Första dagen på praktik

Fick ju inte göra så mycket, var mest på KTC och tränade på PVK sättning. Det gick ganska bra men så är det ju plastarmar med övertydliga kärl. Få väl se vad som händer imorgon även om jag inte ska vara med min handledare så blir det säkert bra, det borde vara ganska ödmjuka personer som jobbar där. Fick veta att det var en ganska tung avdelning eftersom de har hjärntumörpatienter där 90% av alla dör, kan säkert bli tufft.

Fick ju lite insikt på vrinneviakutens organisation i lördags eller jag uppfattade egentligen inte så mycket av vad som hände men jag var där iaf...är fortfarande lite medtagen så det blir inget långt inlägg och inte heller någon beskrivning av vad jag gjorde där. Men för alla som ställer en egen diagnos - det var inte alkoholrelaterat.

Smörgåstårta och klädpanik

Med min vanliga otur så blev bussen ca 30 minuter försenad så det kändes som att mina knän hade blivit stelopererade i 90 graders vinkel när jag skulle gå av i Ringarum. Spenderade hela resan med att brodera på min julpost ficka eller vad man ska kalla det. Årets scoop: broderi är avnördifierat i och med detta blogg inlägg. Måste ju få den färdig tills alla julkort kommer (ja, det var en uppmaning adressen finns på hitta.se) räknar väl med att få ett från mor & far iaf.
Men hela resan var värd lite plåga när jag kom hem och fick mumsa i mig lite smörgåstårta eftersom pappa fyllde år i veckan. Det var nog lite extra majonnäs i kändes det som men eftersom jag älskar allt som är kladdigt och onyttigt smaskade jag på ännu mer när jag kände det =)
När gästerna, som bestod av farmor och farfar, hade gått hem började problemen. Vi ska ju på "hemligheter" imorgon och då tänkte vi ha ungefär matchande kläder och se lite välklädda ut. Men jag som enligt IQ test är smartare än 95% av befolkningen är såklart mer inställd på festen imorgon kväll och glömde därmed att ta med några bra val till förmiddagens aktion. Så det var bara att börja riva i syrrans garderob efter något att ha på sig, till saken hör den att hon är minst en storlek större än jag så redan där uppstod det problem. Men till slut kom mitt hjärtegull på en jättebra kombination som jag ska ha på mig som var helt min stil jämfört med allt annat jag hade provat innan.
Hur fint det än är på andra så kan jag verkligen inte ha ljusrosa, ser typ ut som en liten griskulting utan tryne, haha, inte kul med tanke på att utseendet spelar ganska stor roll imorgon.
Men nu ska jag ta bort sminket och sätta på tv4 så jag kan slumra in till Jordan rättsläkaren, kriminal- och sjukhusserier är mina två favoriter så det är super att kunna titta på en serie som har lite av varje =)

Dagens sträcka: 4471 steg eller 2,95km. Farmor sa att stegräknare är ett stressmoment, det kan ligga något i det...

Vägarabetare...

Kul när man har sovmorgon att bli väckt av en asfaltskrapa 06.30, känns inte så jätte muntert. Kunde inte somna om sen eftersom jag bara låg och tänkte på hur länge jag skulle kunna sova om jag somnade nu...eller nu...eller nu, ja ni fattar.
Borde det inte finnas några regler för hur tidigt man får börja med såna saker? Visst det är vardag och i vanliga fall brukar jag gå upp vid den tiden men det finns säkert de som sover längre. Före 7 känns som onormalt tidigt men de jobbar väl på ackord så när de är klara med dagens uppgift får de gå hem, klart att man vill börja lite tidigare för att få en extra timme på fredagseftermiddagen men det måste väl ändå finnas gränser?
Jaja, fick ju några extra timmar på mig att packa det sista och plugga lite innan tentan iaf...

Till alla tjejer

Glömde en väldigt viktig information i mitt förra inlägg.
Jag har hittat landet i Europa som jag ska flytta till om jag vill jobba utomlands: Schweiz. Nu kanske ni undrar varför jag vill flytta dit? Det ska jag berätta, pratade med en kille i min korridor som kommer därifrån och han sa att han hade hört att choklad inte räknades som basmat i Sverige. Mitt svar var såklart, verkligen inte! Då berättade han att i Schweiz var choklad lika vanlig föda som t.ex. bröd. Och det slutar inte där de har typ en hel rad i affärerna med olika sorters choklad. Det här kanske är något som alla andra redan visste men för mig var det som att höra talas om en guldgruva. För han sa också att den billigaste chokladen i Sverige nästan är dyrare än den dyraste i Schweiz.
Så summan av det hela blir: jag ska flytta till Schweiz och äta massor av choklad!

Ps. idag har jag gått 4805 steg eller 3,17km

Fortfarande smittad...

Viruset lurade mig att tro att det var borta men det var det inte, så nu har jag gett upp msn. Det verkar som att det bara kan aktiveras när man är online där. Istället har jag installerat något som heter Trillian det har samma funktion som msn men det är förhoppningsvis inte så kopplat till det att viruset kan infektera.
Inte nog med att datorn är sjuk, jag blir fortfarande inte av med min hosta som tydligen bestämt sig för att hålla mig sällskap varje kväll.På ett sätt är den bra för när den dyker upp på dagarna blir man erbjuden dricka och olika godsaker att äta för att alla andra stör sig och vill att man ska bli tyst ;)

Var hos mormor på sjukhuset förut, alla tycker det låter så dramatiskt när hon är på sjukhus i Sthlm. Men eftersom det bara är knäet är det inte så allvarligt, hon var till och med mycket piggare än jag trodde hon skulle vara. Om man bortser från den trevliga smärtlindringen som hjälper till att göra dagarna kortare genom att hjälpa sömnen lite på traven.
Borde egentligen packa inför imorgon men jag vet inte vad jag ska ha på mig på lördag så det gör det svårt. Ska iofs träffa C två timmar innan så jag kan ju ta med mig lite olika val. Vet inte riktigt hur många det blir, är det någon som känner för att festa loss lite i Norrköping på lördag är det bara att ringa eller skicka ett sms så "avslöjar" jag detaljerna. Här borde ett telefonnummer vara på sin plats men eftersom tanken är att träffa gamla vänner på just den här festen gäller inbjudan bara dem som redan har mitt nummer.

Nu tillbaka till packningen!

Summering

Glömde ju skryta lite om min stegräkning igår fick faktiskt ihop 10 880 steg eller 7,18 km =)
Känner mig fortfarande lite krasslig, hoppas det går över när jag dränker bacillerna på lördag.
Ska ju hälsa på mormor senare idag på operations sjukhuset får väl ta på mig munskydd
så jag inte smittar henne. Men nu är det dags för frukost!

Riktigt hälsosam!

Kom precis hem från stavgången med H, 5km blev det! Kändes skönt även om det var ganska lerigt på vissa ställen, fastnade till och med i leran en gång så jag verkligen fick dra loss foten.
Men nu har jag hosta :( fick det igår kväll också så jag är väl inte helt frisk.

Sitter mest och längtar efter min förälskelse, inte så länge kvar tills jag får se honom igen. Jag vet ju att det aldrig kommer bli vi men man kan ju alltid drömma och man ska aldrig säga aldrig heter det ju faktisk. Men han vet inte ens hur jag känner så chansen är extremt liten.

För er som undrar hur mannen i mina drömmar ser ut klicka här

Virus problem

Trodde jag hade fått bort viruset när installerade om msn men icke! Det verkar fortfarande smyga omkring i min dator och hoppa upp lite då och då. Håller på med hur många virusscan som helst just nu och har väl i stort sett alla virus program som går att få över nätet i datorn så de lär väl inte komma in nåt nytt iaf.
Fick lite support förut men vi kom lite på kant med varandra och lyckades därmed inte lösa problemet, inte mitt fel att jag inte är så bra på datorer och när instruktionerna inte stämmer  så är det inte så lätt.
Ska överge datorn för lite plugg nu istället och hoppas på att alla mina försök gör någon nytta i att lösa problemet med viruset...

Redovisning

Glömde ju redovisa slutresultatet på första dagens stegräkning, det kändes så fel att fuska så det blev inga promenader på stället. Det slutade iaf på 4485 steg eller 2,96 km, killen som visade mig hur den funkade sa att den inte var helt säker på att mäta sträckor så det kan slå fel på någon meter kanske.
Nu ska jag ta lite frukost och avvakta vad som händer med mitt virus, scannade men datorn hittade inget. Men när kontakten jag fick det av loggade in började det poppa upp igen så tyvärr nu är du blockad och raderad när du har installerat om msn och tagit bort viruset kan jag adda dig igen...

Underbart!

Fick just ett virus skickat till datorn via msn, tack så mycket för det!
Som tur är tror jag att jag hann stoppa det på något vis för jag märker ingenting i datorn, håller på och scannar den just nu...
Det jobbiga är att min dator började skicka det vidare till de andra som var online, jag är så hemskt ledsen!
Insåg inte förren det var försent att det var ett virus sen kom jag inte på att jag skulle logga ut för att avbryta skickandet, jag lyckades nog rädda några men jag hoppas att de som drabbades kan lösa problemet.

Egentligen är det ju fånigt att man blir så upprörd för det är ju bara datorn det hade ju varit värre om jag hade smittat folk med fågelinfluensan eller sars eller nåt...men men nu är skadan skedd och jag hoppas att mina online kontakter på msn inte är allt för arga på mig.

Inte så bra

Nu är dagen snart slut och jag är inte ens halvvägs till mina 10 000 steg, hur ska detta gå?

Räkna steg

Det har jag börjat med idag, man ska tydligen gå 10 000 steg per dag enligt rekommendationer. Hittills är jag upp i 3359 steg så jag har några tusen kvar. Får väl se vad det stannar på ikväll. Men jag undrar om jag går ca 6000 steg idag, kan jag kompensera det med att gå 14 000 steg imorgon då? Kanske för det borde ju va något medeltal som räknas. Det ska bli spännande att se hur många steg det blir när jag jobbar för då känns det som jag tar minst
20 000 steg per dag, altså 40 000 steg på en helg! Är det så kan jag ju med gott samvete ta det lugnt några dagar i veckan. Ska ju träffa H imorgon och gå med stavar i Ursvik så då får jag väl ihop lite steg också.

Hade super tråkigt seminarium idag om kroppens syra-basbalans, vätejoner hit och bikarbonatjoner dit...orka engagera sig. Om någon har sett tv-serien Scrubs när JD svävar iväg i tanken och inte hör något från omvärlden så förstår ni hur det blev för mig idag. Satt i min egen värld när jag helt plötsligt hör läraren nästan ropa "hallå, ni på sista raden! Vad har ni för svar?" Fick lite panik eftersom jag inte visste vilken fråga vi var på och för att vi egentligen inte hade något riktigt svar på någon av frågorna, men det löste sig ganska bra ändå.

Har dessutom löst problemet med alla julklappar nu, bestämde mig förut vad jag skulle köpa till L och det var den sista jag hade kvar. Så nu återstår bara att köpa det jag har bestämt mig för och hoppas på att jag hittar allt innan jul.
Men nu ska jag tina upp lite köttfärssås från frysen och äta lite så jag orkar plugga en stund på eftermiddagen, återkommer med slutresultatet av min stegräkning.

Tröst shopping

Åkte in till stan förut när jag kände mig lite bättre för att försöka hitta något att ha på mig på lördag när det blir party, sen är det ju 20 års fest snart också och då måste man ju ha en outfit.
Jag borde inte gå in på H&M egentligen, kommer alltid ut med mer än jag borde...
Blev lite gladare i alla fall och mådde faktiskt bättre men nu har halsen börjat bråka igen, vissa säger iofs att det är sexigt med en hes röst så jag får väl tro på det och var lite sexig på seminariumet imorgon eller min röst kommer väl vara det iaf, haha.

Resultatet från shoppingen:


Gina Tricot
image12



H&M
image13

Om man ser till antalet plagg kan man ju förstå vilken butik som fyller upp min garderob bäst ;)

Ny vecka

Vaknade precis upp och kände hur halsen är helt öm. Eftersom jag bor själv fick jag prata högt med mig själv för att se om jag hade nån röst kvar. Det hade jag men den är inte vacker, låter ungefär som en kråka. Är ju som tur är ledig från skolan idag eftersom vi har seminarium imorgon och grupptenta på fredag. Hade tänkt träna och ringa till några arbetsgivare idag men träningen blir det inget av och att söka jobb känns inte så aktuellt heller när man knappt kan prata. Ingen vill ju anställa någon som är sjuk de vill ju ha frisk och pigg arbetskraft.
Nu ska jag nog ringa mamma och gnälla lite så jag kan få lite empati.

Soova!!!

Blev ju lite senare än planerat igår men det var så trevligt att jag helst hade stannat en timme till. Men efter endast 3 timmars sömn kravlade jag ur sängen och släpade mig iväg till jobbet. Har inte varit i toppform under dagen kan jag säga, mellan varje besök har jag känt mig som en zombie. Men hos alla pensionärer har jag varit glad, trevlig och hjälpsam de ska ju inte behöva lida för att jag inte kan åka hem i en vettig tid.
Måste försöka städa lite här nu ser ut som jag har haft inbrott för allt ligger i en enda röra, skönt att jag är ledig imorgon ska sova minst 10 timmar så skönt!

Home and away

Hemma igen för en snabb dusch och klädbyte måste snart rusa iväg igen för att åka hem till H.
Lite god mat och en film, kanske lite gott vin också vem vet vad som väntar ikväll.
Simma lugnt ;)

Arla morgonstund

Det här är alldeles för tidigt jag håller faktiskt med E om att man borde aldrig gå upp före 11 på en lördag.
Hoppas någon har köpt något gott till jobbet idag eller åtminstone fixat lite kaffe och te...

Resultatet

Det blev bra, var lite nervös när jag skulle spika ifall det skulle bli fel men tummen satt tydligen där den skulle =)
Någon som undrar hur det blev? Se och njut:


image10


Nackdelen är att det man har i lådorna syns men jag ska fundera på något snyggt att sätta för kanske....

image12

Ville bara visa de här söta också som jag har köpt från PartyLite
med härliga doftljus i som faktiskt luktar något till skillnad från de jag köpte på IKEA.
Mys pys

Byggare Bobs kusin

För några veckor sedan var H och jag på ikea och shoppade lite, eller det var mest jag som spenderade pengar.
Det som är bra här i  Sthlm är att det till skillnad från i Lkpg inte finns någon galleria i anslutning så man gör inte av med pengar på saker man inte hade tänkt köpa. Det blev iaf en byrå  som var trasig när jag skulle montera den  men nu efter veckor av väntan har det kommit en ny gavel så nu ska jag ta fram hammaren och montera den en gång för alla så den slipper stå och gunga som den gör nu...

Letar efter ett nytt jobb så om någon har något på gång är jag öppen för förslag!
image9
Det här är resultatet jag förväntar mig när jag är klar med spikandet...

RSS 2.0