Valborg

Är på förfest hos Linus har tagit paus från dans matta och gittar spel. Ska verkligen köpa en dans matta efter ikväll för det var det roligaste spelet jag har varit med om, även om jag inte var någon stjärna direkt haha...
Ska väl återgå till de andra och vara lite social nu.
Senare blir det dans, typ bugg och så lite gammaldags men otroligt kul :D

Vad hände?

Helt plötsligt är man vuxen med massor av ansvar och måsten. Plötsligt är misstagen man gör större än att bara råka tappa glassen i sandlådan, innan man vet ordet av gör man misstag som förändrar hela ens liv som tur är inte alltid till det sämre. Men när hände det?
Var det en process som startade en kväll när jag somnade så jag var vuxen när jag vaknade?
Kan man ångra sig och backa en nivå som man kan när man spelar tv-spel och hur gör man då?
Jag har ingen restart knapp att trycka på eller någon sladd att dra ur och koppla in igen, allting bara fortsätter
i turbo fart och jag hinner inte riktigt med.

Men om man nu accepterar att man är vuxen när kommer då svaret på alla frågor man hade när man var barn? När vet man vad man vill göra med livet och när vågar man göra allt man drömde om att göra men som man var för liten för?
Svaret är nog egentligen nu, eller nu, huvudsaken är att man gör det när man känner för det, att man vågar vara lite impulsiv för om man tänker för mycket så vågar man inte...och går man genom livet utan att våga chansa eller släppa taget så kommer man kanske ångra sig sen när det är försent.

Meditering

Jag tillhör dem som tror på inre kraft och att man kan hitta alla svar inom sig bara man vet var man ska leta.
Därför tänkte jag testa meditation eftersom det sägs öppna upp en ny värld när man väl har lärt sig tekniken. Så jag satte mig ner på golvet med benen i kors och händerna på knäna med tumme och pekfinger, kände mig precis som en buddha. Enligt det jag hade läst skulle man sitta rak i rygg och nacke så min rygg var lika rak som en linjal. Hur gick det då?
Inte alls faktiskt, det enda som hände var att jag fick ont i rumpan av det hårda golvet, kramp i benen som inte var så elastiska som positionen krävde och efter ett tag fick jag även ont i ryggen av att spänna musklerna för att hålla den rak och mina tankar var allt annat än tomma snarare tvärtom av att sitta där i obehag och konstig tystnad. Alltså gav jag upp, tills idag. Nu har jag köpt en cd-skiva som ger vägledning till meditationen. Det passar säkert inte alla men om man verkligen vill lära sig så är det jätte bra. Man fick sitta hur man ville, inga kroppsdelar behövde vara korsade och ryggen behövde inte vara stel som en pinne.
Det gick hur bra som helst, för att vara första gången iaf. Jag kan verkligen rekommendera det om man vill slappna av och hitta lugnet som man faktiskt har inom sig även om man inte tror det.

Noblepriset?

En dag kommer min kusin 5 år, fram till min syrra och säger följande: "jag vet vad yr betyder, det betyder att man inte går dit man vill gå, till exempel om jag gör så här (han snurrar några varv) och sen vill gå dit (pekar på en punkt) så gör jag inte det i alla fall. Det betyder yr" Undrar hur länge han hade gått och tänkt på det, haha.

Idag har varit en seg dag, vi skulle göra frågor till seminariumet vilket vi hade gjort för två veckor sedan för att sedan få veta idag att vi har gjort helt fel frågor och missat det vi skulle förbereda tills idag *suck* sen såg jag att vi skulle ha antecknat allt vi äter i tre dagar tills imorgon, något som jag heller inte har gjort. Men jag orkar inte bry mig för just nu känns det som att vi ska göra massa saker och sen när vi har gjort det så leder det inte till något iaf. Den mest oorganiserade kursen hittills...

Känns som att jag behöver en paus från mitt liv ett tag, hela tiden är det något så det känns som att tiden inte räcker till men ändå verkar jag aldrig göra något. Jag har blivit en sån som tycker att det är skönt att sitta hemma på kvällarna och titta på tv eller umgås med gamla vänner och familjen. Inget fel i det iofs men så när man ser alla kompisar som har så otroligt gulliga förhållandet med "puss & kram" och "jag älskar dig med" så känner man sig lite ensam. Fast om jag föreställer mig själv i den situationen så får jag typ panik och en känsla av att vara instängd. Vissa sår tar tid att läka och mina har tydligen inte riktigt gjort det än för det krävs inte mycket för att allting ska komma tillbaka. Men men nu blir det här en lika svamlig blogg som igår kväll är väl lika trött nu som jag var då kanske så jag ska nog lägga ner för idag.


Slut igen...

Ja, nu har det blivit söndag kväll och som vanligt frågar man sig var helgen tog vägen. Eller hela veckan för den delen, kändes som att jag inte gjorde något vettigt överhuvudtaget. Satt mest och löste korsord och sudoku under föreläsningarna också, inte så bra...
Har tappat motivationen lite måste jag erkänna och ibland undrar jag vad jag egentligen gör här i Sthlm och det gör ju inte saken enklare direkt...
Men om jag ska hissa och dissa sånt jag har varit med om eller tänkt på den här veckan så bli resultatet såhär:

Hissa: Att solen har strålat hela helgen så man har kunnat leta fram bikinin igen.
Dissa: Dryga människor som tror att dom kan göra allting bättre än andra och att alla vill vara precis som dem...
Sen vill jag också dissa Sj:s platsbrist som gör att man får stå hela resan, packade som djur i ett trångt utrymme med minimal syretillförsel och minimala möjligheter att sitta på golvet.

Man kanske kan tro att jag inte är på så bra humör idag men det är jag faktiskt, det har funnits mer att hissa än att dissa den här helgen och jag känner på mig att jag kommer drömma något bra inatt, ser ingen anledning till att inte göra det iaf...

När är man desperat?

Sitter och funderar på hur många missade samtal man kan lämna på någons mobil innan
man verkar desperat...Är det något akut och jätteviktigt kan man såklart ringa hur många
gånger som helst, jag lyckades ringa sex gånger och skicka ett sms till min syster igår
innan hon svarade just då tyckte jag det var super viktigt men så insåg jag att låna en tröja
troligtvis inte hamnade under den kategorin.

Så hur många gånger är det okej att ringa utan att den andra svarar innan man verkar totalt desperat på gränsen till stalker? och kan man ringa igen fast man har lämnat ett meddelande i mobilsvar eller skickat ett sms? En av livets minsta frågor egentligen men det finns säkert en oskriven regel som jag har missat, ska fundera lite på det innan jag somnar...

Hemma på landet

Sitter och njuter i solen nu, har nästan 35 grader i solen och det är helt underbart :D
Trots det ska jag gå till badhuset och stänga in mig ikväll, måste ju vara lite social oxå.
Fick ett infall igår och hoppade på ett tåg till Norrk redan då istället för att vänta till idag, skönt
att få hela dagen ledigt speciellt i det här fina vädret.

Om någon har undrat vad min hemlighet var för något så kan jag avslöja det nu, jag har nämligen
varit hos ett medium och sett in i min framtid, lite läskigt var det när hon berättade saker som hade hänt
som stämde precis och beskrev min personlighet på pricken. Sen finns det ju många tvivlare som tycker
att det bara är gissnigar som träffar rätt men jag tror nog att det kan ligga någon sanning i det.
Vi får väl se om det hon förutsåg slår in under det närmaste året...
Men nu ska jag rikta uppmärksamheten mot solens strålar igen och försöka få lite färg på
min ipren liknande kropp.

Skulle ha blivit florist istället

Den här fina blomman skapade jag och Lovisa till våra föräldrar i helgen, kändes roligare att ge bort något som varade längre än en påse godis. Blev faktiskt ganska nöjda så nu fuderar vi på att byta karriärer ;)
image4

Ledig dag

Egentligen verkar det lite onödigt att vara ledig idag när man nyss har haft lång ledigt, men jag klagar inte :)
Jag ska ägna en stor del av dagen till att städa, mitt rum ser ut som en krigszon och eftersom köket renoveras har jag alla kastruller bestick och andra kökstillbehör på golvet vilket gör att det blir ännu rörigare. Ser fram emot helgen så jag kan åka söderut igen. Föräldrarna ska inte vara hemma heller så jag får hela huset för mig själv. Skulle vilja visa en före och efter bild på mitt rum nu när jag ska städa men det är så hemskt att jag skäms bara av att se det själv.

Snart är det dags för min "hemliga" resa, jag berättar mer om den sen men nu åker städhandskarna på!


Min nya kärlek

image3

Ville bara visa min nya väska, har letat i flera månader efter en helt annan tills jag fann den här och blev förälskad


Tillbaka till vardagen

Det känns lite segt efter så många dagars ledighet att tvinga sig ur sängen på morgonen, fattade inte ens vad det var som lät imorse när klockan ringde. Tog säkert en minut innan jag stängde av den, god morgon alla grannar!

Påsken då, mycket godis, mycket mat och framför allt mycket ägg, det är ju det allting handlar om. Det och Jesus men han var inte så aktuell i mitt firande om jag ska vara ärlig. Något annat det blev ganska mycket av var släktingar i två intensiva dagar träffade vi den närmsta släkten med allt vad det innebar.
Lyckades även få iväg två påskkärringar på skärtorsdagen Charlie och Joel sminkade sig i hemlighet till påsk vampyrer visserligen men de fick varsin sjalett och en korg sedan skickade vi upp dem i ett hyreshus, vi fick gömma oss på våningen under eftersom de inte vågade gå själva men de fick ganska mycket godis iaf :)

Nu är jag tillbaka i Sthlm igen, imorgon ska jag göra en hemlig grej, eller efter imorgon är den inte hemlig längre men fram tills det är avklarat är det bara några få som vet om det...

To be continued....

Första inlägget

Nu ska jag också börja blogga, när jag har tid ska jag även se över designen på min sida.
Tills dess: Enjoy the spring and be happy :)


                                              

RSS 2.0