Beauty?

Har precis tonat håret, blev inte så stor skillnad bara lite mörkare så det inte ser så flammigt och matt ut. Har också blekt tänderna, känns inte som att det syns något men det stod att man skulle göra det flera dagar tills man fick önskat resultat. Man ska nog bara göra det när man är ensam, det är inte såna skenor som på extreme makeover som sitter kvar själva utan man måste bita ihop hela tiden. Det var de längsta 25 minuterna i mitt liv tror jag och de enda 25 minuterna som jag har haft munnen stängd hela tiden i vaket tillstånd haha. Det värsta var att salivproduktionen ökade med ca 120% och jag ville inte svälja eftersom jag var rädd att svälja ner blekmedel så efter ett tag började saliven läcka ut mellan skenorna där det inte var helt tätt, inte så snyggt direkt att sitta och dregla...
Får väl se om jag märker någon skillnad efter morgondagens behandling annars känns det som att det kvittar.

Jag vill ha en bebis!

Igår drömde jag att jag hade skaffat en liten bebis och nu kan jag inte sluta tänka på det, hela dagen går jag omkring och tänker på den lilla sötnosen. Det är inte vilken bebis som helst heller, nej det är en engelsk bulldog.
Hur ska jag kunna gå vidare utan den efter den drömmen, vi hade så mysigt och jag blev helt kär.

Har ju skaffat en schäslong till mitt lilla rum, tycker det är ett så roligt ord fast jag knappt kan uttala det. Nu är det intagningsstopp på möbler här, det är inte trångt eller så men om det ska finnas någon fri golvyta kvar så får det räcka nu. Jag har iofs allt jag behöver så det gör inte så mycket. Idag ska vi plugga hela dagen, skriva på vår projektplan, vet inte hur länge vi måste sitta eftersom vi ska skicka in den senast 9.00 imorgon kanske det blir fram till sent om det inte går bra. Någon som undrar när man ska ha ett eget liv? Det gav man bort när man accepterade platsen på skolan tror jag...

image39
Här ska jag ligga och vila när projektplanen är klar.

Äntligen!

Ska vi åka hem från skolan. Funderar på att svänga förbi solarieöarna på vägen hem, trodde det spökade hemma hos mig men det var bara min spegelbild som var så blek ;)

Monster vecka

Känns som att jag sitter i lugnet före stormen eftersom jag vet hur hårt vi kommer bli tvungna att jobba den här veckan. Lär väl bara ramla i säng på fredagkväll. Skolan är ju inte expert på att fördela arbetet så istället för att göra lite mer förra och nästa vecka så ska vi göra nästan hela projektplanen till C uppsatsen den här veckan. Hade vi inte haft essän förra veckan hade man ju kunnat göra mer då men som sagt på grund av essän så blir det ett riktigt hästjobb den här veckan istället. Det kommer nog gå bra även om det kommer kännas som att man inte har någon fritid.
Det är väl bäst att jag borstar tänderna och fixar håret nu så jag inte kommer försent till skolan...

Hotellmys

Ligger i sängen på Scandic hotell och svullar chips med Lovisa. Eftersom la Familia är på besök idag och jag inte har sovplats hos alla fixade kära far så hela familjen ska sova på hotell istället. Myys hela kvällen, var nere och satt en stund i jacuccin och bastun. Hade turen att komma när ingen annan var där, tur mest för alla andra när vår familj kommer tror jag för vi är ju inte som alla andra. Lovisa och jag simmade några varv men det gick inte så bra...
Nu ska vi forska lite på vår fjällenresa, hoppas vi får ihop lite folk så vi kommer iväg. Om någon är sugen på en veckas skidsemester så finns det fortfarande platser kvar =)

Pizza och vin

Njuter i min ensamhet (definitivt inte av den) ibland måste man ju lyxa till det lite och jag har väntat hela veckan på att äta pizza.
Skrev essä idag med titeln Omvårdnad: vetenskap-konst-hantverk? Första gången jag skrev essä så det var lite nytt att få ihop en "uppsats" på fyra sidor på bara två timmar. Även att man hade böckerna där så var det inte det lättaste. Sedan tog Hanna och jag en lång fika på stan, så skönt att bara sitta och dricka te och ha lite tjejsnack utan att behöva tänka på skolan eller jobb. Sen lyckades jag köpa lite saker som jag inte hade planerat men som ändå var nödvändiga.
Nu borde jag städa lite eftersom jag får storfrämmande imorgon men först ska jag dricka upp mitt vin och slappna av lite. Om någon undrar har jag inte köpt vin för att dricka själv, det är kvar sedan förra helgen och det är ju synd att det ska stå och bli förstört...

De nödvändiga sakerna jag köpte:
image36
Supersköna tröjor från H&M, basic som passar till allt.

image37
Träningstop från Rönisch (intersport) kanske lite blek nu men till sommargympan när man är solbränd blir den en succé.

image38
En praktisk och lagom stor bag att packa i till mina pendlingar mellan storstan och landet, att den är ganska snygg skadar ju inte heller.

Blogg nörd?

Känns som att jag inte gör annat än att skriva här vissa dagar, det är mest för att slippa göra något annat tror jag. Har precis ätit nudelsoppa, inte världens mest näringsrika middag kanske men ibland orkar man ju inte anstränga sig så hårt.
Som tur var fick jag ju middagen serverad igår efter långpromenaden annars hade det nog inte blivit någon mat för min del för jag var helt slut. Kände mig lite ohyffsad iofs som kom dit och la mig i sängen tills maten var klar och sedan fick ligga där igen medans L tog hand om disken men får man det erbjudandet så tackar man ju inte nej för det händer inte varje dag. Jag fick till och med lite ryggmassage senare på kvällen så det var bara plus för mig. Iofs hade det inte varit minus att diska heller med så trevligt sällskap.
När vi skulle sova fick jag en konstig känsla, jag visste att jag skulle drömma något märkligt. Det gjorde jag också, kommer inte ihåg vad det var men jag vet att när jag vaknade så var jag lite skakis. Konstigt ändå med drömmar att man kan komma ihåg dem precis när man vaknar men 10 minuter senare så har man glömt vad de handlade om medans andra drömmar kommer man ihåg för alltid. Hoppas jag drömmer något bra inatt men eftersom det är natten före en tenta så lär det väl bara vara mardrömmar från tentaångesten...

Nu ska jag ägna mig en stund åt att vara avundsjuk på de som sitter på ett plan på väg till en veckas semester i Afrika, i höst är det iaf min tur!

Rast

Har tagit mig en liten rast nu för ungefär 10:e gången på 2,5 timmar. Försöker verkligen koncentrera mig och läsa om kunskapsfilosofi, har trots allt ca 250 sidor som jag ska läsa till imorgon. Hur ska det gå?
Tog en riktigt microsömn förut, nu handlar allting om power naps hela tiden att man ska sova 5-10 minuter för att bli riktigt utvilad. Det är minst lika bra men jag blir alltid så seg efteråt eller så stänger jag bara av larmet och sover vidare vilket är det absolut sämsta man kan göra om man inte vill förstöra dygnsrytmen. Därför tog jag en gammal hederlig microsömn. Instruktion: Håll i ett föremål tex. en penna eller en nyckelknippa, valet av föremål beror på hur svårväckt du är. Sätt eller lägg dig bekvämt med handen som du håller föremålet i utanför kanten på sängen/soffan/fotöljen eller var du nu väljer att vila. Blunda och slappna av, efter en stund kommer du att börja dåsa till om du är trött. När du precis somnar till blir du så avslappnad att föremålet du håller i glider ur handen och landar på golvet. Då vaknar du av ljudet (välj helst nycklar om du är svårväckt för de låter mest). Visst du kanske inte är riktigt lika utvilad som efter en power nap, det finns ju en anledning till att ordet power är inblandat men du orkar garanterat hålla ögonen öppna en stund till.
Det här är altså en perfekt vila för dig som känner att ögonlocken börjar bli för tunna men inte har tid att lägga dig ner och sova. Den kan till och med utföras under en föreläsning eftersom du aldrig riktigt somnar och ingen reagerar på att man tappar något i golvet. Rekommenderar dock att du sitter ganska långt bak i föreläsningssalen eller iaf bakom en ganska lång person.
Hett tips från en uttråkad student som nu ska återgå till kunskapsfilosofins underbara (läs med ironi) värld.

Långpromenad...

Idag har Hanna och jag gått minst 2 mil, altså 20km. Tanken var att gå 12km men någonstans svängde vi fel och hamnade på norra Djurgården, fråga mig inte hur men frisk luft och motion fick vi iaf, haha.

In english please...eller inte

Jag anser mig själv vara ganska bra på engelska, jag kan både läsa, skriva och prata utan problem. Men ju längre jag sitter och kämpar med kurslitteraturen ju lägre blir min självkänsla inom det engelska språket. 10 sidor på ca 1,5 timme är inget rekord i snabbläsning direkt, snarare tvärtom. Till viss del beror det nog på att jag tycker det är så otroligt ointressant också. Vi blir ju fullmatade med att vi som sjuksköterskor har en egen vetenskaplig diciplin och att vi är akademiska. Just nu sitter jag och läser ett kapitel i en bok som säger raka motsatsen, att det finns inte en chans att man kan styrka omvårdnad som ett vetenskapligt ämne. Vad stämmer då? Men jag är beredd att hålla med om att det inte är så vetenskapligt med omvårdnad egentligen. Det är väl snarare något man har i sig, är man inte rätt person för jobbet spelar det ingen roll om man har läst alla omvårdnadsteorier och modeller eller om man får bästa resultatet på tentan eller skriver en stjärnbeströdd essä i ämnet. Det går åt skogen ändå, så nu tar vi beslutet att omvårdnad är inte så akademiskt och har ingen vetenskaplig grund och lägger ner den akademiska sjuksköterskeutbildningen så vi får gå en KY utbildning med mer praktik än teori.
Utan att verka självgod så vågar jag säga att jag vet att jag är en bra undersköterska och kommer bli en bra sjuksköterska även om jag inte är så bra på omvårdnadsteorier för jag har det som krävs av en människa för att kunna ta hand om andra. Om jag inte fick göra det vad skulle jag då göra? Ta hand om andra och bry mig är ju det jag är bra på, det jag anser att livet går ut på.
Jag kanske ska skriva en egen bok och disputera i mina egna teorier och jag lovar att om jag någonsin skulle göra det ska det finnas en version på svenska ;)

Valet och kvalet...

Hur ska jag göra? Idag kom mitt gamla vikariat ut på arbetsförmedlingen och jag vet ju att det bara är att ringa ett samtal så har jag sommarens arbete fixat och klart. Egentligen är valet inte så svårt för jag vet ju var jag helst spenderar min sommar, det finns ju bara ett paradis. Men jag känner också lojalitet till mitt nuvarande jobb, att de kanske behöver mig under sommaren och de betalar lite bättre. Samtidigt så är pengar inte allt och vill jag jobba natt får jag det och då tjänar jag mer.
Varför tvekar jag egentligen? Jag har chansen att få spendera soliga dagar på bryggan där mitt hjärta egentligen bor, jag kan cykla till jobbet i en morgonluft jag känner och älskar. Jag får jobba på den arbetsplats som, trots allt jag sagt, faktiskt är den bästa jag någonsin haft både sett till personal och arbetsuppgifter.
Eller så kan jag stanna i Stockholm, också en fin stad och med roliga människor att umgås med, den enda nackdelen jag kan komma på är att "det är inte Gusum".

Hur ska jag göra? Landet eller stan? Kan någon ge mig ett gott råd som gör det simpelt att välja?

image36 Vs. image37
Stan                                                                 Landet

Slapp måndag

Har visserligen jobbat hårt hittills men när jag kom hem skulle jag "bara vila en stund". Hamnade framför tv:n och zappade lite, helt plötsligt när jag får på kanal 5 uppenbarar sig en underbar syn, Dr. McDreamy ler mot mig från tv-rutan. Vem kan stänga av tv:n då? Ingen med fungerande ögon iaf, längtar tills Grey´s börjar igen så man får lite ögongodis i tv igen har varit lite dåligt med det ett tag nu.
Nu strosar jag runt här hemma och städar lite, har precis bytt lakan också borde ha gjort det redan igår med tanke på lördagsnatten men igår var inte min mest produktiva dag direkt. Men ikväll får jag sova i fräscha lakan igen =) som den goda värdinna jag är lät jag fönstret vara stängt när vi skulle sova i lördags för att Evelina som sov på golvet inte skulle frysa, istället vaknade jag upp på morgonen och kunde nästan simma omkring i sängen. Det är hemsk att sova i loftsäng med fönstret stängt när man är så varm av sig som jag, men som sagt vad gör man inte för gästvänligheten.
Det är ovanligt varmt på rummet den här vintern faktiskt, har 22 grader inne så jag har stängt av elementet och öppnat fönstret nu för att bli av med värmeböljan. Det blev lite kallt om fötterna då så jag har mina Hello Kitty sockar på mig inte så ovanligt kan man tycka, det roliga är att det är så varmt inne så jag går omkring i bikini för övrigt, tur att jag inte har någon direkt insyn haha.

image33

Nämn någon pryl eller plagg med Hello Kitty så garanterar jag att jag har det, är helt kär i den lilla kissen. Något som min familj använder sig av vid idé torka på presenter och julklappar därav den stora kollektionen. Men jag klagar inte, give me more, me like!

Morgonstund

Har precis kastat i mig frukost, gröt, två mackor och en kopp te. Frukost är det enda målet som jag alltid äter ordentligt kanske för att det är enda gången jag har tid. Mitt resonemang är att jag kommer inte vara piggare om jag sover en kvart längre så jag går alltid upp lite tidigare så jag hinner fixa och sen äta i lugn och ro. Men nu börjar dagen och då är lugnet över...

Födelsedagen

Det blev några sms och samtal innan dagen var slut så jag var iaf inte bortglömd =)
Hade ju lite tjejmys också senare på kvällen med tacos och vin, jag gjorde också drinkar som inte var så uppskattade eftersom det var mer alkohol än något annat i men med hjälp av mina fina sugrör jag fick åkte de ner efter en stund, haha. Vissa var ju gladare än andra när vi begav oss ut i natten om man säger så...Hamnade på Viper room och ingen vet riktigt hur men det var någon som kläckte idén att vi skulle gå till ett sunkigare ställe och då hängde vi andra på. Det är något speciellt med killar i 18 års åldern, de är bara 3 år yngre än oss men det märks stor skillnad. Vi hade kul iaf, dansade och sjöng, blev ju kidnappad från gruppen några gånger men jag lyckades fly tillbaka varje gång, haha. Läskigast var väl när jag kände hur någon lyfte upp mig och bar iväg med mig, han märkte nog att det var ett dåligt raggnings knep eftersom jag försvann fortare än en fisk som man släpper tillbaka i vattnet när jag väl kom loss. Kan ju skratta åt det nu men då var det inte så kul.
Eftersom det inte blev någon nattmat på vägen hem, jag hade nämligen mina bekanta buksmärtor och trodde jag skulle vara tvungen att åka till akuten, så följde jag Evelina till bussen och köpte med mig Mc Donalds mat hem så det blev min frukost/lunch *mums*

Lite pics från kvällen:

image29

image30

image31

Bjuder även på den här bilden som togs i slutet av förfesten för att visa att vi var faktiskt vårt vanliga knäppa jag även i Stockholm ;)
image32


Ett år äldre

Idag är det min födelsedag :) Har redan fått några sms och telefonsamtal vinnaren var Cissi som var vaken inatt och skickade sms, önskar att du kunde komma ikväll men vi får ses snart väntar ju på din inflyttningsfest ;)
Snart ska jag åka och bli av med lite hår, för första gången på över ett år ska jag gå till en "riktig" frisör, med det menar jag mest en frisör som tar betalt för att klippa mig. Känns lite spännande eftersom de tydligen ska vara Sveriges bästa frisörer enligt pålitliga källor (hela frisörprogrammet i Norrköping, haha).
Senare ikväll ska jag bli miljonär på Lotto, tänkte att eftersom jag har haft sånt flyt i övrigt så kanske jag har det där också. Men tur i spel och otur i kärlek sägs det ju så undrar hur det blir om jag vinner drömvinsten...Crash and burn för resten av livet, hemska tanke. Jag tar hellre evig kärlek än 121 miljoner eftersom jag är en renodlad känslomänniska som alltid följer hjärtat på gott och ont. Men kan man få både och så säger jag inte nej till miljonerna, håll tummarna för mig ikväll när numren lottas fram!

Fredagkväll igen

Känns som det var nyss jag skrev om min ultimate friday men det är redan två veckor sedan, tiden bara springer iväg.
Blir inte ultimate ikväll heller, i den meningen att jag skulle titta på kriminalserier hela kvällen, för jag ska på movienight hos en kompis som jag inte har träffat på ett tag. Men det blir iaf mysbyxor och soffpotatisaction =)
Väldigt mycket svengelska här känner jag måste verkligen ta tag i mitt språk eftersom jag helt okontrollerat har börjat använda ordet shit. Det låter ju inte så bra och det fyller egentligen ingen funktion ungefär som när jag sa typ i varannan mening och det vande jag mig av med så med lite ansträning kan jag nog bli av med den här ovanan också...

Dåligt samvete...

Jag har verkligen inte gjort något vettigt varken igår eller idag, visserligen tvättar jag idag men ur skolsynpunkt. Skulle sätta mig och läsa igår men jag lyckades dra ut på tiden genom att göra massa andra saker så till slut fanns det ingen tid kvar att läsa på. Idag hade jag också tänkt sätta mig och läsa ordentligt men då krånglar tvättmaskinen så jag måste springa fram och tillbaka till tvättstugan och inte kan få någon sammanhållning i texten jag läser.
Har kommit på vad jag vill ha på min födelsedag iaf, diciplin. Kan man köpa det på burk? Känns som att jag är den enda som bara driver omkring och aldrig fokuserar på det jag måste, det blir lite för mycket ibland...
Om jag inte hade det där som kallas för samvete så skulle allt vara frid och fröjd men nu har jag ju det som gnager i mig, prestationsångest på hög nivå...
Men nu ska jag väl tillbaka till tvättstugan för tionde gången eller nåt för att se om mina badlakan är torra, hoppas det för jag måste åka iväg med mina stavar för att möta Hanna snart...

Min ängel :)

Jag förstår inte vad det är men varje gång jag är med dig eller pratar med dig så mår jag så bra. När jag känner mig lite nere eller när jag blir allt för tossig så behöver jag bara ringa och prata med dig en stund så känns allting bra igen. Du förstår alltid hur jag känner och vet precis vad du ska säga för att få mig glad och det bästa är att jag vet att du menar det du säger och säger inte bara något för att pigga upp mig. Är det något som inte är bra så håller du med om det eller säger till mig. Jag är ledsen att jag inte lyssnade på dig tidigare när du försökte öppna mina ögon, hade jag gjort det så hade de senaste åren förmodligen sett annorlunda ut.
Samtidigt är jag glad att jag inte lyssnade för om jag hade gjort det hade jag inte varit där jag är nu och nu är det faktiskt väldigt bra. Det kanske är min tur nu ;)
Kan knappt vänta tills jag får se dig men nu kan man till och med räkna timmarna så jag ska nog klara mig.
Om blondiner hade varit min typ och om jag inte vore så svag för killar med fin rumpa skulle jag fria till dig ;) Fredrik har verkligen dragit en vinstlott!

Måste

Det är ett ord som känns ganska jobbigt ibland, måste plugga, måste städa, måste tvätta...det är otroligt sällan man hör jag måste fika, måste gå på bio, måste ta ett glas vin.
Idag är mitt måste att plugga, jag tror det skulle vara bra att ta lite ledigt från skolan och göra något annat ett tag. Min ambitionsnivå har sjunkit drastiskt på senaste tiden eller det är kanske motivationen som är lite låg just nu. Det brukar väl iofs nästan alltid bli så efter jullovet för man tycker det är alldeles för kort och man ska dra igång med dubbel hastighet igen för att hinna med allting. Skönt iofs att ha planering klar för kursen även om det känns tungt att låsa upp varje dag i fyra veckors tid.
Men när tjejvasan är avklarad kommer jag ha tid att gå på gympa pass igen och då kommer livskvaliteten höjas markant. Lyckas ju få till lite guldkant på vardagen ibland iaf men det är max av vad som går att klämma in i schemat för tillfället eftersom jag måste lämna några dagar öppet för jobb.

Men på lördag då är det inget plugg, inget jobb, inget måste bara födelsedag :)

Bild

image28

Så här såg vi altså ut när vi strosade omkring i lördagskväll Lovisa, Sara och jag =)

Svisch!

Så var helgen förbi och det är redan tisdag kväll...
Vilken kväll det blev i lördags, oavsett vad någon annan tyckte så hade jag superkul! Inte alls för mycket även om min tunga somnade lite innan jag gjorde det men humöret var på topp hela kvällen =)
Vet inte om det var mitt strålande leende eller mina plasttuttar som gjorde mig intressant men dansa fick jag göra iaf och det är ju alltid kul oavsett om det beror på plastattiraljer eller inte.

Idag har jag haft en väldigt bra dag om jag får säga det själv, vaknade upp med trevligt sällskap vilket iofs gjorde att det kändes extra jobbigt att gå upp men man får se det positiva. Senare på dagen blev det en lång lunch med trevligt sällskap av Hanna, vidare till gymmet för ett träningspass som jag har längtat efter så länge. Vet inte vad jag skulle göra om jag aldrig fick träna mer för jag skulle nästan kunna bo på Friskis för att hinna med alla roliga pass, det är nog det enda jag är beroende av. När jag åkte hem därifrån kände jag fortfarande endorfin ruset  i kroppen, då mådde jag bra ;)  Avslutade dagen med att åka till Ica Maxi och handla, mest godsaker till mina babes som ska komma hit men lite "riktig mat" också eftersom jag ska försöka anpassa mig till stockholmslivet ytterligare genom att börja äta middag på kvällen också. Så nu ska jag gå ut i köket och värma upp lite rester från igår, om det nu var någon som trodde att jag tänkte laga middag varje kväll så trodde ni fel ;)

Dagen D

Idag är det dagen jag har väntat på hela året, knutgubbe =) För tillfället är jag ensam hemma och sitter väl egentligen bara och väntar på att klockan ska gå så jag kan åka och hämta Lovisa. Inte så mycket egentligen för att jag är ivrig utan för att jag vill ha lite sällskap, är absolut ingen ensamvarg.

Loggade in på tradera förut och köpte en jeanskjol för 14 kronor. Den kanske inte är världens snyggaste och man vet ju aldrig hur den sitter men om man får den hemskickad och bara behöver betala 14 kronor så gör det inte så mycket. Man kan ju alltid ha den på landet ;) Nu ska jag nog åka, fast det är lite för tidigt men jag har ju lite svårt för det där som kallas vänta...

Tillbaka till landet

Imorgon lämnar jag stan för att åka till de mörka skogarna i Småland, nästan iaf ;)
När det bara är för en kortare visit som en helg känns det som att komma till en fristad, under längre perioder
kan vissa symtom på lappsjuka komma krypande.
Men nu ser jag faktiskt fram emot det, även att det inte var så länge sen jag var där sist men nu är det ju "tie man" som vi kallar det lite internt, haha, och det vill man ju inte missa.
Håller på att vänja mig av med min fobi för ormar, varför betala flera tusen för en terapeut när man troligtvis kan lösa det själv? Än så länge är jag bara på tecknade bilder och panikångesten kryper i hela kroppen men i sommar kanske jag vågar gå ner till bryggan i Bergshyddan själv utan att hålla andan om jag bara tränar, vem vet ;)

Sista dagen på praktiken...

Blev första dagen jag fick tårar i ögonen. Hittills har jag lyckats hålla väldig distans trots att det är en tuff avdelning, men idag tårades mina ögon. På ett sätt kan man väl säga att det var glädjetårar eftersom det egentligen var en bra sak.
Det är väldigt olika vad man blir berörd av...


45 dagar kvar...

image27

Inte lång tid tills vi ska korsa den här skylten. Känns som att ingen tror på oss, men vad gör det för skrattar bäst som skrattar sist!

Mys middag =)

Kom nästan nyss hem från en super mysig middag. Fick träffa Anna igen som jag inte har sett på ett halvår men det kändes ungefär som igår. Jättegod mat som Hanna hade lagat (som alltid),vin och en kaka som Anna hade gjort.
Då kanske man undrar vad jag hade med mig, svaret är: ingenting! Känns som jag bara snålar genom att åka runt och äta hos andra hela tiden, har faktiskt inte lagat mat en enda gång sen jag kom tillbaka till Sthlm. Iofs har jag fått mat på praktiken när jag jobbade helg och sen hade jag matlåda från frysen med mig två dagar men ändå...
Nästa vecka när jag har hunnit städa och handla blir det ändring på det! Hade ju tänkt fylla år också nästa helg så då blir det mera mys, och mera vin ;) Helt ofattbart att man inte träffas så oftare, det ska bli mitt nyårslöfte att ändra på det.

Håller ju på med lite bus om dagarna också men det får vara lite hemligt, kan bara säga att idag var det en dålig dag för samvetet när det väl blev ordning och reda. Ska väl sova nu så det inte händer något liknande imorgon, en gång är ju faktiskt ingen gång...

Mission completed!

Nu har jag slängt ut alla kartonger, tidningar och glasburkar och därmed fullbordat mina veckosysslor så att jag med gott samvete kan lämna över till grannen imorgon. Som alltid är det något mjölkpaket som läcker eller någon annan karton som är kladdig så man blir helt äcklig om händerna. Kände hur paniken växte inom mig när jag gick uppför trappan med äckliga händer, kväljningarna var inte långt borta. Inte förren jag hade tvättat mig med tvål och använd mer handsprit än nödvändigt kunde jag slappna av. Sopor är det värsta jag vet, det och matrester. Jag plockar sällan upp grejer ur diskhon om det inte är jag själv som har fått dit det och jag plockar absolut inte upp om något har ramlat ur soppåsen när jag ska tömma den, då använder jag den nya påsen att plocka med. Har lite svårt för bakterier och sånt.
Man kan ju undra hur det går ihop med arbetet men när jag är på jobbet kan jag göra vad som helst, till och med plocka upp saker ur diskhon om det behövs. Det finns saker som är mycket värre på mitt jobb än matrester. Men då är man i en yrkesroll så man måste göra saker som man annars aldrig skulle komma på tanken att göra...
Känns som att det blev mest svammel nu för att jag egentligen borde ligga i sängen och sova eftersom jag ska gå upp om knappt sex timmar men det blev en liten uppdate iaf =)

Klantskalle...

Den här helgen vet jag inte vad som har hänt egentligen, jag har varit värsta klanten och det är inte ens slut än eftersom söndagen bara har börjat.
För att summera klanterierna lite:
Fredag: Råkar få lipplumber en millimeter utanför överläppen så den svullnar upp och ser ut som att den är drabbad av herpes/köldskador - gör superont. Bränner senare tummen på en tändare så jag drabbas av men hela natten och får svårt att sova.
Lördag: Missar pendeltåget med några sekunder på väg till praktiken, missar pendeltåget med någon minut på väg hem, upptäcker att jag har bokat tåg fel dag, väl hemma och i sängen slår jag huvudet i taket som avslutning på dagen.
Söndag: Ingen olycka hittills men som sagt dagen har ju bara börjat ;)

En saga?

Kom precis hem och såg att det är Sagan om de två tornen på tv. En saga brukar ju vara något man läser för barn men jag måste nästan ha någon att hålla i handen när jag ser den. Är iofs mer lättpåverkad när jag är lite trött men jag förväntar mig nästan att dörren ska slås in av en orch när som helst...

Det blev inga chips och inget CSI igår, blev erbjuden ett altenativ som verkade mycket trevligare så jag får väl spara det till nästa fredag. Då ska jag bara ta det lugnt och vila upp mig inför lördagen, kan knappt vänta. Har byggt upp så stora förväntningar eftersom det var så kul sist och det känns som det kommer bli ännu roligare den här gången. Är det någon som känner för att klä ut sig och gå från dörr till dörr och bli lite rund under fötterna är det bara att anmäla sig för vi är ett så kallat öppet sällskap ;)

Fick byta på praktiken imorn så jag ska gå kväll då med, skönt eftersom man får sova men samtidigt lite segt eftersom det inte händer så mycket på kvällen. Om man inte räknar in patienten som jag hade sövt ner och kidnappat till avdelningen men det händer förhoppningsvis inte imorgon, haha. Men jag måste väl ändå gå upp ganska skapligt för det är jag som ska städa köket och korridoren den här veckan, till det är det också fritt att anmäla sig det kan till och med utdelas en lön till den som vill hjälpa till ;)

Ultimate friday

Är ledig idag, första dagen sen jag kom tillbaka till Sthlm, har fortfarande svårt att säga hem om jag inte pratar med någon som är härifrån. Jag är ju hemma nu men som det alltid blir så är jag "hemma i Sthlm" eller "hemma-hemma". Stannar jag här efter skolan så lär det väl bli bara hemma här också även om Gusum alltid är "hemma-hemma".
Litet sidospår där men iaf =)
Är som sagt ledig idag och det känns som den bästa dagen på länge, sov länge typ 10 timmar, duschade länge och klädde inte på mig förren klockan var 12 och det är sent när det gäller mig. Åt brunch (första gången jag använder det ordet) en dubbelmacka med grillad kyckling och oliver, ett kokt ägg, te och en saffranskringla som jag hittade i frysen. Sen har jag tittat på film och käkat julgodis, det hade varit lite skönare om jag hade haft en soffa eller en vanlig säng så jag hade kunnat ligga ner men att kura ihop sig i en fotölj under en filt är inte helt fel heller.
Har inte ens ont i knät idag så jag ska nog gå en liten sväng och handla sen. Ikväll blir det väl chips och tv, såg att det var CSI klassiker på femman som följs av Criminal minds och Numbers på fyran det får man ju inte missa ;)  Jag är ju lite hooked på kriminalserier, nästan lika fast som för sjukhusserier.

Idag är första dagen på länge jag såg solen också så det kanske är det som är orsaken till min endorfin kick. Hoppas jag har samma känsla imorgon kl 13 när jag ska åka till praktiken, förmodligen inte ;)



I´m back!

Nu är jag tillbaka i stan för att styra upp det hela lite, haha, lär väl snarare bli tvärtom ;)
Det värsta med att komma hem är att man måste ta hand om all packning och så här efter jul
har man ju mer med sig hem än vad man hade med sig när man åkte, som efter en chartersemester ungefär fast med bra grejer istället för snäckbåtar och konstiga tröjor med fransar på.

Det blev en mysig nyårsafton iaf med lite plockmat, cider och champagne. Försökte oss på lite anden i glaset också när vi ändå var vakna vid midnatt men det gick inte så bra. Några frågor fick vi svar på iaf sen om det stämmer eller inte...jag hoppas det iaf för jag fick de svar jag ville ha =)

RSS 2.0