Suga och slicka

Eller som jag brukar säga: äta glass =) det gjorde jag igår. Det är en av fördelarna när man anses som vuxen och bor ensam, man kan äta glass innan maten om man känner för det. Har fortfarande inte ätit mjukglass i år men det är nog dags för en premiär snart, alla ställen lär ju ha öppnat när jag kommer hem och jag ska besöka varenda ett!

Var i skolan och skrev ett learning agreement för utbytesstudierna idag. Det blev bestämt att jag ska åka iväg v. 5 och komma hem igen v. 16. Allting är visserligen inte helt klart än, jag måste vänta på att universitetet i Storbritannien godkänner det. Det blev en kort uppdatering för nu måste jag pyssla vidare i mitt hem.

Transan i final!

Jag är ledsen alla Charlotte Perelli fans men jag tycker hon ser ut som en transa och det står jag för! Självklart är jag glad att hon gick vidare annars skulle det känts tråkigt att tittat på lördag. Det som blir extra spännande är att hon har samma startnummer som när hon tog hem hela tävlingen. Vissa är ju vidskepliga och tror att det kan betyda att hon kommer vinna även den här Eurovision finalen.
Är jag vidskeplig då? Absolut! ;)

image55
Jag vet att det är en kvinna men jag kan inte låta bli att undra ibland...

Jobb

Idag blev jag erbjuden ett special jobb, det är fortfarande hemligt var och vad för det är inte helt klart. Får besked nästa vecka...även om det bara rör sig om några veckor känns det otroligt kul att iaf bli tillfrågad =)

Jag = misshandlare...

Offer - mina fötter, eller egentligen är det inte jag som är skyldig utan mina nya skor.

image53

Har gått i dem ca en timme idag och jag vet inte hur många blåsor och skavsår jag fick under den korta tiden. Till och med ett öppet sår som blöder på en tå...ajajaj, nu ska jag stanna inne resten av dagen och vila mina fossingar. Enda anledningen till att jag gick ut var egentligen för att gå till vårdcentralen och ta nya prover. De hade lunchstängt på labbet när jag kom dit så jag passade på att åka in till stan och köpa strumpor som jag kan ha i mina mördar skor. Tror ni att det var bara ett par strumpor i påsen när jag gick ut från H&M? Självklart inte...jag måste köpa en ögonbindel att ta på mig när jag går in där som gör att jag bara ser det jag ska ha och kassan, haha. Det blev även två sommarklänningar eftersom jag hoppas att vädret vi hade förra helgen ska komma tillbaka snart igen.
image54
Här är mina fynd och ett annat par skor som jag köpte samtidigt som de svarta monstren, hoppas de inte är lika hårda att gå in.




Strålande!

Vaknade först klockan 6.30, helt onödigt på en ledig dag tycker jag så jag vände mig om och somnade igen. Sov gott i två timmar till men nu är jag uppe, har till och med ätit frukost. Lika tråkigt varje gång nu när jag inte får ha smör på mackan, har tänkt köpa något pålägg som jag får äta men jag glömmer bort det varje gång jag går förbi konsum så det är torra mackor utan pålägg. Hoppas verkligen att jag inte märker någon skillnad när jag börjar dricka mjölk igen för det här är inte kul...
Känns härligt att det är sol ute, fick prognosen att det skulle vara mulet ända till torsdag men jag tycker det är lika skönt varje gång smhi har fel i sin prognos åt det hållet. Nu hade de visserligen ändrat till lite sol varje dag och strålande sol på torsdag, då vill jag inte att de ska ha fel.
Ska skriva det sista på mitt arbete idag, kom av mig lite igår efter att ha lagat mat. Skulle äta kyckling men jag hade en liten incident med den, utelämnar vad för känsliga läsare, så sen kunde jag inte äta den. Spenderade kvällen hos min granne som jag inte träffat på jag vet inte hur länge, flera månader iaf. Vi diskuterade nog allt mellan himmel och jord i sex timmar, det kändes mer som två timmar för tiden gick så fort. Skulle det inte varit för att han skulle till jobbet idag och var tvungen att sova kanske jag hade suttit kvar där än...

Nu blir det nya friska tag i mitt skrivande så jag blir klar någon gång!

Hoppet vaknar igen

Det går faktiskt ganska bra att skriva arbetet nu har skrivit två sidor nu, det ska minst vara tre och max fem. Jag har dessutom flera delar kvar att bearbeta så det känns lugnt, kanske till och med blir klar idag :)
Det mindre bra är ju att det är ganska segt, även om det går stadigt framåt så känns det drygt. Jag vill ju bara ha en "vanlig" söndag på soffan med en bra film och lite godis. Hoppas på att jag kan få det ikväll om min granne är ledig då. Hoppas det, inte bara för att jag vill titta på film, käka godis och förundras över hans utsikt som jag alltid blir lika avundsjuk på utan även för att det var ett tag sen vi sågs. Jag har dessutom en film som jag gärna vill se, jag kan ju se den ensam men det är inte lika kul.
Just nu är jag så uttråkad att till och med mitt hår blir påverkat, det har tydligen bestämt sig för att ligga platt och rakt för att demonstrera att det minsann inte tänker vara crazy om jag ska vara så tråkig, haha...idag skulle pappas roliga humor med Felix Herngren skämt passa bra "vilket rakt hår du har...ja!!" inte lika kul när man läser det iofs...och i ärlighetens namn pappa, inte asgarv roligt i verkligheten heller ;)

Men men, rakt hår eller inte arbetet måste skrivas så nu ska jag återgå till skrivandet

image51
Ser ni den här typen på stan finns det en risk att det är jag ;)

Trååkigt!!!

Jag skriver ca 3 ord i minuter på mitt arbete känns det som...så segt! Okej, jag ljög kanske lite där för det går faktiskt ganska bra. Jag har visserligen inte kommit alls långt men hittills har jag väl haft 10 minuters effektiv skrivtid idag, det är en form av tenta ångest som hindrar mig från att vara fokuserad och verkligen skriva fast jag måste.

Sitter bara och fantiserar om en man i en båt, två underbara tjejer på ett källar café och en otroligt god hallonsmoothie...
image50
Vem kan fokusera med den här i tankarna?

Skriva

Det är vad jag ska ägna helgen åt...måste bli klar med mitt arbete till måndag innan brevlådorna töms. Känner ingen direkt panik eftersom jag har all fakta och bara ska sammanfatta den Skulle vara skönt att bli klar redan imorgon så jag bara kan njuta av måndagens ledighet. Men nu blir det *a hard work work* som lillasyster skulle ha sagt ;)

Musik = kärlek?

Jag tror att nästan alla känner samma sak som jag. När man är förälskad eller kär i någon så finns det alltid en låt som man förknippar med den personen. Oftast brukar det vara en kärlekslåt typ "det vackraste" men för mig är det inte så...det är oftast en sång som man inte alls kan förstå hur man kan förknippa en kärlek med den. En gång var det faktiskt "Ice ice baby" det var nämligen den låt som spelades första gången vi fick ögonkontakt...tror inte han vet om det, skulle vara ganska kul att fråga haha. Alla jag någonsin haft känslor för har jag förknippat med minst en låt. Just nu har det inte funnits någon låt men jag har trott att det funnits känslor. Började självklart tvivla på om det verkligen fanns det eller om jag bara så gärna ville det att jag inbillade mig. Därför har jag spenderat tid med att hitta den låten, tänkt att "den här är det säkert" men sen nästa gång jag hör den så reagerar jag inte...Men idag, när jag letade gympalåtar så kom den, låten jag förknippar med dig! Och helt plötsligt så inser jag att jag, som Björn Skifs skulle ha sagt, är hooked on a feeling.
Det känns kul, alltid kul med vårkänslor, men det är inte lätt...Det blir vad man gör det till och jag har aldrig träffat en så fin person som Han. Jag har blivit en bättre människa sen jag träffade honom utan att gå in på vad det betyder. Jag är inte ens knäpp längre och det är ju positivt.
Någon som undrar vilken låt det är eller vem Han är? Svaret är...*hemligt* ;)

Helt sjukt!

Vet att jag i början av veckan skrev att jag skulle uppdatera om helgens påhitt, men jag har varken haft tid eller ork på hela veckan och nu är det helg igen...
Men tänkte ändå göra en kortare summering :)
Åkte hem på fredagen när jag slutade praktiken så jag kom inte förren 19.30. Sen skulle vi göra ett kort till moster som skulle ha 40års fest dagen efter. Vi tänkte skoja till det lite genom att sätta ihop lite gamla foton från olika åldrar på henne. Tror inte jag har skrattat så mycket på länge, inte enbart åt henne utan åt hela släkten. Ta inte illa upp nu ni som läser men ni hade ganska roliga frisyrer/glasögon/kläder förr. Även jag, hittade dessutom en massa bra kort på lillasyster som tar studenten nästa år. Alla i släkten lär få ha två skyltar var om vi ska kunna använda allihop, måste nästan börja välja redan nu, haha.
På lördagen skulle själva festligheten äga rum och det var verkligen perfekt väder. Jag satt ute en stund i solen innan och lyckades till och med göra klart min del av sommarens gympa. Hade för första gången i år på mig kort kjol utan strumpbyxor eftersom det var otroligt varmt. Det bjöds på kakbuffé och självklart kunde inte Emelie hejda sig utan var tvungen att stoppa i sig en av varje. Vilket gjorde att jag nästan mådde illa, då sa jag lite skämtsamt "blir det tårta sen eller?" Jag höll på att ramla av stolen när jag fick veta att det faktiskt skulle bli tårta också, supergod med marängbotten och hallon, blåbär och jordgubbar i mitten. Synd bara att jag redan var full med kakor så jag kunde inte äta så mycket av den...
Det blev en hel tårta över som jag fick äran att gå över med till grannarna som hade grillfest. De såg lite fundersamma ut först, de kanske trodde att jag tänkte våldsgästa deras fest, haha. Vi är ju visserligen nästan lika gamla så det hade inte varit så konstigt (om vi hade känt varandra). Men deras miner ändrades när de förstod att jag bjöd på tårta, då blev jag till och med erbjuden att dela på deras mat. Men eftersom jag just hade öppnat en cider i vårt partytält återvände jag dit. Senare blev jag och lillasyster tillfrågade att vara med på deras volleyboll match men det avböjde vi också eftersom vi hade så trevligt på vår fest.
Glömde ta en bild på min otroligt braiga present men jag tog ovanligt många bilder för att vara jag ändå =)
Söndagen spenderade jag med lillasyster och hennes boyfriend i Falerum. Man tror inte att det finns något att ha när man står utanför men väl inne lyckades jag ändå göra av med ca 1300 kronor...skatteåterbäringen var är du? Sen blev det gympa avslutning med glass och framförallt chokladsås. Den hamnade nämligen överallt. Först, utan att jag har någon aning om hur lyckades lillasyster spruta chokladsås på hela magen, jag skrattade så tårarna sprutade. Sen lyckades jag hälla ut chokladsås på golvet, lite på mig själv och ner i en låda med redskap. Det vet jag hur det gick till men det är inga detaljer jag går in på här ;)

Har sedan som sagt haft en minst sagt stressig vecka där jag glömt svara på sms och ringa upp folk jag har lovat ringa, det ber jag om ursäkt för även att jag redan har gjort det personligen.
Lyckades iaf få till en träff med Honom igår genom att använda ofelbara knep ;)
Nu ska jag käka ugnspannkaka utan mjölk eftersom doktorn tror jag är laktosintolerant, jag tvivlar men det är väl bäst att testa allt...

Uppdatering

Är uppe alldeles för sent igen, det är inte bra att ha sovmorgon en dag när man ska upp tidigt nästa dag. Tänkte uppdatera om helgen men eftersom jag har pysslat sen jag kom hem så är hjärnan för trött nu så en update kommer imorgon. Det kanske till och med dyker upp några bilder ;)

Pigga och fräscha

Det kom jag och min hadledare överrens om att vi skulle vara när vi sågs idag. Fräsch vågar jag påstå att jag är eftersom jag har nytvättat hår och har bortstat tänderna. Pigg, not so much...
Men det är en del i en strategisk plan jag har, för om jag är ganska trött nu då kommer jag vara olidligt trött när jag slutar. Om jag är olidligt trött när jag slutar kommer jag förhoppningsvis slockna som ett ljus i blåsväder när jag sätter mig på bussen. Resan ska ta 2 timmar och 45 minuter om vi kommer i tid, sist jag åkte den här bussen blev vi 1 timme försenade pga rusningstrafiken i sthlm så man vet aldrig vad som väntar. Det är ju trots allt fredag och den timme när flest människor ska hem från jobbet eller ut till landet.
Därför hoppas jag på att kunna sova bort 1 tmme eller 2 av resan så det inte blir så drygt, när man väl kommer till Norrk så går resten av resan fort eftersom jag känner igen mig. Man kan ju tycka att jag borde känna igen mig hela vägen, det gör jag också egentligen men jag har ingen uppfattning om hur långt det är kvar när vi är i Stavsjö fast jag har frågat det hur många gånger som helst.

Fick just en mindre chock, ser i ögonvrån att solen är påväg upp men av någon anledning verkade ljuset så konstigt. När jag tittar ut ösregnar det! Var nyss inne på smhi och kollade, det ska inte regna idag...typiskt!

Trollskalle

Tänkte att jag skulle ha lockigt hår idag, eller krulligt för dem som inte ser skillnaden...Det är säkert modernt och jättefint på många, jag däremot ser ut som ett troll. Tänk att vissa betalar dyrt för att få håret såhär och jag gör allt för att det inte ska bli så. Det bevisar bara att man alltid vill ha det man inte har.

Idag gäller det inte vädret iofs, gick till konsum förut i solskenet endast iförd capribyxor och ett linne. Den som önskar ett annat väder nu kan inte vara riktigt klok.

You want a piece of me?

Hur snygga moves jag än hade och hur många gånger jag än sjöng den versen blev svaret: NEJ!
Vet inte vad det är för fel på min syster som inte uppskattar mig, haha. Hon vill bara göra jobbiga saker, som att hålla handen när man går på stan eller andra saker som hon vet att jag inte gillar. Men när man ger ett öppet erbjudande då duger det inte...

Idag har H och jag cyklat iaf, det blev säkert inte så lång runda men det blev iaf något. Hade siktat in oss på S:t Eriksplan men som vanligt hamnade vi lite snett någonstans så vår runda blev Ulriksdal-Solna stn-Norrtull-Roslagstull-Universitetet-Bergshamra. Jag har ingen aning om hur långt det blev men förmodligen inte så långt som jag hoppas. Jag är bara stolt över att jag hittade, visst det fanns skyltar men mot slutet var det mitt lokalsinne som ledde vägen :)

Nu har jag ätit köttbullemackor, jättelänge sen så jag hade glömt bort hur gott det är. Mitt enda problem just nu är att jag är otroligt sugen på något gott som godis eller chips. Men eftersom jag har hört rykten om vad som bjuds på lördag ska jag spara mig, gratis är gott haha ;)

4 nätter...

Ska jag sova i min säng innan jag åker igen. Känns som jag packar och packar upp varannan dag men det gör inget, det blir ju variation i livet iaf :) nästa helg ska ju moster firas så då måste jag ju åka ner. Har ju till och med fixat en egen "hemlig" present som passar så bra att det lär bli den bästa presenten hahaha...vi får väl se hur det blir med den saken, rolig är den iaf =)

Jagad

Nu börjar jag hämta mig efter gårdagens äventyr...Jag, Lovisa, Tyra och mormor var ute med de fyra hundarna på en promenad. Vi kopplade två av hundarna eftersom grannarna också har hundar som de gärna vill leka med fast de inte får. Helt plötsligt hör vi hur vår stora lösspringande hund skäller som en galen. Mormor och jag som kom lite efter hör sedan hur Tyra ropar "åh j*vlar" en älg fattar vi andra i samma stund...
Och mycket riktigt, några meter in i skogen står en stor älgko med bara någon meters avstånd till vår skällande hund. Först vänder älgen in mot skogen för att sekunden senare göra en helvändning och börja springa mot hunden som vi på vägen desperat försöker locka tillbaka. Det var ju inte den mest intelligenta hunden i skaran som var i närkampen, något hon bevisade genom att springa några meter mot oss och sedan vända om för att reta upp älgen ytterligare med några skall som gjorde att den bara kom närmre och närmre oss. Vi stod fortfarande på vägen och ropade med stämmor som blev ljusare och ljusare av desperation. Men när älgen var ca 1 meter från vägen utbröt panik, särskilt hos Lovisa och Tyra som stod närmast. Då  utspelar sig följande: Tyra hivar upp den minsta hunden och nästan kastar henne i famnen på Lovisa eftersom hon själv kämpade med kopplet på en vettskrämd hund. Lovisa tar hunden i famnen och lyckas på något sätt kombinera häck/hinderlöpning med höjdhopp och hoppa över ett gammalt fårstaket med taggtråd som halvlåg på andra sidan vägen. Vi gick tillbaka senare och tittade, staketet var ca 1 meter högt, eller brett då eftersom det nästan låg ner, ingen av oss vet hur hon lyckades. Samtidigt som hon hoppar skriker mormor att ingen får ge sig in i skogen eftersom älgen är snabbare där. Tyra är lämnad åt sitt öde med älgen på obehagligt nära avstånd eftersom Lovisa säger till henne att inte springa men att ta sig därifrån. Mormor och jag backar så snabbt vi kan samtidigt som vi försöker hålla koll på hundar och människor och dessutom ropa oavbrutet på hunden som verkar ha stängt av öronen och bara bryr sig om älgen. Mitt i allt detta reser älgen upp sig på bakbenen och sparkar mot hunden, först då inser hon att hon är chanslös och återvänder till oss. Jag får tag i nackskinnet på hunden som när hon väl återvänt verkar tycka att det skulle vara spännande att springa tillbaka till älgen. Sedan står vi alla där och håller andan under några sekunder som känns som en evighet eftersom vi inte vet vad älgen tänker ta sig till härnäst, den tar några steg mot oss för att sedan återvända in mot skogen. Ingen av oss vågade gå åt något håll förren älgen var utom synhåll bland träden och jag tror allas hjärtan slog lika fort som om vi hade slagit rekord på 100 meter...
För er som aldrig har varit så nära en agressiv älg verkar säkert vår reaktion överdriven och fånig men för er som blivit jagade av en älg och vet hur stora de är förstår ni varför den här upplevelsen kommer sitta kvar i vårt minne för resten av livet. Det var i ärlighetens namn det mest obehagliga jag har varit med om när djur har varit inblandade...
image49

Öga mot öga med en sån här, då är man inte så kaxig längre...sa jag att de kan springa i upp till 60 km/h? 

1:a maj

Idag är det första maj och första dagen på försommaren. Den började med regn men nu har solen tittat fram bakom diset några timmar.
Jag har varit riktigt effektiv idag (iaf för att vara jag) vaknade vid 7 eftersom jag avslutade kvällen tidigt igår, gick ut i tvättstugan som självklart var ledig eftersom ingen annan var uppe så tidigt. Så jag tvättade allting som nu är vikt, struket och ligger på sin plats. Sen pluggade jag 1 timme eller 2, lagade mat (läs värmde i micron) och  städade och det är fortfarande många timmar kvar på dagen =)

RSS 2.0