Awesome!

Dagens första aktivitet var obeskrivligt kul! Vi kom fram till iFly där vi skulle få prova på "indoor skydiving" ungefärligt översatt fallskärmshoppning inomhus. Först fick vi registrera oss på en dator där och skriva under intyg på att vi inte hade några sjukdomar eller tidigare eller nuvarande skador som kunde påverkas av flygningen, allt för att inte kunna stämma dem efteråt. Sen fick vi sitta och vänta en lång stund men då fick vi tid att kolla in alla andra som var före oss in i lufttunneln för att få en föraning om vad vi hade givit oss in på. Sen var det dags för lektion så hela vår grupp fick gå in i ett klassrum för att se på en kort film och få instruktioner om hur man tog sig in och ut och hur man skulle bete sig inne i tunneln.

Så till själva flygningen, vi fick tjusiga overaller med matchande skyddglasögon och hjälmar samt öronproppar i läckra färger. När vi hade "primpat" oss fick vi gå in i väntrummet som var en avskärmad del av lufttunneln. Man fick hålla armarna intill bröstet och luta sig in och när man var inne fällde man ut armarna och benen precis som när man hoppar fallskärm. Då låg man ovanpå en luftström så stark att man kunde sväva omkring, instruktören hjälpte till att justera armar, ben och huvudet så att man hamnade i rätt position sedan fick man sväva omkring där i ca 1 minut. Alla fick två flygningar à 1 minut för min del var jag så nervös att jag fick tänka på att andas för att inte sitta och hålla andan innan första minuten i tunneln. Inte för att det såg så hemskt ut utan mer för att jag inte visste hur det skulle kännas och hur man skulle flyga runt. Men det var hur kul som helst och jag kunde knappt vänta tills det var min tur igen. Men det är också en sån känsla som jag skulle kunna beskriva med tusen ord utan att riktigt kunna förmedla hur det faktiskt var. Men det finns lite bilder som ni kan kolla in och så småningom ska vi lägga upp videon som vi fick med men den behöver klippas lite först för den är på alla som var med i vår grupp. För att se bilderna klicka här.

Resten av dagen spenderades på ytterligare en outlet men det blev inte lika mycket shopping den här gången för det var ungefär samma butiker som sist och de hade i stort sett samma utbud som då. Men det var trots allt 145 butiker att gå igenom så det tog sin tid.

På vägen hem var trafiken ganska packad på motorvägen så vi svängde av för att äta och hamnade i vad som hade kunnat vara Asien. Det var little Saigon, Vietnam town och liknande kvarter överallt och alla männsikor vi såg var från Asien. Lasse fick för sig att det var som i ett South Parkavsnitt att asiater är lite luriga så då kunde vi inte äta där. Ingen av oss tycker så egentligen men det blev en "grej" just då så vi åkte vidare. Vid nästa ställe vi svängde in på var det samma sak så vi gav upp och körde ut på motorvägen igen. Det var då vi verkligen uppmärksammade att 99% av alla vi körde förbi eller som körde förbi oss hade asiatiskt påbrå. Efter att vi hade kört några kilometer byttes det asiatiska ursprunget ut mot sydamerikansk härstamning så då chansade vi på ett ställe där det fanns flera olika matställen. Vi hittade ett ställe som hette Gerry´s Grill vilket lät väldigt amerikanskt och helt rätt för kvällen. Vad tror ni mötte oss när vi kom in? Asiater! Det var en ulv i fårakläder eller en asiat i grillförkläde. Men då hade vi redan gått in genom dörren och det såg trevligt ut så det fick bli vårt middagsställe. Jag fick bränd tonfisk och Lasse fick en färglös nudelrätt med några ensamma räkor och torra fläskbitar. Vi lämnade så mycket på tallrikarna att vi blev erbjudna en kartong att ta med det i. Vi avböjde det erbjudandet och gick in till grannen istället. Cold stone creamery, en glassresturang där de gjorde glassen när man beställde. Själva glassen var redan klar men smaken blandades på ett kylbord så när vi beställde en smak som hette "Cookie doughn´t you want some" så lade de upp en kula (stor som två standardkulor i Sverige) vaniljglass och strödde över chokladpluppar, chokladsås och stora bitar av kakdeg som de sedan hackade och blandade runt tills det blev en färdig kula. Om ni någon gång åker till USA borde ni absolut leta upp ett sådant ställe för det är väl värt ett besök!

Som avslutning tänkte jag berätta om något som jag glömde igår. På hotellet där vi bor nu ingår det kvällssnacks så när vi kom igår tog vi varsitt glas vin och satte oss på uteplatsen vid matsalen. När vi hade suttit en stund och värmt oss i solen bestämde vi oss för att gå en sväng längs stranden på sjön som hotellet ligger vid. När vi var påväg tillbaka får Lasse syn på en sköldpadda som simmade förbi. Helt oväntat och hur häftigt som helst att plöstligt se en vild sköldpadda komma simmande. Vilket får mig att tänka på en sak som hände tidigare igår när vi var vid Golden Gatebron. Vi stod vid foten av bron och tittade ut mot Alcatrazön när jag ser något runt och blankt som guppar i vattnet, en säl! Så gullig som bara en säl kan vara simmade den runt där vid pirkanten men innan Lasse hann se den så dök den och simmade iväg så det blev inte ens en bild. Men sköldpaddan blev bevarad på film så den kommer vi minnas.

Fortsättning följer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0