heller men iaf mer behagligt än ute. Sen skulle de iväg på minigolf tävling men då kom min farbror så lägligt att vi kunde följa med och gå en runda vi också. Jag förlorade som vanligt, man kan ju tycka att efter alla år som jag har spelat borde jag förbättrat mig men icke! Kul var det iaf =)
Nu får det räcka för ikväll, jag har faktiskt ett jobb att sköta! (titta på tv och dricka kaffe, haha)

WW= Wonderful Weekend

(börjar med en parentes för att säga att jag kommer börja skriva ut namn igen, iaf på dem som redan är offentliga i mitt liv, alla vet ju ändå vilka de är) Vilken helg det har varit, helt fantastisk!
Efter att ha gått av en monstervecka på fredag morgon sov jag några timmar. Väcktes av mamma för att jag skulle kunna följa med till yxningebadet (jag hade bett om det) kände mig som en zombie version av mig själv i minst en timme efter att jag blivit väckt. Väl framme vid badet satte jag mig i en solstol och stekte. Fick även en lektion i crawlsim av min far, det är inte så lätt som man kan tro...Sen var det bara att åka hem, käka lite och göra sig iordning för poolparty.
Det blev riktigt skoj med bad i poolen, lite mer stek i solen, grillad korv och specialblandade groggar. Jag framförde även ett uppträdande som avslutning på kvällen genom att stå i fönstret och sedan gå nerför en trappa, åka hiss och åka rulltrappa. Min mening var att göra det för Lovisa medan jag väntade på att badrummet skulle bli ledigt men helt plötsligt satt alla på altanen och tittade. Som den äkta teaterapa jag är gav jag självklart min publik det de bad om och gjorde några extra nummer ;)
Lördagen spendrades i Bergshyddan. Det hade kunnat bli en helt vanlig dag om det inte vore för vår lilla båtresa...
Lovisa, Tyra och jag skulle åka en liten sväng med båten tänkte vi. Ro lite och ta hjälp av elsnurran. Väl ute ur vår vik fick vi för oss att vi skulle åka till Märsundet så vi styrde vår kosa åt det hållet. Efter en längre stund med årornas hjälp behövde både Lovisa och jag bada. Alla som har rott en gammal eka i stekande sol vet hur det känns efter en stund. Sagt och gjort först hoppade Lovisa i, blötte sig och hivade sig sedan smidigt över relingen igen. Sen var det min tur...vi hade tagit av oss våra bikinis så de inte skulle bli blöta eftersom vi inte hade något ombyte med oss och inte villa sitta i blöta kläder. Den faktorn gjorde att vårt dopp var tvunget att ske snabbt och smidigt eftersom vi var mitt ute på Yxningen med båtar som åkte omkring oss med jämna mellanrum. Jag var snabb av med bikinin och hoppade sedan i från fören i båten. Sedan hängde jag mig över relingen och tyckte då det skulle vara kul med en bild så Lovisa fotade mig innan jag klättrade upp. Eller iaf innan jag försökte klättra upp...det var nästan helt omöjligt. Jag fick över ett ben så jag hängde i ena knävecket, sen tog det stopp. Jag skrattade så jag grät och det gjorde självklart de andra två i båten också. Ha här i tanken att jag är naken, att det när som helst kan komma en båt och att det ligger stugor runt omkring där vi var. Jag fick hänga ner mig i vattnet igen för att samla nya krafter. Vi testade på massa olika sätt och Lovisa försökte ta min hand och dra upp mig i båten men eftersom vi inte kunde sluta skratta var det dömt att misslyckas så vi tappade taget och jag ramlade ner i sjön igen. Till slut lyckades jag få över ett ben igen och sedan kunde Lovisa dra i det så jag kom över med hela benet. Sen låg jag säker en minut mitt på relingen och garvade innan jag lyckades rulla ner helt i båten. Det tog en bra stund innan jag hade samlat mig så mycket att jag kunde få på mig bikinin igen...sista gången jag hoppar i från en båt utan badkläder på mig iaf, hahaha.

Inatt hände det något konstigt...Lovisa och jag skulle sova i mormor och morfars husvagn så vi bar in våra grejer där. Sen låste vi dörren, såg till att alla fönster var stängda eller säkrade med en rullgardin (husvagns rullgardiner kan man inte dra upp utifrån) sedan släckte vi och lade oss för att sova. Några timmar senare vaknar jag och känner att något är fel. Fattar först inte vad det är förren Lovisa frågar varför ljuset är tänt, då inser jag att taklampan som jag släckte när vi lade oss lyser igen. Lovisa går upp för att gå på toaletten, det var nästan som att vi väntade oss att någon skulle stå därinne men det gjorde det inte. Sedan gick hon bort till lysknappen som var knäppt till "tänt" läget, hon släckte igen sen kom hon tillbaka till sin säng. Ingen av oss hade varit vaken, ingen kunde komma in eftersom det var låst och ingen av oss går i sömnen speciellt inte den natten eftersom sängarna var så hårt bäddade att fötterna nästan satt fast under täcket...Hur kunde då lampan tändas? Ingen vi berättade det för tyckte det var något speciellt med det men det var ganska läskigt, kändes lite som en obehaglig dröm eller som ett avsnitt av "det okända". Kan det ha varit ett spöke som tände eller har någon i släkten utsatt oss för ett practical joke? Är det det sistnämnda tycker jag inte alls det var kul eftersom jag sov jättedåligt efteråt och knappt vill släcka lyset nu...Får nog försöka utreda det där mer imorgon men nu ska jag försöka sova!

i-Buddy

Idag har den kommit! min alldeles onödiga lilla kompis som från och med nu kommer sitta fast i min dator. Den är så liten och söt att jag bara vill klappa på den hela tiden, haha...Det är väl lappsjukan som börjar krypa fram kanske, vad vet jag. Den står iaf här bredvid mig och blinkar och viftar på sina vingar när jag får meddelande på msn. Är ni nyfikna på hur den ser ut kan ni titta här och om ni sedan vill köpa en kan jag tipsa om den här sidan. Där köpte jag min lilla kompis =)

Idag har vi legat vi Yxningebadet och pressat några timmar i solen. Känns som att man kan ligga hur länge som helst utan att få någon färg. Eller jag kan tydligen det iaf för alla andra verkar ju springa omkring som nygräddade pepparkakor. Nu ska det ju iofs vara sol resten av veckan så det kommer bli stek varje dag tills jag ser ut som en 65 årig charter turist i huden, fast självklart mycket slätare och fastare ;)

Full fart!

Det har verkligen varit full fart hela veckan så jag har inte haft tid att uppdatera men nu ska jag göra ett försök att sammanfatta den gångna veckan...

Vansbrosimningen: Det var inte alls så kallt som jag hade förväntat mig. Det gick däremot sämre än jag hade förväntat mig...Jag visste ju redan innan att jag inte är någon simmare, jag kan simma men jag gör det så sällan för det är en alldeles för seg aktivitet för mig. Men det var spännande att testa iaf, vissa var ju helt tokiga och simmade nästan över mig så jag kände för att ge upp efter bara några hundra meter. Men sen hamnade jag bland de sista i startgruppen och då lättade trycket runt omkring så då blev det riktigt behagligt.

De första tre dagarna i veckan hade jag min granne på besök så då var vi på Kolmårdens djurpark, vill åka dit igen snart för det var så varmt när vi var där så många djur låg bara i skuggan och sov men det var kul iaf. Bäst var skogshunden som jag blev helt förälskad i. Hade lätt kunnat smyga ner den i väskan och ta med den hem.
De andra två dagarna spenderade vi i solen som faktiskt visade sig här nere för första gången på länge.
Sen har jag jobbat två riktigt tuffa pass, väldigt mentalt utmanande. Pga tystnadsplikt kan jag inte skriva något detaljerat men det var Alfons syndromet på hög nivå. Andra natten fick vi även uppleva lite magsjuka...jag klarade mig från smittan som tur var.

Det har varit en härlig vecka om man ser till det stora hela. Solen lockade ju även fram ögongodiset i Norrköping när vi var där så man kunde se en hel del vältränade ben och armar. När man hade tur kunde man även se lite mer solbränna i en V-ringad piké tröja ;)
Alltid kul att titta på men det är "se men inte röra" som gäller och det är helt okej för mig eftersom jag får röra vid den i mina ögon hetaste killen av dem alla. Nu får jag visserligen varken se eller röra men jag har ju iaf en anledning att längta till hösten och ordspråket säger ju det att "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge" så jag väntar för det är det verkligen värt =)

Dalarna here we come!

Snart är det dags för vår roadtrip till Vansbro. Väskorna är packade, blommorna är vattnade och jag har städat så nu väntar jag bara på att lillasyster ska komma hem från jobbet. Kanske ska ta en snabb dusch innan vi åker också om jag hinner.
Är lite i valet och kvalet om jag ska använda våtdräkten jag har lånat. Den är jättebra mot kylan men ganska osmidig att simma i och nu har temperaturen i älven stigit till 18 grader och eftersom jag simmade 500 meter i 18 gradigt vatten utan problem så är det inga problem att simma 1km i den temperaturen heller. Det är bara de första 50 metrarna som är värst. Det ska visserligen regna i Vansbro imorgon så risken finns ju att vattnet kyls ner...Tar väl med mig dräkten så får jag se hur jag gör. Vill helst inte ha den, känns som att det blir mer "på riktigt" om jag simmar utan.
Imorgon vid den här tiden är det redan över men eftersom jag inte har någon dator då kommer det en uppdatering på söndag när jag är hemma igen. Då har jag dessutom besök och det ska bli kul =) plus att jag är riktigt taggad inför gympan eftersom det blev insällt när det regnade förra söndagen så jag hoppas nästan mer på att det ska va sol på söndag istället för imorgon.
Nu ska jag fixa de sista detaljerna! Ses vi inte i Vansbro hoppas jag vi ses på söndag!!!

37 timmar mys

I måndags åkte jag på en dygnstripp till Sthlm. Kom upp runt 11 och började med att boka tid i tvättstugan, sedan tvättade och städade jag under några timmar tills alla ytor var noga torkade och golvet var helt rent. Senare på eftermiddagen blev det ett härligt återseende som jag nog längtat efter mer än jag visste om...kände redan efter några minuter hur min kropp fylldes av energi igen =) tyvärr hade jag tagit med mig det tråkiga vädret härifrån så vi fick ändra om våra planer lite. Vi trotsade ändå vädret för att handla mat, som två muppar med luva på huvudet strosade vi bort till Konsum och sedan hem igen. Efter maten blev det hyrfilm, Pans labyrint, en annorlunda spansk film. Jag hade nog uppskattat den lite mer om man hade haft mer utrymme att ligga på så jag inte haft ont i benen halva tiden. Men vad ska man räkna med om man ligger två personer på 60 cm (bredden är uppskattad av mig som har världens sämsta ögonmått men det är smalt iaf). Men jag klagade inte för jag hade inte velat ligga någon annan stans. Sedan lite you tube klipp innan vi forsatte trängas i en 90cm säng (det måttet är jag helt säker på). Kändes lite tråkigt att säga hej då igen på morgonen men vardagen fortsätter och då har man ju vissa måsten och kan inte alltid göra som man vill. Kändes iaf kul att få ses igen och jag ser fram emot september när det förhoppningsvis även blir en guitar hero battle ;)
Fick sedan ett litet infall och ringde C för att se om hon var ledig, det var hon så jag stannade i Norrk på vägen hem och fikade med henne. Kom dit ca 14.00 då började vi vårt mys med en lång fika i ca 3 timmar, konstant pratande. Sedan insåg vi att vi förmodligen inte kunde sitta längre eftersom vi tömt våra glas för 2 timmar sedan. Då gick vi hem till henne och forsatte tjejsnacket fram till kl. 19 då vi gick hem till hennes granne för att äta middag och självklart lite mer tjejsnack med uppdatering om allt som hänt sen sist. Kl. 22 vandrade vi hemåt igen, hamnade framför datorn där vi surfade runt på olika sidor och av anledningar jag inte tänker nämna här så skrattade vi så tårarna rann, länge sen och otroligt välbehövt.
Vi såg även filmen I am legend efter som C inte vågat se den själv...knappt att vi vågade se den när vi var två, haha. Det var en bra film men som sagt den var lite obehaglig. Sedan kröp vi faktiskt ner i sängen men eftersom ingen av oss var särskilt trött så fortsatte vi prata och helt plötsligt var klockan 4 på morgonen, då tyckte jag att eftersom vi ändå inte sovit något hittills kunde jag lika gärna vara vaken en timme till och ta första bussen hem. Det var en mycket trött Emelie som lämnade C klockan 05 på morgonen. Men också en väldigt glad Emelie som hade fått ladda batterierna två dagar i rad så trots att jag bara sovit 2 timmar nu så kan jag ändå inte låta bli att le =) hoppas bara att mina onda aningar som dök upp helt plötsligt igår absolut inte slår in...jag tar i trä enda fram till siste augusti för att förhindra det värsta ;)

En påse nötter

Eller som det heter på korrekt språk: demensavdelning. Usch! så får man säkert inte säga...men när man sitter där på natten med alla lampor släckta och viskar med ljudet på tvn nästan avstängt för att gömma sig för en boende som vägrar förså att det är natt. Då kan man inte låta bli att tänka i de banorna.

Idag är jag ännu mindre sugen på att åka dit, jag vill också åka till viken och låtsas att karnebåtfestivalen är årets höjdpunkt eller hänga på Palace och poängsätta kompisars flirtar...inte sitta inlåst bland en massa gamlingar och vänta ut tiden tills man får gå hem. Idag är en gnällig dag känner jag så det spelar nog ingen roll vad någon säger så kommer det ändå kännas totalt meningslöst och tråkigt. Kanske är smittad av lillasysters besvär...känns som det. Jag säger som Pink: "doctor please prescribe me something to give me the life of someone else!!!

RSS 2.0