Helgen är slut!

Nåja, det är några timmar kvar innan den är officiellt slut men vi vet ju alla hur söndagar brukar bli. Jag brukar ligga i soffan och titta på meningslösa program i brist på annat, kanske käka lite godis eller något annat gott. Men hör och häpna gott folk: jag ska lämna soffan ikväll, för att gå på bio visserligen men jag ska åtminstone ha anständiga kläder istället för pyjamas och jag kanske till och med lyxar till det och kammar håret innan jag går ut, haha.
Igår var en riktigt seg dag, en flaska vin var på fredagskvällen sätter sina spår dagen efter. Men det var riktigt kul att träffas igen och bara prata tjejsnack. Något som vi norrköpings babes måste ta efter snart, två hela månader utan reunion! Hur har vi egentligen överlevt? Jag tror att min mobilräkning har svaret på den frågan, haha! Jag ska nog se till att styra upp det här snart eftersom jag vill få en anledning att testa min nya bok: 1001 cocktails ;)
Egentligen borde jag göra något vettigt nu de timmar som är kvar innan jag ska in till stan men jag har för mig att ett budord lyder "tänk på vilodagen så att du helgar den" och vem vill bryta mot Guds ord? Inte jag! Iaf inte idag ;)

Förvandling

Min tråkdag förvandlades drastiskt till det bättre igår kväll. Tänk vad lite besök kan göra :) sen vann min favorit i projekt runway också så det hamnade näst högst upp på listan av det bästa igår. Dagens planer är väldigt öppna, jag borde plugga men jag har inte så mycket motivation. Jag har visserligen inget annat att göra så jag kan ju lika gärna sitta kvar här framför datorn några timmar. Kanske ska ta en promenad eller en löprunda men vädret verkar väldigt instabilt för solen skiner men utan förvarning började regnet vräka ner nyss. Något måste jag iaf hitta på för att utnyttja den påfyllning av endorfiner och energi jag fick igår kväll =)

Tråkdag

Idag är det officiellt den första tråkdagen i Sthlm! Jag vaknade av att klockan ringde 07.00, då var det dags att gå ut i tvättstugan. Positivt med det är att jag åtminstone har tvättstugan på samma våning som jag bor så jag inte var tvungen att ge mig ut i det tråkiga väder det var just då. Efter lite grahamsgröt var det bara att ta tag i skolarbetet igen, många artiklar att läsa och allt för lite koncentrationsförmåga.
Men jag känner mig motiverad till att städa så jag kanske ska göra det istället, jag har fyllt min arbetskvot för skolan den här veckan och det är ju fortfarande flera dagar kvar så jag kan ta lite varje dag istället för att plåga mig i flera timmar en dag. Känner att jag med gott samvete kan sova middag också, minst en timme och det tänker jag utnyttja sen. Men då måste man ju äta mat först och jag börjar bli lite hungrig nu så jag ska nog börja laga till något (läs värma en matlåda från frysen, haha).

Mörkare här, ljusare där...

Nu har jag färgat håret så jag är brunett igen. Vet inte vad det hade blivit för färg på håret innan, i vissa ljus såg det ut som halmstrån. Inte så snyggt med andra ord. Fick för mig att jag skulle lägga på lite blekning på tänderna också eftersom det var ett tag sen. Så nu sitter jag med bettskenan i munnen och försöker hålla läpparna stängda för den saliv explosion som har startat i munnen. Helt otroligt egentligen hur mycket saliv man producerar, man märker det inte förren man inte kan svälja. Jag vet inte om det kommer synas någon skillnad på tänderna efteråt men det blir lite psykologiskt så man tror att de blir det iaf. Nu blir det lite guitar hero för att få verkningstiden att gå.

Make up

Idag har jag varit hos Evelina och varit modell, kul att bli sminkad av ett proffs när man har gått osminkad hela sommaren :) Cyklade hela vägen till Fridhemsplan, det var bara 8km men ändå, bra vardagsmotion och väldigt miljövänligt. Men jag ställde mig själv vid skampålen för att jag inte hade cykelhjälm på mig. Det ska jag definitivt ha nästa gång! Det blev ett väldigt kort inlägg nu för min pizza är tydligen klar så jag uppdaterar mer sedan, bye bye!

Hur?

Lyckas man samla på sig så mycket saker. Varför verkar garderoberna krympa för varje gång man packar upp? Jag höll på i flera timmar igår kväll med att packa upp och plocka in, flytta om och organisera. Nu börjar kaoset lätta och jag kan börja med finjusteringarna men det tar tid, mycket längre tid än man tror. Om några timmar kommer mamma och pappa tillbaka för att skruva upp två kökshylllor som kommer ge mig mycket mer plats i skåpen. Många hål i väggen men allt som leder till förbättring tycker jag ändå är bra.
Konstigt nog är det första natten jag sover riktigt bra sen äventyraren satte sig i sin båt och började ro över Östersjön. De senaste nätterna har jag lidit av lätt insomina och de få timmar jag har sovit har mardrömmarna avlöst varandra. Jag är inte ens orolig egentligen men det är väl något undermedvetet som gör att jag ligger vaken. Förutom inatt då, men det beror nog på att min säng här är mycket skönare och kuddarna är mycket bättre.
 Det är väl bäst jag fortsätter plockandet nu så det är klart när föräldrarna kommer.
C U L8r (see you later)

Jobba, jobba

Idag är sista dagen på landet för sommaren eller för ett bra tag framöver. När jag kommer tillbaka till Sthlm ska vi börja skriva vår C-uppsats så jag lär vara uppbokad i 8 veckor framåt. När de 8 veckorna äntligen är över och uppsatsen skickad för granskning väntar en veckas sol och bad i Egypten med familjen. Sen är det opponering på uppsatserna och examination av kursen så man kan säga att 11 veckor från jag åker är uppbokade, en vecka är nästa och då räknar jag inte med att åka ner igen när jag nyss kommit upp. Känns ganska skönt att börja med uppsats kursen så den är avklarad, då har man också hela hösten på sig att komplettera och skriva om.
För 1,5 timme sen blev jag väckt av telefonen, det var arbetsplatsen som undrade om jag inte kunde komma dit och jobba i eftermiddag. Jag vet hur ont om vikarier de har och några extra kronor är aldrig fel så jag ska alltså jobba 13-21 idag. Kul ändå att få ett bättre avslut på den eran det har varit att jobba där alla somrar så det känns bra.
Nu måste jag sätta fart och packa det sista så jag hinner det innan jobbet eftersom vi ska åka tidigt imorgon bitti!

Lågvatten

Nu har det varit stiltje här på bloggen några dagar, inte så många inlägg som i början av veckan. Det har väl inte heller funnits så mycket att skriva om för jag har varit superlat hela veckan. Om man inte räknar med i tisdags förstås då var jag ute och sprang 5 km. Även om tiden inte blev den bästa jag har presterat, 24:45 min, så kändes det riktigt bra. Efter att ha varit lite seg med träningen och känt att det har varit mest uppförsbacke och motvind så lättade det helt plötsligt när jag sänkte prestationskraven. 5km var alldeles lagom att komma igång med och då kändes det istället som att jag sprang i medvind (jag tycker om bildliga förklaringar om ni inte har förstått det, haha).

Igår var jag med mina föräldrar och såg den bästa film jag sett på länge: Mama Mia! Har ni inte sett den kan jag starkt rekommendera att ni gör det så snart som möjligt. Visserligen är det en musikal så avskyr man verkligen musikaler och inte tycker om ABBAs musik så uppskattar man den kanske inte så mycket. Jag upplevde alla känslor under filmen, jag blev glad, ledsen och till och med nästan lite kär. Det var verkligen väl spenderade pengar!


Idag har jag varit och hälsat på min favorit Cissi på sjukhuset, hon har fortfarande inte blivit utsläppt. Men idag fick hon iaf lite underhållning hela eftermiddagen. Självklart är allt vi sa hemligstämplat, haha ;) När Lovisa slutade skolan kom hon också dit en stund för de hade frisör lektion så de var ute vid Vrinnevi. Jag var där i 5 timmar men det kändes bara som 5 minuter för tiden bara sprang iväg. Nu är det bara mysmuffin som saknas ;) vi får väl se till att träffas någon gång allihopa och då kanske jag har kommit på ett bra smeknamn till Cissi också för jag förstår att hon verkligen vill ha ett, haha. Sockerkringlan kanske...ska nog höra vad hon tycker om det ;)


Varför svarar han inte?

Inspirerad av Sex and the City som jag tittar på just nu skrev jag ihop en grej som jag har tänkt på ibland och sen kom jag på att jag kan lägga ut det här så ni alla får ta del av det :)
Here it comes:

Du har skickat sms, ringt en eller två gånger och kanske till och med lämnat ett meddelande i röstbrevlådan och ändå får du inget svar...Det är något som verkar hända med jämna mellanrum bland mina singelkompisar, ibland gäller det en tjejkompis och då existerar problemet även hos dem som har stadigt förhållande.
Men jag tror nog att det är mest förekommande bland singeltjejer som försöker komma i kontakt med killen de dejtar eller hoppas på att få dejta. Jag har själv suttit där och i desperation ringt mina vänner för att diskutera vad det beror på att jag inte får svar på mina sms eller samtal, "är han inte intresserad längre?" "tycker hon att jag är tråkig att umgås med". Vi har därför tillsammans gjort upp en lista för självhjälp man kan ta till när man tycker att 5 minuter är för lång tid att vänta på ett sms eller att paniken kommer krypande när samtalet går direkt till röstbrevlådan eller personen du ringt till inte ringer upp inom en timma. Vi kom nog på nästan 100 anledningar både logiska och mindre logiska. Jag kan inte lista alla här, det skulle bli ett alldeles för långt inlägg men ni kan få 10 logiska skäl att använda er av (jag skriver bara han sen får ni själva byta ut till hon om det passar bättre det blir så krångligt att skriva han/hon på varje).

Logiska:
* Han har mobilen på ljudlös och har inte kollat den på en stund.
* Han har glömt mobilen hos en kompis.
* Han stod i duschen, hörde inte mobilen och har inte kollat den efter det.

* Han fick ditt sms men kunde inte svara just då och råkade sedan glömma. (tänker du efter har du nog gjort samma sak

någon gång)
* Han har mobilen så han inte hör den och har inte tänkt på att kolla den.
* Han har ingen täckning och kan inte se ditt sms eller har svårt att svara på det.
* Han är på jobbet/ i skolan och har inte möjlighet att svara.
* Han har inga pengar på sitt kontantkort och kan inte svara på sms eller ringa tillbaka
* Han är på gymet och har inte mobilen med sig.
* Han är på bio och har inte mobilen på.

Skriv av den här listan och ha den nära till hands nästa gång du väntar på ett samtal eller sms och tänk på att ingen är värd att gråta över och den som är värd dina tårar skulle aldrig få dig att gråta. Det gäller både kompisar och pojk- flickvänner. Sen kommer den eviga frågan: Hur många gånger kan man ringa utan svar innan det är för många?
Den gåtan har jag inte löst än så om någon har en aning, kom gärna med förslag!
 

Bloggskadad

Det blev inga pizzabullar igår, när jag väl reste mig och gick ut i köket försvann lusten att baka eller snarare orken att göra det. Kanske gör det idag istället :)
Jag började få ont i nacken igår inte så farligt utan bara lite svagt molande värk. Vaknade inatt och kände att det inte hade blivit bättre och när jag gick upp i morse var det absolut inte bra. Det värsta är att jag börjar känna att det sticker i halsen och att näsan börjar täppa igen lite. Drömde natten till igår att jag hade influensa sen kände jag mig lite febrig när jag vaknade. Då trodde jag det bara var inbillning efter drömmen men det kanske det inte var. Får väl se hur det utvecklar sig efter att jag har sprungit ikväll, antingen blir det bra eller så bryter det ut. Båda alternativen känns okej för mig för ska det bryta ut är det bättre att det gör det nu så jag hinner bli frisk igen innan skolan börjar.
Herrarnas höjdhoppsfinal idag! Jag kommer sitta som klistrad framför tv:n så det är ingen idé att försöka få kontakt med mig då ;)

Trimkontroller

Nu har Lovisa och jag äntligen kommit igång med våra trimkontroller! Vi drog på oss gummistövlar och gav oss iväg till elljusspåret för att leta kontroller. Det gick förvånansvärt bra med tanke på vilken katastrof min senaste orientering slutade i. Vi hade även en poängtävling mellan oss när vi letade kontroller, som jag förlorade...Jag tänker inte avslöja vad straffet är för det skulle kunna bli väldigt ofördelaktigt för mig, mer än vad det redan är alltså.
Funderar på att baka pizzabullar till kvällsmat, såg ett recept i en tidning och det skulle vara kul att testa. Om jag gör det kommer det en bild sen =)

Sökes: en gul, rund, lysande typ

Igår hade jag en datorfri dag, iaf fram till 21.00 då jag var tvungen att återupprätta mina sociala kontakter.
Jag spenderade hela dagen hos farmor och farfar eftersom familjen var på hundutställning. Vi skulle titta på OS men deras tv-box hade fått en smäll av åskan härom dagen så bilden var helt flimrande när vi satte oss. Vi såg häcklöpningen med konstig bild och ljudet från radion. När höjdhoppskvalet skulle börja insåg vi att det aldrig skulle gå att få ut något av det med den bilden som var på tv:n. Som tur var har farmors pappa en tv med massor av kanaler så farmor ringde till honom och bjöd in oss på fika. Win-win kan man säga eftersom han fick besök som tog med sig äppelkaka och vi fick se OS, han tittade ändå på det också så det gick bra.
Regnet vräkte ner hela dagen så det blev ingen riktig gympa. jag var med upp när Lovisa, Sara och Jennie skulle testa det de hade gjort till höstens nya pass. Det blev inte så mycket träning för mig där heller eftersom Joanna var med och ville ha någon att leka med. Så vi spelade fotboll, studsade boll och målade på en griffeltavla som hängde i en ribbstol. Man får inte räkna med att hon säger rätt namn varje gång så en gång kallade hon mig för mormor, en gång för mamma, några gånger för Elemi men sen fick hon till det så det var Emelie hela tiden. Sara (som är hennes mamma) lugnade mig med att hon brukade kalla henne för mormor ibland också så det var inte jag som såg gammal ut haha. Visserligen är jag tillräckligt gammal för att vara hennes mamma men mormor, där går gränsen!
Den här dagen har nästan precis börjat, jag är rastlös och trött på det gråa vädret som aldrig ger med sig. Jag vill ha sol! Får väl se om jag ska åka in och omvårda Cissi idag eller om hon mår bättre, annars måste jag hitta på något för att inte bli helt tokig av lappsjuka...

Tröttis

02.30 kom mamma in och väckte mig, det känns mycket bättre att bli väckt än att sätta klockan tycker jag. Tre zombies vandrade sen ut till bilen för att dela ut tidningar. Det gick ganska bra även om jag blev tröttare ju längre tiden gick och allas tålamod var i botten redan från start. När vi var vid ett sommarstugeområde tog tidningarna slut, då var det två stora områden kvar. Det saknades alltså en hel bunt tidningar...det var bara att börja ringa runt och försöka ordna det men klockan var för mycket så vi fick ge upp fast att över 30 stycken inte hade fått någon tidning. Kändes inte så kul men det var ju inte vi som gjort fel utan de som leverade tidningarna hade väl missat en hel bunt hos oss.
Kom hem igen och sov ca 2 timmar för att sedan åka till Norrk. jag hade köplust men ändå inte tillräckligt mycket ork för att titta på något.
Fixar inte riktigt det här med att dela upp sömnen, inte när sista halvan blir så kort. Kan säga själv att jag är medveten om att jag vaknade på fel sida och att jag bara hoppas att jag klarar mig genom slutet av dagen utan att börja slåss med nån. Det blir nog bättre när jag får vila lite...Lovisa och jag får väl fortsätta med våra "alla barnen" historior som vi började med i bilen hem (vi hämtade upp henne i Norrk.) det var en grej de hade gjort igår innan de gick ut. Det är lite barnsligt men om ni testar så är det ganska kul, vi lyckades komma på något på nästan alla vi känner. Lagom aktivitet att ägna sig åt idag när man är lite seg ;)

NT, FÖ, ÖCL

Gissa vad det betyder! Det är förkortningar på tidningarna som jag ska dela ut imorgon, tur att jag är allmänbildad och vet vad de betyder. Lokalsinnet är det värre med, som tur är kommer jag ha förstärkning med mig som kan köra och langa tidningar så jag bara behöver läsa och lägga i tidningarna. Föräldrar är bra att ha ibland, haha! Det blir som en liten familjetripp, synd att Lovisa är ute i Norrk ikväll annars hade hon kunnat delta också. Måste väl gå och lägga oss när som helst om vi ska orka gå upp 02.30 imorgon. Känner mig helt uppvarvad så det lär väl ta en stund innan jag somnar men jag får väl sova middag imorgon, jag börjar uppskatta det nu så jag ska nog införa det varje dag.
Tack för idag, slut för idag. Godnatt!!!


Grus

Det är vad som landade på mina planer förut. Stackars Cissi är sjuk igen och ligger på sjukhus. Det innebär att det inte blir någon mysdag eller någon utekväll imorgon...Funderar på att övertala mamma att åka till IKEA istället, lite tröst shopping är nog det enda som kan rädda mig nu.

Revansch!

Idag ringde väckarklockan 07.00 för att jag skulle gå upp tidigt. Det är en del i en större plan som gör att jag ska kunna somna tidigt ikväll för att redan ha sovit många timmar när min tidningsrunda börjar imorgon kl. 03. Detta för att jag ska åka till Cissi och vill kunna gå upp så snart som möjligt efter att tidningarna är utdelade.
När jag hade ätit frukost kände jag att mitt ego behövde en boost efter gårdagens misslyckande på orienteringen. Så jag drog på mig träningskläder och löparskor och gav mig ut. Hade tanken att springa en runda som är 8km där det finns andra vägval som gör rundan kortare. Det var ganska kämpigt så jag kände att jag inte hade sprungit på ett tag och att mina ben inte var vana vid att bara springa asfalt. Vissa sträckor kändes det som att jag sprang i motvind med tuggummi under skorna fast det var vindstilla och skorna helt rena. Jag sprang inte hela rundan som jag förutsatt mig från början utan tog sista utvägen och kortade av den med några kilometer, men jag gjorde det! Därmed kan jag konstatera att jag är inte helt förlorad och hoppet är inte helt ute.
Hör jag sprida jubel och spontana applåder? Jag tror det ;)

Hon gjorde det igen!

Idag kom det en ny rolig mening från Lovisa, hon hade ont i magen och skulle beskriva för oss var det satt citat: "det gör inte ont inne i magen och det gör inte ont i skinnet. Det gör liksom ont i skalet." Slut citat. Varken jag eller mamma kunde hjälpa henne för vi var för upptagna med att skratta ;)

Hicka

Det kan göra mig tokig när man får hicka som inte ger med sig, så är det nu. Jag hickar så hela skärmen gungar när jag har datorn i knät.
Det blev ingen direkt motion idag heller. Vi var på orientering men det gick så dåligt så jag bröt, vill inte tänka på det för jag var så besviken på mig själv att jag inte tänker skriva mer om det heller.  Jag har iaf fått lite solbränna efter vårt besök till solarieöarna tidigare idag, tror att det inte tog mer än två minuter innan jag sov. Kanske ett tecken på att man börjar bli gammal när man känner ett behov av att sova middag, haha!
Tänkte att jag skulle lägga upp en bild på min nya frisyr, eller nygamla kanske man kan säga för jag har haft den förut men nu var det ett tag sen.
Fokusera mest på håret för resten är inte så stylat, haha!


Tyckte det räckte med en liten bild. Känner att det här är mer jag än page frisyren jag hade förut, det är mer liv i håret nu och det känns mer som jag =)


Tänkte bara bjuda på en bild av min supergoda kvällsmat.
Mums!

Winner!

Han van gymnastiken sen, kinesen Yang Wei. Inte för att jag är överdrivet intresserad av gymnastik men när jag hade börjat titta och det var final så var det kul att se hur det gick. Han blev så glad! Man såg redan efter hans sista insats på räcket att han smålog lite för det var egentligen redan klart då att det var han som vann. Sen när han fick sina poäng och det var officiellt erkänt att han vann OS guld i mångkamp (rätta mig gärna om mångkamp är fel men det var flera grenar iaf) så sprack hela ansiktet upp i ett stort leende. Jag som aldrig kan hålla mig samman satt också där med ett stort leende och kände att tårarna inte var långt borta.
De är det bästa med OS tycker jag, vinnarna, att få se hur glada de blir när det är klart att de är bäst. Man kan ju bara ana hur mycket de har tränat för att nå dit, de är helt otroliga!
Nu ser jag fram emot imorgon när friidrotten börjar det har jag väntat på hela året nästan. Tillbaka till nuet med städning och tvätt. Vi ska snart åka till solarieöarna också, ska bli riktigt skönt i det här trista gråvädret.

Morgonpigg

Är jag inte men jag har gått upp ändå. Kände att jag måste göra en riktig ansträngning för att vända tillbaka dygnet efter mitt nattarbete. Det som är kul med att gå upp såhär tidigt (8 är tidigt för mig när man är ledig) det är att det är gymnastik på tv. Idag är det herrar, trodde inte det var så vanligt men det verkar vara ganska många som är med. Jag sitter nästan med hakan i bröstet nästan mer imoponerad än av tjejerna. Jag är inte mer imponerad för att de är killar utan för att de utför med komplicerade och svåra övningar. Att de kan det är väl egentligen för att de är just killar och därför har mer muskler på kroppen att jobba med.
Om ni trodde att simmarna har de snyggaste kropparna i OS, då kan jag rekommendera att kasta ett öga på gymnasterna...där snackar vi muskler!


Här är killen som i skrivande stund leder mångkampsfinalen i OS i gymnastik.
Kolla in armarna!

Pricken över i

Jag sitter just och skrattar så jag gråter och kände att jag måste dela med mig av historien. Lovisa berättade om en tjej i hennes klass (hon läser till frisör) som hon irriterade sig på och hon gav en väldigt intressant beskrivning av hennes frisyr, citat: "Hon är hur lång som helst, minst ett huvud längre än mig. Sen har hon en jättekort jämnlång page som slutar här (visar med händerna vid kinderna) och hon har så tjockt hår att huvudet ser ut som pricken över i". Jag vet inte om det är jag som är lite trött men så fort hon hade sagt det så började jag skratta.
Det blev inte bättre när hon berättade att samma tjej hade funderat på att raka av sig allt hår och börja använda sjal istället för hon var så trött på hår...jag sa väl att de läser till frisörer? Nu ska jag försöka sansa mig och torka tårarna så jag kan somna sen, hahaha!!!

Lovisas klasskamrat?


Nya tatueringar

Idag har jag fått två nya tatueringar, en på magen och en på handleden (bilder kommer i slutet. Av någon konstig anledning försvann de när jag duschade förut. Hmm...det kan kanske bero på att de var gjorda med spritpenna men jag har hört att sån inte går bort i tvätten. Det kanske bara är på kläder det är så? Jag fångade dem i alla fall på bild innan så ni kan få se hur fina de var, den på magen kunde sjunga också haha! Nu är det inte så att jag sitter hemma och ritar på mig själv med spritpenna om dagarna, nej det var ett steg i en underhållning i eftermiddags.
Jag har nämligen följt med Lovisa på hennes portabla frisörsalong idag. Först var vi hos Tyra som fick ny färg i håret och lite ansning på topparna. Under tiden låg jag med Åsa på uteplatsen och solade tills molnen blev allt för stora. Sedan blev det fika och precis när vi var klara kom regnet. Det var inget vanligt regn heller, jättestora droppar som verkligen plaskade ner. Bara några minuter senare vräkte det ner från himlen och det började mullra en bit bort, innan vi visste ordet av var åskvädret precis över oss. Det blixtrade och dundrade exakt samtidigt, en gång slog nog blixten ner i närheten för då kom det en öronbedövande knall. Mellan skurarna cyklade vi vidare till Ninni och Niklas som också skulle klippas. Medan de var upptagna där var vi andra tvungna att roa oss med något så jag fick en påse kläder av Tilda som hon tyckte att jag skulle ha. Det var kläder som hon hade växt ur (hon är 9 år och når mig knappt till axlarna för de som inte vet) ni kan ju tänka er hur det såg ut. Bruna tights med rosa ränder, ett vitt linne och en rosa tröja som jag inte riktigt vet om det var meningen att det skulle vara en bolero. Det blev en mini-bolero på mig i alla fall, haha. Sen när alla var klara fick Lovisa för sig att Tilda skulle rita en tatuering på henne, fråga mig inte varför. Det tog så lång tid så jag passade på att rita lite på mig själv också. Vi hade ganska kul åt en av dem i alla fall ;)
Här får ni bevis på att jag har solat och bilder på mina snygga tattoos:


Kanske inte min bästa bild i livet men ni ser åtminstone att jag har fått lite bränna. (notera Lovisa i bakgrunden till vänster som leker med sin nya kamera.)


Handledens tatuering =)


Här är konstverket på magen, som sagt den kunde sjunga ;)

Ve och fasa!

Jag gjorde just en hemsk upptäckt när jag skulle göra ett bankärende på nätet. Det blev fel hela tiden för att det var fel på datumet, till slut såg jag att det stod att det var tvunget att vara ett datum minst en vardag efter idag. Då insåg jag mitt misstag...jag är en vecka efter!!! Det innebär att skolan börjar om tre veckor istället för fyra som jag skrev förut, vet inte om jag någonsin kommer hämta mig efter det här...hahaha!
Dagens beting är iaf avklarat när det gäller skolarbete, det regnar för fullt här så jag vet inte hur det kommer bli med motionen.

En sak som jag har funderat lite på idag är ett ord som jag använde för att beskriva att något var riktigt nära. Jag höll nämligen på att tappa en blomkruka i golvet imorse så när jag berättade om det så sa jag "det var på näppet att jag fick den att landa på fönsterbrädan" Markus kunde inte förstå vad näppet betydde. Men om man säger att "det var med nöd och näppe" då måste man väl kunna säga att något var på näppet, eller? Det var ju ingen nöd inblandad och näppe måste väl då betyda nära eller precis. Om något då precis inte händer var det väl på näppet eller ska man kanske säga att det var på näppet att den föll i golvet. För den föll ju faktiskt inte i golvet...jag blir bara mer snurrig när jag tänker på det. Är det någon som förstår hur jag tänker eller vet vad som annars är rätt?

"Har du sett herr Kantarell?"

Isåfall kan du vara glad för det har inte vi...Jag och mamma var i svampskogen och gick omkring i ungefär en timme förut och vi hittade bara en ynka liten kantarell. Jag plockade några blåbär som jag käkade men det var knappt att det fanns några såna och det plockade jag och Lovisa flera liter förra sommaren. Hittade även lite harsyra som jag käkade på men det var lite för surt så jag tog bara en.
Efter den här turen bestämde jag mig för att det blir inga trimkontroller idag iaf, nu har jag trampat färdigt i skogen för en dag. Löprundan är fortfarande osäkert men jag känner mig tungen så det blir väl några kilometer åtminstone. I eftermiddag ska jag försöka göra lite arbete med vår matris till C-uppsatsen. Skulle kännas ganska skönt om den var klar tills kursen börjar så vi kan koncentrera oss på att skriva direkt. Det är ju fyra veckor kvar tills skolan börjar så det borde inte vara några problem =)
C U Later!


Som sagt, det blev ingen stor skörd idag men den var fin och den luktade gott =)

Tack!

Riskerade ett tag att förlora allt hår efter att ha slitit det i frustration. Då kom Du som en räddande ängel och hjälpte mig. Jag är både tacksam och imponerad över ditt tålamod för jag vet att det inte alltid är så lätt att lära mig saker. Jag har ju inte så bra tålamod alla gånger, haha! Men nu fick jag äntligen till en header som jag känner mig nöjd med. Jag gjorde den visserligen själv så en liten klapp på axeln tycker jag att jag är värd, men Du är värd mycket mer. Inte bara för att du hjälpte mig iofs, du är alltid värd massor =)
Jag ska verkligen komma ihåg det här så att Du får en välförtjänt belöning när vi ses igen! Nu ska jag släcka lampan och ta igen några timmars sömn, ska bara kika en sista gång på bilden. Hoppas ni förstår sambandet mellan undertexten och ansiktsbilderna, annars förklarar jag gärna.
Tack för idag! Natti natti!


30 minuter senare...

Ger jag upp, haha, det blev som jag trodde: Pannkaka! Jag får nog hitta någon som är lite kunnig i Photoshop som kan lära mig grunderna iaf...Jag tror jag har fått kläm på det mesta men så när jag försöker så blir det inte som jag vill ändå. Ska fundera lite på saken men nu behöver jag ett brejk från den här skärmen innan ögonen blir fyrkantiga!

Photoshop

Nu har jag utbildat mig själv i photoshop, ibland lönar det sig att vara riktigt seg. Så nu vet jag hur jag ska göra för att ändra designen i min blogg...eller jag tror iaf att jag vet det haha. Kanske blir pannkaka när jag väl försöker sen ändå.
Har suttit inne och segat nästan hela dagen idag eftersom jag blev väckt av hysteriskt skällande efter tre timmars sömn. Jag var redo att träna diskus kast med hunden när jag kom upp. Kan tänka mig hur jag såg ut när jag stormade ut genom dörren, håret åt alla håll, nattlinne, dåligt borttvättad mascara och en blick svartare än ett svart hål i rymden. Som tur var kom mamma hem från jobbet i samma sekund och kunde lösa problemet på ett mer sansat sätt än jag var kapabel till.
Sedan släpade jag runt hunden på en promenad för hon ville absolut inte gå men jag hade ett ärende att uträtta så vi var tvugna. Mitt tålamod räckte ungefär till 1 km sådan promenad men vi var tvungna att gå ca 3km (enligt min uppskattning). När vi var halvvägs kände jag att frustrationen började driva mig mot en explosion men det var ju inte hundens fel att jag hade så kort stubin och dåligt tålamod just idag. Även om det faktiskt var hon som väckte mig för tidigt och sedan vägrade att gå och stannade hela tiden. Så där gick vi, en hund som tvärstannade varannan meter och var tvungen att undersöka varje lyktstolpe och grästuva noggrannare än säpo skulle undersöka en terrormisstänkts lägenhet och jag som försökte prata lugnt och vänligt för att få henne att följa med samtidigt som tårar av frustration rann utmed kinderna och blodet kokade i mig. Tack och lov för stora mörka solglasögon säger jag bara!
Nu känner jag mig ganska utvilad igen och redo för nya bravader. Ska nog följa med mamma ut och springa en runda sen så jag får lite extra motion.
Men nu ska jag återgå till photoshop så jag kan fixa och trixa lite med min blogg design, over and out! 

Tristess...

Jag undrar vad som har hänt här på jobbet, det har aldrig varit såhär lugnt. Det är därför jag sitter här nu fast jag skrev att jag skulle ta en paus. Jag har stickat hela natten på min halsduk. I måndags började min besatthet vid stickorna, jag bestämde mig för att göra en halsduk. Från början var min tanke bara att ha något att göra på jobbet hela nätterna och även något till regniga dagar. Sen kom jag på att jag kunde ju ge halsduken till någon eftersom jag själv redan har flera stycken och då blev det plötsligt mycket roligare att sticka. Så stickorna har vippat upp och ner nästan varje vaken stund den här veckan, vädret har verkligen varit optimalt för det. Igår fäste jag den sista maskan på halsduken som jag ska ge till en alldeles speciell person, nu ska jag bara knyta fransar på den så är arbetet slutfört.
Det var med skräckblandad förtjusning jag insåg att jag skulle göra klart den första halsduken på en vecka, vad skulle jag då göra resten av tiden när det regnar? Jag bestämde mig då för att halsdukar kan man aldrig få för många av och köpte därmed garn till ytterligare en halsduk som jag ska ha själv. Den första blev svart med grå ränder i varje ände och den jag håller på med nu kommer bli grå med rosa ränder i varje ände.
Något läskigt som jag har upptäckt nu i helgen är att jag har tappat känseln i fingertoppen på höger ringfinger. Eller känseln är egentligen inte helt borta men det känns ungefär som när man biter sig i läppen efter tandläkarbedövning. Man känner att man gör något men ändå inte. Olycksfågeln i mig börjar fundera på både MS och ALS, känner att det kommer krypande i fingrar på andra handen också. Det logiska i mig tror att det beror på stickningen, att jag har hållit i stickorna eller garnet på något vis att det känns konstigt nu. Det överanalyserande i mig funderar däremot på om det kan vara getingsticket jag fick i fredags som har orsakat något konstigt i mig. Kanske har giftet från getingen spridit sig i kroppen och slagit ut nerverna i fingertopparna...Någon mer än jag som anser att jag har för mycket tid att tänka på under nattskiftet? Får jag hålla på tillräckligt länge kommer jag nog komma fram till att det är mjältbrand jag har i fingrarna och att det bästa är att kapa dem med en smörkniv samtidigt som jag sjunger gospel, haha.
Jag tror jag ska återgå till mina stickor och hålla mig till dem resten av natten eller morgonen kanske jag ska säga för klockan är ju faktiskt 04.05 nu. Bara 3 timmar kvar, YEAH!!! 

Paus...

Jag har inte bloggat så mycket på sistone och jag ska nog ta en paus ett tag framöver. Just nu har jag svårt att hålla mitt bloggande på ett ytligt plan och jag vill inte blanda in mina känslor och bli privat på en sida som väldigt många kan läsa. Jag tar hellre upp det personligen med de det berör. Det är bara positiva saker men jag väljer ändå att hålla det för mig själv =)


RSS 2.0