Äntligen!

Börjar känna att jag är tillbaka till det normala igen efter resan. Jetlagen har slagit ganska hårt så jag är trött på dagarna men kan inte sova på nätterna som ni förstår en riktigt ond cirkel. Men idag har jag känt mig "normalt" trött, är aldrig pigg när jag har gått upp kl 06 eller tidigare.

Så...skrivandet känns inte lika flytande nu som när jag var igång varje dag men jag ska försöka återge min dag i New York så bra som möjligt. Jag fick en riktigt bra plats på flyget från Las Vegas, fick sitta längst fram precis bakom första klass. Det innebar ett enormt benutrymme så jag kunde verkligen sträcka ut mig som jag ville hela natten men jag hade ändå svårt att sova så det blev bara ca 2 timmars sömn. Landade en halvtimme tidigt så klockan var bara 05 på morgonen men innan jag hade kommit igenom alla kontroller, hittat tågstationen och kommit in till stan hade den hunnit bli 7. Då det inte var någon servering på planet kändes det i magen att det var dags att leta upp ett frukostställe. Det blev en äkta amerikansk creamcheese bagel och kaffe sen var jag redo att möta ett uppvaknande New York. Jag gjorde staden med en engångskamera i högsta hugg eftersom kameran i min iPhone fortfarande strejkade. Ska inte trötta ut er med detaljer om platserna jag besökte då man måste se dem själv för att förstå. Jag började med Times Square med dess gigantiska, blinkande neonskyltar. Efter det följde Broadway, även där avlöste neonskyltarna varandra längs båda sidor av gatan. Jag avklarade det "obligatoriska" besöket i Empire State Building, vilket var mycket bra för en turist som jag som bara hade en dag på mig att se hela stan. Man såg verkligen allt, självklart missar man ju detaljerna som varje stadsdel har att erbjuda men helhetsbilden fanns ändå där. Kände mig riktigt optimistisk när jag så att Central Park var så nära så jag bestämde mig för att styra mina steg ditåt när jag hade tagit hissen de 86 trapporna från toppen av ESB. Det såg mycket närmre ut uppifrån än vad det kändes som i fötterna när jag väl gick dit. Men det var ganska skönt att komma dit och sätta mig på en parkbänk och slippa undan alla stadsljud en stund. När jag skulle därifrån gick jag visserligen en stor omväg så min promenad blev förmodligen flera kilometer längre än vad den kunde ha blivit.

Det var en komprimerad sammanfattning av min dag i The Big Apple, jag hade strålande sol hela dagen till skillnad från Lasse som hade åskoväder och blev fast på flygplatsen hela dagen. Nu har jag väntat hela dagen på att komma hem för att rita upp en planritning över lägenheten så vi kan börja planera för vår omtapetsering som vi har planerat så jag har inte tid att skriva mer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0